Η «εκτόξευση» του Μανωλά και το λάθος της Ρόμα

Κώστας Ζάλιαρης
Η «εκτόξευση» του Μανωλά και το λάθος της Ρόμα

bet365

Το G-Weekend εξηγεί γιατί ο Κώστας Μανωλάς άξιζε το νέο συμβόλαιο στη Ρόμα και τονίζει το μεγάλο λάθος της ομάδας της «αιώνιας πόλης».

Προσφορά-έκπληξη* σε περιμένει, ποντάροντας στο Γκρέμιο - Πατσούκα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το 2017 αποχωρεί και για λίγο καιρό – τουλάχιστον μέχρι το προσεχές καλοκαίρι – τα σενάρια για το μέλλον του Κώστα Μανωλά ηρεμούν. Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών και αμυντικός τοπ επιπέδου μαζί με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, υπέγραψε το πολυσυζητημένο νέο συμβόλαιό του με τους «τζιαλορόσι» και ανανέωσε σημαντικά τους όρους της συνεργασίας του με τον σύλλογο της Ρώμης.

Ο άνθρωπος για τον οποίο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον κορυφαία κλαμπ της Premier League και που το περασμένο καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παραμένει πιστός «ρομανίστι» και συνεχίζει να... εκτινάσσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα εγχώρια αλλά και στο Champions League.

Πολύ περισσότερο, όμως, «μετράει» η σημασία που έχει για τα μετόπισθεν του κλαμπ η παρουσία του Έλληνα αμυντικού, ο οποίος σε αυτά τα 3,5 χρόνια της θητείας του στο «Ολίμπικο» έχει σημειώσει βελτίωση που καθρεφτίζεται με τον καλύτερο τρόπο στον... χαμό που κάνει το όνομά του στις λίστες των προπονητών κορυφαίων κλαμπ στη Γηραιά ήπειρο.

Εδώ και λίγες μέρες, λοιπόν, ο Κώστας Μανωλάς αγωνίζεται στη Ρόμα υπό νέους όρους στο συμβόλαιό του, το οποίο έχει διάρκεια μέχρι και το 2022 και του αποφέρει 2,7 εκατ.ευρώ ετησίως, ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 3,5 εκατομμύρια βάσει των μπόνους που συμπεριλήφθηκαν στο deal των δύο πλευρών.

Η εικόνα της συνεχώς ανοδικής πορείας της αντικειμενικής του αξίας, βάσει και του transfermarkt, αποτυπώνει πλήρως την πρόοδο που έχει σημειώσει εκείνος στον καιρό που βρίσκεται και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «τζιαλορόσι».

Λίγο καιρό πριν από την έναρξη της περασμένης θερινής μεταγραφικής περιόδου και με τον αγγλικό Τύπο να περιλαμβάνει συνεχώς σενάρια για πιθανή μετακίνηση του Κώστα Μανωλά στην Premier League, η Telegraph συμπεριέλαβε τον Έλληνα στόπερ ανάμεσα στους 25 καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο και μια συγκεκριμένη αναφορά για τις ικανότητές του, κεντρίζει το ενδιαφέρον αναφορικά με την άποψη που κυριαρχεί για τον άλλοτε άσο των ΑΕΚ και Ολυμπιακού στα διεθνή ποδοσφαιρικά ύδατα. «Στο φινάλε των 90 λεπτών ενός αγώνα, ο αντίπαλος επιθετικός που θα τα βάλει μαζί του, θα αισθάνεται απίστευτα ταλαιπωρημένος και κατεστραμένος από την κόντρα τους στο χορτάρι».

Από τις πρώτες αναφορές για το ενδιαφέρον του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν εκείνος επέστρεψε στην Τσέλσι από το 2013 και μετά, οι φήμες για την Άρσεναλ, αλλά και η παρουσία του ονόματός του ανάμεσα στα υποψήφια για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής της Λίβερπουλ, η οποία φέτος σπατάλησε ένα ολόκληρο καλοκαίρι κυνηγώντας μάταια τον Βέρζιλ Φαν Ντάικ από τη Σαουθάμπτον.

Ο δυναμισμός που βγάζει στο χορτάρι, η σωματοδομή του που τον κάνει από τους καλύτερους στο ψηλό παιχνίδι και πάνω απ' όλα η τρομερή ταχύτητά του που με τον διασκελισμό τον καθιστά τέτοιο στόπερ που δύσκολα μπορεί να περάσει ένας επιτιθέμενος, τον διακρίνουν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των «τζιαλορόσι» του δίνουν την ευκαιρία να τα... διαφημίσει.

Παρά την ήττα (2-0) στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Champions League για τη σεζόν 2015-2016, ο διεθνής αμυντικός είχε παίξει πολύ δυνατά τον Κριστιάνο Ρονάλντο (που βέβαια σκόραρε με κόντρα σε προσπάθεια του Μανωλά) και ο τρόπος που τοποθετούσε το κορμί του και μπορούσε να κοντράρει τον Πορτογάλο, προστέθηκαν στις αφορμές που έδινε στους «μνηστήρες» του.

Είναι τέτοια τα στοιχεία του και ο τρόπος που «πατάει» στο γήπεδο και η ενέργεια που βγάζει σε προσωπικές του μονομαχίες που χαρακτηρίζεται αμυντικός... παλαιάς κοπής. Το δυνατό τάκλιν, το τζαρτζάρισμα στο σώμα, η φυσιογνωμία που αρμόζει σε έναν στόπερ και δη στο ιταλικό ποδόσφαιρο, είναι χαρακτηριστικά – χρυσάφι για τον Κώστα Μανωλά. Μόνο που... χρυσάφι δεν πρόκειται να δει η Ρόμα αν αποφασίσει κάποια στιγμή να τον παραχωρήσει.

Κι εδώ εντοπίζεται το μεγάλο λάθος των «τζιαλορόσι», όπως το αναφέρουν στα social media οι οπαδοί του κλαμπ. Τα 37 εκατ.ευρώ της ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή, σε εποχές που όταν... αρχίσουν οι χοροί των εκατομμυρίων τα ποσά παίρνουν την ανιούσα δίχως όρια, θεωρούνται «τιμή ευκαιρίας» για όποια ομάδα αποφασισει να κάνει την κίνησή της για τον Έλληνα άσο.

Βέβαια, το ποσό που απαιτείται για τη μεταγραφή του Κώστα Μανωλά προφανώς και συμφωνήθηκε με υποχώρηση κυρίως του παίκτη, ο οποίος έμαθε το περασμένο καλοκαίρι ότι η τιμή που του έχει βάλει ο σύλλογος της Ρώμης ήταν η αιτία να το σκεφτούν και να το ξανασκεφτούν ορισμένες ενδιαφερόμενες πλευρές, πλην της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που πήγε να κάνει μεγάλο deal προσφέροντας συνολικά 70 εκατ.ευρώ για τον Μανωλά και τον Παρέδες «πακέτο».

Έχει καυγαδίσει με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν την ώρα του αγώνα, έχει τσακωθεί άσχημα με τον Έντιν Τζέκο σε ματς της Ελλάδας με τη Βοσνία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, έκλαψε στον αποχαιρετισμό του Φραντσέσκο Τότι στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, ενώ, έχει κάνει τον Σπαλέτι να τον πάρει αγκαλιά και να μην τον αφήνει έπειτα από σημαντικό γκολ σε ντέρμπι με την Ίντερ, με τον πρώην κόουτς της ομάδας να λέει: «Η αγκαλιά με τον Μανωλά; Με αυτόν συμβαίνει συχνά αυτό. Αυτός ο τύπος είναι θαύμα. Εχει απίστευτες δυνατότητες, εξαιρετική δύναμη και σωματική διάπλαση. Πάντως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο δεύτερο».

Το πάθος που βγάζει στο χορτάρι και η τρέλα του όταν... γυρίσει το μάτι του σε κόντρα με αντίπαλο ή σε στιγμή που πρέπει είτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του είτε κάποιον συμπαίκτη του, ταιριάζει απόλυτα στο DNA της Ρόμα.

Η επαφή του με τον κόσμο είναι τέτοια που θεωρείται από τους πιο αγαπημένους της εξέδρας των «τζιαλορόσι» και το μήνυμα εκείνου, είναι πως σίγουρα θέλει να χαρίσει έναν τίτλο στο κλαμπ. Η περίπτωσή του, ωστόσο, είναι τέτοια που σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι φήμες θα τον φέρνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος...

 

Τελευταία Νέα