«Έτσι εμπνεύστηκα το ποίημα για τον Τουρέ»! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
«Έτσι εμπνεύστηκα το ποίημα για τον Τουρέ»! (pics & vids)

bet365

Ο Νιγηριανός συγγραφέας και ποιητής, Τόλου Ακινγκέμι, μιλά στο G-Weekend για το πως εμπνεύστηκε το ποίημα του Γιάγια Τουρέ και αναφέρεται στην καριέρα του στην Premier αλλά και τον Ολυμπιακό!

Ο Αφρικανός συγγραφέας και ποιητής, Τόλου Ακινγκέμι, έγραψε ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από την καριέρα του Γιάγια Τουρέ κυρίως στα γήπεδα της Αγγλίας. Ο Νιγηριανός Ακινγκέμι είναι ένας ακόμα άνθρωπος που εμπνεύστηκε από τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού (σ.σ. για τον οποίο έχουν γραφτεί τραγούδια και όχι μόνο) για να γράψει ποιήματα βέβαια. Ο Ακινγέμι μίλησε με μεγάλη χαρά - όπως μας τόνισε ο ίδιος και φυσικά έδειξε να ξέρει πως ο Γιάγια είχε περάσει από τον Ολυμπιακό - στο G-Weekend για τον Τουρέ και πως σκέφτηκε να γράψει για εκείνον ποιήματα.

«Με ενέπνευσαν τα επιτεύγματα του Γιάγια Τουρέ μαζί με το αφρικανικό τοπίο και την καριέρα του στην Premier League. Όλα όσα έκανε και προσέφερε στο παιχνίδι αγωνιζόμενος κυρίως στην Μάντσεστερ Σίτι. Είναι ένας τρομερός άνθρωπος. Δέχθηκε να με βοηθήσει και να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες του πρώτου βιβλίου μου 'Τα Νεκρά Λιοντάρια Δεν Βρυχώνται' και δεν ζήτησε ποτέ τίποτα ως αντάλλαγμα, όπως κάνουν πολλοί άλλοι. Μόνο Θρύλοι κάνουν τα όσα έχει κάνει ο Γιάγια. Ήθελα να γιορτάσω έτσι την γνωριμία μας και να γράψω για τον Θρύλο Γιάγια. Θα είναι κάτι ενταγμένο στην δουλειά μου με τίτλο 'Τα Νεκρά Σκυλιά Δεν Δαγκώνουν'», σημειώνει αρχικά.

Ο Ακινγκέμι τονίζει ακόμα πως «στην Σίτι ήταν φοβερός. Γενικά πίσω του έχει μεγάλη καριέρα αλλά και ως άνθρωπος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο». Ο Αφρικανός συγγραφέας και ποιητής δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο κεφάλαιο Ολυμπιακός: «Ο Γιάγια επέλεξε τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο δείχνοντας πόσα πολλά έχει ακόμα να προσφέρει. Θα δείξει ξανά το ταλέντο του παγκόσμια. Είμαι σίγουρος για αυτό. Θα το δείξει και στον Ολυμπιακό και θα χαρώ πολύ και για όσα θα κάνει και εκεί. Ο Γιάγια ήταν πάντα μαχητής και νικητής και έτσι θα είναι και στον Ολυμπιακό. Θα τον βοηθήσει πολύ. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπνεύσει τον οποιονδήποτε. Τρομερός χαρακτήρας και ένα σπάνιο άτομο και τον ευχαριστώ και θα τον ευχαριστώ πάντα».

Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε τα επίσημα site του Τόλου Ακινγέμι.

 

Τελευταία Νέα