Tα 5 «κλειδιά» για το... back to back του ΠΑΟΚ!

Tα 5 «κλειδιά» για το... back to back του ΠΑΟΚ!

bet365

O ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ με μόνο ζητούμενο να διατηρήσει το στέμμα που κέρδισε πέρσι στον Βόλο και να κάνει... repetition στα Κύπελλα. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τα 5 κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τον δρόμο προς την κούπα!

1. Ένα γκολ και το πήρε!

Ο τελικός θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην τακτική. Θα είναι κλειστό παιχνίδι, δε θα έχει πολλές φάσεις, «θα φοβάται ο… Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη»! Δύσκολα θα ξεφύγει από αυτή τη λογική, αυτό μας έχουν δείξει και τα δύο φετινά ντέρμπι πρωταθλήματος, που κρίθηκαν στο γκολ. Το ένα του Γκάλο μέτρησε, το άλλο του Βαρέλα δεν μέτρησε… Οι δύο ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Ο Λουτσέσκου ξέρει το Χιμένεθ και στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως αν πετύχουν ένα γκολ, μπορούν να είναι αυτοί που θα σηκώσουν την κούπα στον ουρανό της Αθήνας.

2. Ενας ΠΑΟΚ που δύσκολα δέχεται γκολ

Κρίνοντας από τους συνολικούς αριθμούς και αφήνοντας στην άκρη τα έξι γκολ που δέχθηκε στα… δικαστήρια, ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα στην οποία δύσκολα βάζεις γκολ, ειδικά σε φάση οργανωμένης άμυνας. Στο χορτάρι δέχθηκε 13 γκολ σε 29 ματς πρωταθλήματος, 6 γκολ σε 9 παιχνίδια κυπέλλου, συνολικά δηλαδή η εστία του παραβιάστηκε 19 φορές σε 38 ματς και των δύο εγχώριων διοργανώσεων. Ο Φερνάντο Βαρέλα φέτος είναι σχεδόν ανίκητος στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ η σταθερότητα που δείχνει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, όποτε η μπάλα περνάει τους αμυντικούς, αποτελεί ένα επιπλέον αβαντάζ.

3. Να δώσει την μπάλα στην ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που κρατάει την μπάλα στην κατοχή του, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να το κάνει με επιτυχία, ωστόσο στον τελικό θα είναι προτιμότερο γι’ αυτόν, απέναντι στη φετινή ΑΕΚ, να αφήσει την μπάλα στους παίκτες του Χιμένεθ, που όσο καλοί είναι στον ανοικτό χώρο, τόσο δυσκολεύονται απέναντι σε οργανωμένες άμυνες. Ας μην ξεχνάμε πως οι «ασπρόμαυροι» έχουν δεχθεί τα περισσότερα γκολ σε παιχνίδι μετάβασης της μπάλας, κάτι που το γνωρίζουν ο Λουτσέσκου και το προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ.

4. Ο «καυτός» «Πρίγιο», ο κομβικός Κάμπος

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα κερδίζοντας το «χρυσό παπούτσι» με 19 γκολ, συνολικά έχει βρει 27 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και αποτελεί φόβο και τρόμο μέσα στο κουτί για κάθε αντίπαλη άμυνα. Στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος έγινε πιο συμμετοχικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, βγήκε από την αντίπαλη περιοχή, ζήτησε μπάλα, πίεσε στην πρώτη γραμμή άμυνας, ωστόσο ο παίκτης που αποδεικνύεται κομβικός στο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» είναι ο Τζάλμα Κάμπος. Ο γεννημένος στην Λουάντα ακραίος, στις 30 Μαίου θα κλείσει το 31ο έτος της ηλικίας του, έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τη διετή παρουσία του να αποδεικνύεται άκρως καθοριστική σε αρκετά παιχνίδια. Όταν βρίσκεται στο χορτάρι ο ΠΑΟΚ αυξάνει τη δύναμή του από τη δεξιά πλευρά συμβάλλοντας στην άνοδο και του Λέο Μάτος, που παίζοντας μαζί του νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια από οποιοδήποτε άλλον συμπαίκτη του.

5. Ποντάρει όλα τα λεφτά στα άκρα του

Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΟΚ είναι τα άκρα του κάτι που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα, επέμενε στο αγαπημένο του «4-2-3-1», επέμενε σ’ αυτό χωρίς να το αλλάξει σχεδόν ποτέ, καταφέρνοντας να δημιουργήσει ένα βασικό κορμό 8-9 παικτών, συμβάλλοντας στην ισορροπία της ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο παίζοντας με δύο εσωτερικούς μέσους, έχει καλύτερη κατοχή, αλλά τη διαφορά την κάνουν τα άκρα. Ο Λέο Μάτος στα δεξιά και ο Αντρέ Βιεϊρίνια στα αριστερά (δεν είναι τυχαίο πως ο Λουτσέσκου δεν συζήτησε καν το ενδεχόμενο να τον πάρει από εκεί), είναι δύο ποδοσφαιριστές με ποιότητα, εμπειρία και νοοτροπία νικητή, που στον αποψινό τελικό μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

 

Τελευταία Νέα