Το '16 που έδωσε (και πήρε) τα πάντα στον Σεπέδα! (vids&pics)

Φώτης Καρακούσης
Το '16 που έδωσε (και πήρε) τα πάντα στον Σεπέδα! (vids&pics)

bet365

Από την κορυφή και την δόξα, στο τίποτα και την φυλακή. Το Face Control γράφει για τον Ρολάντο Σεπέδα που μέσα στο 2016 κέρδισε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, υπέγραψε συμβόλαιο 400.000 ευρώ και πλέον βρίσκεται στην φυλακή για βιασμό!

«Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα». Αυτή είναι μία από τις πολλές παροιμίες με τις οποίες ο θυμόσοφος λαός μας, θέλει να δείξει πόσο εύκολα μπορεί να βρεθείς από την κορυφή στον πάτο. Από εκεί δηλαδή που τα έχεις όλα, να χάσεις τα πάντα. Δυστυχώς αυτό το βίωσε και το βιώνει με τον χειρότερο τρόπο ο Ρολάντο Σεπέδα.

Ο Κουβανός το 2016 κέρδισε τα πάντα, έδειξε να έχει όλο το μέλλον μπροστά του, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες ήρθαν τα πάνω-κάτω και πλέον μιλάμε για μια καταστροφική χρονιά. Μια χρονιά που του τα έδωσε όλα, αλλά από την άλλη του τα πήρε και ΟΛΑ, με την ζωή του άνετα να είναι ένα πολύ καλό σενάριο για το Χόλιγουντ.

Όλα άρχισαν τον Ιούνιο του 2015 με τον 26χρονο αρχηγό της Εθνικής Κούβας να γίνεται η μεταγραφική... βόμβα του ΠΑΟΚ, που μετά την αποχώρηση του Γκόμεζ ήθελε έναν παίκτη που και να κάνει την διαφορά, αλλά και το κλικ στον κόσμο. Και ο Σεπέδα, ένας διεθνής Κουβανός ήταν δεδομένο πως έκανε γκελ σε όλους, ειδικά από την στιγμή που το πρωτάθλημά μας δεν φημίζεται και για τα πολλά του... αστέρια τα τελευταία χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα του Σεπέδα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, με τους αμφισβητίες να έκαναν σύντομα την εμφάνισή τους, τονίζοντας πως ναι μεν ήταν καλός παίκτης, αλλά όχι ηγέτης. Και ο ίδιος πάντως έδειχνε εξαιρετικά χαμηλών τόνων και δεν είχε αυτό που λέμε την στόφα του ηγέτη, κάτι που έκανε κλικ και όσο υπήρχε η σύγκριση με τον Γκόμεζ, τόσο το άγχος φαινόταν πως κέρδιζε την... μάχη με τον παίκτη.

Με πρόκριση στο Ρίο ξεκίνησε η χρονιά

Όλα για τον Σεπέδα άλλαξαν στο ξεκίνημα του 2016. Η αρχή και μάλιστα πολύ σημαντική έγινε με την Εθνική του ομάδα, όπου όντας αρχηγός κατάφερε να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παίζοντας υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Η Κούβα έδειξε μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα, με τον διαγώνιο του ΠΑΟΚ εκτός από αρχηγός να ήταν και ο ηγέτης της.

Ντύθηκε Γκόμεζ και έφτασε στον τίτλο όντας πολυτιμότερος

Οι εμφανίσεις του στο Προολυμπιακό του άλλαξαν την ψυχολογία, ενώ σε αυτό βοήθησε και ο Γιάννης Καλμαζίδης που μόλις ο παίκτης του επέστρεψε, έδωσε μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα. Έτσι ο Σεπέδα με τη νέα χρονιά ανέβαζε συνεχώς την απόδοσή του με αποκορύφωμα τους τελικούς κόντρα στον Φοίνικα. Ο Κολομβιανός εκεί που κρινόταν το πρωτάθλημα ήταν ασταμάτητος έχοντας 25 πόντους μέσο όρο και εκτός από τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης τόσο των τελικών, όσο και του πρωταθλήματος. Κυρίως όμως έδειξε σε όλους και κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό πως στα 26 του ήταν έτοιμος για μια λαμπρή καριέρα, έτοιμος για το επόμενο, ακόμα μεγαλύτερο βήμα.

Το... χρυσό συμβόλαιο από Κορέα

Και αυτό το βήμα δεν άργησε να έρθει. Οι εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν άφησαν ασυγκίνητους τους Κορεάτες, που πάντα τα έσπρωχναν χοντρά στο βόλεϊ. Αρχικά τον κάλεσαν να δοκιμαστεί και μόλις είδαν πως πραγματικά μπορεί να σταθεί σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα, του έκαναν προσφορά 400.000 ευρώ τον χρόνο. Εξαιρετικά μεγάλο ποσό, ειδικά για το βόλεϊ, ενώ ήταν δεδομένο πως αυτό θα ανέβαινε και άλλο τα επόμενα χρόνια. Όπως ήταν βέβαια φυσικό ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προσφέρει ανάλογο ποσό και έτσι ο Σεπέδα είπε το ναι και από την Κούβα, μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκε στην Ελλάδα, πήρε πρωτάθλημα ως πολυτιμότερος, πήρε πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμβόλαιο 400.000 ευρώ!!!

