Φιλίποφ στο gazzetta.gr: «Ήταν θέμα αξιοπρέπειας η παραίτησή μου»

Φιλίποφ στο gazzetta.gr: «Ήταν θέμα αξιοπρέπειας η παραίτησή μου»

Φώτης Καρακούσης
Φιλίποφ στο gazzetta.gr: «Ήταν θέμα αξιοπρέπειας η παραίτησή μου»

bet365

Ο Γιούρι Φιλίποφ μιλάει στο gazzetta.gr για την παραίτησή του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως μετά τα όσα είχαν προηγηθεί με παράγοντα της ομάδας και όσα του είπε ήταν θέμα αξιοπρέπειας για τον ίδιο.

Βουλγαρία - Αγγλία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Η αλήθεια είναι πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και το τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση. Στους Θεσσαλονικείς το θέμα με τους Κουβανούς, Άλμπο και Σαντοβάλ, είχε πάρει διαστάσεις, από την στιγμή που και οι ίδιοι δεν ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, ξέχωρα δηλαδή από το αγωνιστικό κομμάτι.

Σε αυτό στάθηκε και ο πρώην πλέον τεχνικός του «δικεφάλου του βορρά», Γιούρι Φιλίποφ. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στο gazzetta.gr ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν ήταν η έλευση του κεντρικού και τους διαγώνιου από την Κούβα, καθώς αν τον είχε πειράξει τόσο πολύ, είτε δεν θα τους είχε δεχθεί στην ομάδα, είτε θα είχε φύγει από το καλοκαίρι.

Επισήμανε επίσης πως ούτε τα πειθαρχικά τους παραπτώματα ήταν αυτά που τον έκαναν να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά η αντιμετώπιση της διοίκησης σε αυτά. Αν δηλαδή οι διοικούντες είχαν κάνει σύσταση στους παίκτες, τα πράγματα δεν θα είχαν πάρει την τροπή που πήραν. Ουσιαστικά όπως τόνισε πολλές φορές, ήταν θέμα αξιοπρέπειας για τον ίδιο μετά την αντιμετώπιση που είχε από ανθρώπους της διοίκησης.

Κόουτς τι έγινε τελικά και λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αποχώρησες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ;

«Ήταν θέμα αξιοπρέπειας για εμένα. Όταν σου παίρνουν παίκτες, είτε το δέχεσαι, είτε όχι και από την στιγμή που ήρθαν στην ομάδα τους δέχθηκα. Για εμένα το θέμα δεν είναι οι Κουβανοί και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, αλλά το πειθαρχικό κομμάτι με τους συγκεκριμένους παίκτες. Έχουν αργήσει πολλές φορές σε προπονήσεις και δεν λέω στον φιλικό αγώνα που όλοι ξέρουν πως δεν έπαιξαν και με την συμπεριφορά τους έδιναν δικαιώματα και στους συμπαίκτες τους.

Εγώ έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να κάνω ότι έκανα, αλλά δεν είχα την στήριξη της διοίκησης. Πήγα και είπα να παρθούν μέτρα, όχι να φύγουν, αλλά να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Η απάντηση ήταν να τους αφήσω να έρθουν να μπουν στις προπονήσεις και ένας από το συμβούλιο μου είπε “να κάνεις αυτό που σου λέω εγώ, αλλιώς ρισκάρεις πολύ”. Η στάση παράγοντα ΠΑΟΚ με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση. Για τους Κουβανούς δεν έχω πρόβλημα. Ας δείξουν την αξία τους και μακάρι να παίξουν και να κάνουν καριέρα. Το πρόβλημά μου δεν είναι σε καμία περίπτωση οι παίκτες. Την απόφαση την πήρα την Παρασκευή μετά τα όσα ειπώθηκαν. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας για εμένα, δεν μπορούσα να μείνω».

Σήμερα έγινε προσπάθεια από πλευράς ΠΑΟΚ για να μείνεις;

«Προσπάθησαν να με κρατήσουν, αλλά όπως είπαμε, είναι θέμα αξιοπρέπειας. Ή δέχεσαι να κάνεις αυτά που σου λένε ή δεν το δέχεσαι και χάνεις την εμπιστοσύνη της ομάδας. Και εγώ θέλω δουλειά και να δουλέψω, αλλά για την δική μου αξιοπρέπεια δεν μπορούσα να κάνω πίσω. Κλείνοντας θέλω να πω πως ο καθένας παίρνει του από εδώ και πέρα. Καλή επιτυχία στον ΠΑΟΚ και μακάρι να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα