Τα «κόκκινα» κλειδιά του ντέρμπι! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Τα «κόκκινα» κλειδιά του ντέρμπι! (pics)

bet365

Λίγες ώρες πριν ο Κομίνης σφυρίξει την σέντρα στο Καραϊσκάκη, το Gazzetta Weekend βάζει κάτω τα δεδομένα της 11άδας του Ολυμπιακού και γράφει για 5 παίκτες που στο Λιμάνι ποντάρουν πολλά για να... κλειδώσουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Φτάσαμε αισίως στην 8η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς με χαρακτήρα... τελικού καθώς η ομάδα του Τάκη Λεμονή μετά από 7 αγώνες έχει μείνει στους 11 πόντους με αρκετές απώλειες αλλά και ήττες εκτός προγράμματος σαν εκείνη με τον Ατρόμητο. Η... μάχη της Κυριακής στο Φάληρο παίζει μεγάλο ρόλο για την ομάδα του Λεμονή και το Gazzetta Weekend γράφει για τα πέντε ερυθρόλευκα... βαρόμετρα της 11άδας.

ΣΙΛΒΙΟ ΠΡΟΤΟ: Η εμπειρία του κάτω από τα γκολπόστ και το πως θα κατευθύνει την άμυνά του θα παίξουν δραστικό ρόλο. Ο Προτό έχει κάνει και τα λάθη του, ωστόσο έχει κάνει και ουκ ολίγες εξαιρετικές επεμβάσεις σε ματς του Ολυμπιακού και αναμφίβολα θα είναι ένας εκ των παικτών - κλειδιά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

ΑΛΕΞΙΣ ΡΟΜΑΟ: Ο βασικός αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού και επίσης εκ των αρχηγών της ομάδας. Σκληρός, δυνατός και με αντοχή στο... ξύλο και τις πολλές... μονομαχίες αλλά και αρκετές αντοχές. Φέτος έχει 6 αναμετρήσεις στην Super League με 64 πάσες, 17 λάθη, 3 αποκρούσεις, 13 κλεψίματα, 14 επεμβάσεις και 7 φάουλ υπέρ σε 528 λεπτά. Έχει παίξει φυσικά και στόπερ.

ΒΑΝΤΙΣ ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ: Ίσως ότι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει από τις φετινές προσθήκες του ο Ολυμπιακός. Ένα σύγχρονο οκτάρι με πολύ καλά αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά χαρακτηριστικά και... στόφα ηγέτη. Έχει 6 ματς φέτος με 1 γκολ και 2 ασίστ αλλά και συνεισφορά σε άλλους τομείς, όπως τα κλεψίματα με 13 τον αριθμό. Επίσης στις πάσες που έχει 71 τον αριθμό, περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Ένας Φορτούνης ακόμα και στο 60% με 70% στον Ολυμπιακό κάνει την διαφορά και ακόμα και σε μεγάλα ματς της ελληνικής Λίγκας. Στο ματς με την Μπάρτσα έδειξε ξανά πως αρκετές φορές λειτουργεί πιο καλά ερχόμενος από τον πάγκο (σ.σ. από το δικό του κόρνερ σκοράρει ο Νικολάου), ωστόσο φαίνεται πως προορίζεται για βασικός με ΠΑΟΚ. Σε 4 ματς φέτος ο "Φορτού" έχει 4 γκολ και 1 ασίστ. Αναμφίβολα παίκτης που δημιουργικά και επιθετικά παραμένει σημαντικό... κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και ντέρμπι στην Super League που τα πήρε μόνος του!

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Με διαφορά ο πλέον φορμαρισμένος φορ του Ολυμπιακού, αν και στην ελληνική Λίγκα πριν τον Πανιώνιο είχε να παίξει από τον Αύγουστο. Σε 3 ματς έχει 3 γκολ και 1 ασίστ! Όλα αυτά σε μόλις 198 λεπτά παρουσίας στην Super League! Προφανώς και είναι και ο τοπ στράικερ και από πλευράς αριθμών στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας και ένα ακόμα βαρόμετρο για το ματς με ΠΑΟΚ.

* Στους κομβικούς παίκτες θα ήταν σίγουρα ο Μποτία για την άμυνα εάν δεν είχε βγει off.

 

Τελευταία Νέα