Από τα πάντα στο τίποτα

Και ως εδώ να ήμασταν, άνετα η ζωή του Σεπέδα θα λέγαμε πως είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι λίγο πράγμα ένας παίκτης στα 26 του να φεύγει πρώτη φορά από την χώρα του και μέσα σε έναν χρόνο να πετυχαίνει τόσα, κερδίζοντας χρήμα, τίτλους και δόξα. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, το μετά είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ένα μετά που από την κορυφή τον έφερε στο πάτο, χάνοντας όχι απλά τα πάντα όσον αφορά τα συμβόλαια και τις ομάδες, αλλά το κυριότερο που είναι η ελευθερία του.

Κεραυνός εν αιθρία η κατηγορία για βιασμό

Και ενώ όλα πήγαινα ρολόι για τον Σεπέδα, τα πάντα άλλαξαν στις 2 Ιουλίου στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Εκεί μια Φιλανδή κατηγόρησε τον πρώην πλέον παίκτη του ΠΑΟΚ μαζί με άλλους πέντε για βιασμό. Όπως ήταν λογικό η συγκεκριμένη είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία συγκλονίζοντας το παγκόσμιο βόλεϊ. Από εκείνη την ημέρα τα πάντα όπως αναφέραμε άλλαξαν όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους υπόλοιπους παίκτες που κατηγορήθηκαν για κάτι τόσο σοβαρό.

Η ελπίδα για αθώωση και η πιθανότητα επιστροφής στον ΠΑΟΚ

Ο Σεπέδα βέβαια ζητούσε συνεχώς εξέταση DNA για να αποδείξει πως δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στον βιασμό. Με τις ειδήσεις να έρχονται στο φως συνεχώς η αλήθεια είναι πως υπήρξαν βάσιμες ελπίδες πως τελικά ο 26χρονος θα γλίτωνε την φυλάκιση. Βέβαια δεν γλίτωσε την κράτηση, χάνοντας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ωστόσο η πιθανότητα να μην τιμωρηθεί ήταν τόσο μεγάλη που είχαν αρχίσει σκέψεις στον ΠΑΟΚ για επιστροφή του στην ομάδα, μιας και το συμβόλαιο με την ομάδα της Κορέας το είχε ήδη χάσει.

Η απόλυτη καταστροφή

Και εκεί που όπως τονίσαμε η ελπίδα, έστω και αμυδρή είχε κάνει την εμφάνισή της, στις 20/9 του 2016 ήρθε η απόφαση καταπέλτης για τον Σεπέδα και τους άλλους τέσσερις συμπαίκτες του (μόνο ο Άλμπο κατάφερε να αθωωθεί). Το δικαστήριο του Ελσίνκι τους έκρινε ένοχους και τους τιμώρησε με πέντε χρόνια φυλάκισης. Ο Ρολάντο Σεπέδα είδε μέσα σε λίγες ώρες όλα να καταστρέφονται και από το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, τον τίτλο του MVP και το εξαιρετικά μεγάλο συμβόλαιο, βρέθηκε πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ένα 2016 που του φέρθηκε αρχικά με τον καλύτερο τρόπο. Του έδωσε τα πάντα και κυρίως του έδωσε να καταλάβει πως στο μέλλον θα του δίνονταν ακόμα περισσότερα, αλλά που στο τέλος του φέρθηκε τόσο σκληρά παίρνοντάς του τα πάντα. Και λέμε τα πάντα γιατί πλέον ο Σεπέδα είναι ένας από τους πλέον ανεπιθύμητους στην Κούβα, μαζί φυσικά με τους άλλους κατηγορούμενους.

Και να μην μείνει πέντε χρόνια στην φυλακή, θα πρέπει να καταφέρει να μην επιστρέψει στην πατρίδα του, καθώς λογικά αυτά που θα περάσει θα είναι χειρότερα από ότι στην Φινλανδία. Και όλα αυτά με τον ίδιο να συνεχίζει να επιμένει πως δεν βίασε την Φιλανδή, αλλά από την άλλη από την στιγμή που δεν έκανε κάτι για να το αποτρέψει ενώ το γνώρισε να τιμωρείται όσο οι άλλοι. Αθώος ή ένοχος, το σίγουρο είναι πως ο Σεπέδα τα έχασε όλα και από την κορυφή και την απόλυτη χαρά, βρέθηκε στον πάτο και στην φυλακή...

 

Τελευταία Νέα