Η «χακί»... σχολική τσάντα με τα logo συγκροτημάτων!

Η «χακί»... σχολική τσάντα με τα logo συγκροτημάτων!

bet365

Το G-Weekend επαναφέρει στο προσκήνιο την θρυλική χακί σχολική τσάντα που έκανε θραύση πριν από τρεις δεκαετίες. Τα λογότυπα συγκροτημάτων, τα ποδοσφαιρικά ψευδώνυμα, οι κονκάρδες και οι παραμάνες!

Οι σχολικές τσάντες τύπου polo αποτελούν διαχρονικά μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές των μαθητών. Είτε μιλάμε για τα 90's, είτε ακόμη και για τη σημερινή εποχή τις βλέπεις παντού, αφού θεωρούνται ως οι πλέον βολικές.

Στην δεκαετία του '80 αλλά και του '90 υπήρχε όμως μια εναλλακτική πρόταση την οποία υϊοθετούσαν οι πιο hard core μαθητές. Εκείνοι που είχαν την μουσική και την μπάλα ως επίσημη θρησκεία τους.

Για να ξεχωρίζουν λοιπόν από την μάζα και για να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα αγόραζαν κυρίως από το Μοναστηράκι την χαρακτηριστική χακί τσάντα που παρέπεμπε σε εκείνες που προμηθεύονταν οι στρατιώτες στις προγραμματισμένες ασκήσεις τους.

Απλοϊκή, ακαλαίσθητη, χωρίς θήκες, με την χαρακτηριστική τιράντα για να περαστεί στον ώμο. Σίγουρα δεν την χαρακτήριζες άνετη. Η χωρητικότητα της ήταν περιορισμένη, ενώ παρακαλούσες να μην βρέξει αφού τα βιβλία σου θα γινόντουσαν πολτός!

Αυτή η αντικομφορμιστική τσάντα περιορισμένων διαστάσεων και δυνατοτήτων για έναν περίεργο λόγο αγαπήθηκε από χιλιάδες μαθητές αφού στην επιφάνεια της παρουσίαζαν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες.

Οι συγκεκριμένες τσάντες ήταν ένας τρόπος αντίδρασης στην καθεστηκυία τάξη της εποχής θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Υπήρχαν περιπτώσεις όπου η τσάντα ήταν σχεδόν άδεια, αφού εκ των πραγμάτων δεν χωρούσε πάνω από 3-4 βιβλία.

Έτσι μπλοκ ακουαρέλας, κασετίνες και λοιπά σχολικά είδη είχαν αποκλειστεί δια ροπάλου αφού υπήρχε ο κίνδυνος τα ψάχνεις στο προάυλιο!

Στο σημείο του ώμου όπου βρισκόταν το χαρακτηριστικό λουρί οι περισσότεροι έγραφαν με μαρκαδόρο η μαύρο στιλό το όνομα ή το ψευδώνυμο τους που ήταν της μόδας!

Εκεί όμως όπου γινόταν τρελό παιχνίδι ήταν εξωτερική πλευρά της τσάντας. Μεταλλάδες και ροκάδες σχεδίαζαν τα logo των αγαπημένων τους συγκροτημάτων με πιο χαρακτηριστικά εκείνα των Iron Maiden, Kreator, Judas Priest, Sepultura, Doors, Slayer, Motorhead, AC/DC, Guns N' Roses, Helloween, Nirvana, Ramones, Joy Division, Cramps, Scorpions. Ρίξε μια ματιά στα λογότυπα των συγκροτημάτων και θα καταλάβεις σε τι αναφερόμαστε.

Κάποιοι πήγαιναν ένα βήμα παραπέρα θεωρώντας πως η τσάντα θα πρέπει να συνοδεύεται με το χακί flight μπουφάν, τις βέρμαχτ και το T-Shirt του Eddie των Iron Maiden. Έτσι τοποθετούσαν και ραφτά στην τσάντα έχοντας δημιουργώντας το απόλυτο μέταλ αξεσουάρ!

Ο αυτοσχεδιασμός δεν σταματούσε όμως εκεί αφού κάποια «πειραγμένα» μυαλά βουτούσαν την τσάντα μέσα στην χλωρίνη και από χακί γίνονταν κίτρινη. Ουσιαστικά με τις custom πατέντες τους έβαζαν τα γυαλιά σε κορυφαίες εταιρίες παραγωγής σχολικών ειδών!

Οι πιο ρομαντικοί έγραφαν στις τσάντες το κλασικό Ν+Κ=Love For Ever, ενώ σχεδίαζαν λουλούδια και το σήμα της ειρήνης! Τα πανκιά από την άλλη περνούσαν παραμάνες και κονκάρδες δίνοντας μια άλλη διάσταση! Ο καθένας με την τρέλα του!

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στα «χουλιγκάνια» των θρανίων με την τσάντα να προδίδει την ποδοσφαιρική τους ταυτότητα. Jimmy 13, Red Wolf 7, Original 21, Larry 4 και πάει λέγοντας...

Η μόδα της ροκ χακί σχολικής τσάντας μπορεί να πέρασε, αλλά οι αναμνήσεις που άφησε είναι γλυκιές...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα