Οι ροζ βραδιές του ΙΤΑ8 και οι... ψησταριές!

Οι ροζ βραδιές του ΙΤΑ8 και οι... ψησταριές!

bet365

Για να θυμούνται οι παλιοί και οι... μερακλήδες! Το G-Weekend Journal παρουσιάζει την ιστορία του ΙΤΑ 8. Του πρώτου ιδιωτικού (πειρατικού) καναλιού που έγραψε ιστορία με τις αισθησιακές ταινίες!

Τηλεοπτικοί σταθμοί που βυθίστηκαν στη λήθη. Εξέπεμψαν σε μια άλλη μακρινή εποχή και συνδέθηκαν με τα παιδικά χρόνια μας. Τα όποια λάθη, παραλείψεις, αλλά και ο δεδομένος ερασιτεχνισμός τους δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη στο να αναγορεύονται πλέον ως cult κανάλια καταλαμβάνοντας ένα μικρό κομμάτι της αθωότητας μας.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αλλά και στις αρχές των 90’s όταν συντελέστηκε η επανάσταση της δορυφορικής αλλά και ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ένα κανάλι κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των Αθηναίων που απλά έτυχε να πέσουν πάνω στη συχνότητα του.

Το θρυλικό ΙΤΑ 8 (σήμαινε Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών) ήταν ουσιαστικά ο πρώτος «πειρατικός» τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία αποκτώντας φανατικό κοινό λόγω των αισθησιακών ταινιών που μετέδιδε!

Εκείνη την εποχή όπου τo διαδίκτυο αποτελούσε άγνωστη λέξη, οι ταινίες πορνό φάνταζαν ως κάτι απίθανο για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης. Η μόνη εναλλακτική ήταν οι βιντεοκασέτες όμως κινδύνευες να γίνεις αντιληπτός από την σχολαστική μάνα σου.

Το ΙΤΑ 8, το οποίο ξεκίνησε να εκπέμπει από το 1989 και έκλεισε τον κύκλο του πέντε χρόνια αργότερα παρά την λυσσαλέα προσπάθεια των αρχών να εντοπίσουν το σήμα του σταθμού και να το κλείσουν έδινε έναν τίμιο αγώνα προβάλλοντας τα μεσάνυχτα αισθησιακές ταινίες.

Από στόμα σε στόμα το κανάλι απέκτησε υψηλή θεαματικότητα τις πρώτες πρωινές ώρες αφού όσοι συντονίζονταν ήξερα τι να περιμένουν. Και δεν απογοητεύτηκαν ποτέ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος.

Πίσω από το ITA 8, βρισκόταν ο Λεωνίδα Τούντας, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα με εξοπλισμό για ψησταριές και ψυγεία, ενώ η σύντροφος του και τραγουδίστρια, Άννα Μαρώνη παρουσίαζε την δική της εκπομπή.

Ο Τούντας απευθύνθηκε στον δαιμόνιο ηλεκτρονικό, Τάσο Αγγελόπουλο, ο οποίος με πρωτοποριακές πατέντες για την εποχή και έχοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού σταθμού στην Ελλάδα.

Το ITA 8 ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός που έκανε γνωστή στο πανελλήνιο την Τζίνα Βαρώνη με τα μασαζοκαλσόν Σλιμ. Η Βαρώνη ήταν πραγματικό πρόσωπο και όχι «τρολιά» όπως πιστεύουν ακόμη και σήμερα κάποιοι.

Οι ταινίες που παρουσίαζε προέρχονταν από κασέτες VHS και σχεδόν ποτέ δεν φαίνονταν οι τίτλοι αρχής και τέλους.

Για να μην αδικήσουμε τον ταπεινό περιφερειακό σταθμό εκτός από ταινίες πορνό, προβάλλονταν εγχώριες βιντεοταινίες, φιλμς με Νίντζα αλλά και B movies.

«Βάζω ταινίες πορνό για να χαλαρώνω τον κόσμο», είχε πει σε συνέντευξη του ο Λεωνίδας Τούντας, ο οποίος το 2003 μόλις 9 χρόνια από το κλείσιμο του ΙΤΑ 8 εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

Ο τηλεοπτικός σταθμός είχε εμβέλεια την Αθήνα, κοντινά νησιά στο Σαρωνικό Κόλπο, αλλά και την Πελοπόννησο.

Η FilmNet ήρθε στην Ελλάδα το 1994, αντικαθιστώντας το ΙΤΑ 8. Το δεύτερο κανάλι ονομάστηκε FilmSat, αλλά το 2002 μετονομάστηκε σε FilmNet 2. Η Multichoice πώλησε τελικά την ελληνική επιχείρηση συνδρομητικής τηλεόρασης στη Forthnet τον Απρίλιο του 2008.

 

Τελευταία Νέα