Ο πάγκος πήρε το ντέρμπι του Μετς

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Ο πάγκος πήρε το ντέρμπι του Μετς

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό το οποίο κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι» επειδή είχαν τις λύσεις από τον πάγκο. Ενώ κάνει αναφορά και στον θρίαμβο του Άρη της εντυπωσιακής Μοντάνο.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα με ένα ντέρμπι το οποίο μας έκανε να ευχαριστηθούμε βόλεϊ, με ένα ντέρμπι όπου δύο ομάδες πάλεψαν και με το παραπάνω, τα έδωσαν όλα και το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Μετά από αυτό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, είχαμε αυτό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό να κρίνεται στα πέντε σετ, να υπάρχουν ανατροπές και στο τέλος να σου μένει μια ικανοποίηση όχι μόνο για όσα είδες, αλλά κυρίως για όσα περιμένεις να δεις στην συνέχεια.

Η αλήθεια είναι πως τα δύο αυτά παιχνίδια μας έχουν ανοίξει για τα καλά την όρεξη αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που όλοι λένε πως αναμένεται να είναι το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών και αν κρίνουμε από τα συγκεκριμένα ντέρμπι, δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτά όμως θα τα δούμε στην συνέχεια και μακάρι να είναι όντως έτσι, γιατί το άθλημα αυτό έχει ανάγκη ένα δυνατό και γεμάτο συγκινήσεις πρωτάθλημα. Πάμε όμως τώρα να ασχοληθούμε με τα του ντέρμπι της Δευτέρας. Λέμε μόνο γι' αυτό της Δευτέρας γιατί το Σάββατο ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (βάζουμε μέσα και τα ματς της Ευρώπης), μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Ηρακλή σε υγιεινό περίπατο. Ναι κακός ο «γηραιός», αλλά και οι... ασπρόμαυροι ήταν σοβαροί, με δυνατό κέντρο και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Ο χρόνος θα κάνει συνεχώς καλύτερο τον ΠΑΟΚ και το μόνο που μένει να φανεί είναι αρχικά το μέγεθος του προβλήματος του Σαφράνοβιτς, με τον Ισραηλινό να τραυματίζεται στην χειρότερη χρονική στιγμή, λίγο πριν τον επαναληπτικό με την BSSK Κωνσταντινούπολης. Μακάρι ο έμπειρος ακραίος να αγωνιστεί, καθώς ειδικά στο ματς της Τουρκίας ο «δικέφαλος του βορρά» έχει ανάγκη τις δυνατότητές του στην πίσω ζώνη.

Πάμε τώρα στο ντέρμπι του Μετς. Ένα ντέρμπι με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με ποιότητα, με συγκινήσεις και σασπένς. Ένα ντέρμπι που κρίθηκε ξεκάθαρα στις λύσεις από τον πάγκο που η ΑΕΚ διαθέτει σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που όπως έχουμε αναφέρει, με εξαίρεση τον Πεντίδη, δεν υπάρχει κανένας άλλος που να έχει την εμπειρία αγώνα της Volley League και κυρίως την εμπειρία για να μπορεί να βοηθήσει σε τέτοια ματς.

Το βόλεϊ όπως έχω πει χιλιάδες φορές, είναι εξαιρετικά απλό άθλημα και αυτό φάνηκε και στο ματς της Δευτέρας. Η Ένωση έχασε με άνεση το πρώτο σετ, αλλά δεν τα παράτησε. Και δεν το έκανε γιατί ο Νίκος Νεόφυτος ήξερε πως είχε τις λύσεις. Όταν ο Λιόκα δεν πήγαινε καθόλου καλά, μπήκε ο Δρογκάρης που και καλή απόδοση είχε, αλλά κυρίως ξεκούρασε πνευματικά τον Αργεντίνο που στα δύο τελευταία σετ ήταν κομβικός. Όταν ο Μότα δεν μπορούσε να περάσει επίθεση, επιστρατεύτηκε ο Λάππας που και τους κρίσιμους πόντους πήρε και έδωσε ανάσες που χρειαζόταν ο Βραζιλιάνος, ο οποίος όταν επανήλθε κέρδισε κρίσιμους πόντους από επίθεση και σερβίς.

Όταν ο Τζιουμάκας βρέθηκε σε άσχημη ημέρα (στο Λιγκ Καπ ας πούμε ήταν αυτός στον οποίο στηρίχθηκε η ΑΕΚ για να κερδίσει), μπήκε ο Παπαδόπουλος που πραγματικά ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους, κάνοντας να μην φανεί καν η απουσία του διεθνή διαγώνιου. Και τέλος όταν ο Χαραλαμπίδης δεν μπορούσε πλέον να βρει τις λύσεις απέναντι στο μπλοκ του Παναθηναϊκού, έδωσε την θέση του στον Μαυραγάνη που στο τέταρτο σετ κέρδισε 3 υπερπολύτιμους πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να πάει το ντέρμπι στο τάι μπρέικ.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός δεν είχε τέτοια ευχέρεια, κάτι που έχουμε ήδη γράψει. Οι... πράσινοι έχουν πραγματικά μια πολύ δυνατή εξάδα-επτάδα μαζί με τον λίμπερο, αλλά μετά το κενό είναι μεγάλο και αυτό στοιχίζει στα ματς. Πριν αρχίσει το ντέρμπι με ρώτησε ένας φίλος στο facebook και του είπα πως αν δεν το... καθαρίσει γρήγορα ο Παναθηναϊκός και πάει στο πέμπτο σετ θα χάσει. Και αυτό ισχύει με τα περισσότερα ματς που έχει να δώσει.

Και ισχύει γιατί από κάποιο σημείο και μετά έρχεται η κούραση και σωματική και πνευματική. Όταν ο Γιορντάνοφ δεν μπορεί να πάρει ανάσες, αυτό θα φανεί στα κρίσιμα σημεία. Όταν ο και χθες εξαιρετικός Ράπτης δεν μπορεί να βγει έστω για πέντε πόντους να ξελαμπικάρει και να ξεκουράσει κυρίως το μυαλό του, θα κάνει τα λάθη που έτσι και αλλιώς δικαιολογούνται λόγω ηλικίας, αλλά τα οποία δεν είχε κάνει στα πρώτα σετ όπου και ήταν ασταμάτητος. Όταν ο για ακόμα μία φορά εξαιρετικός Γιάκομπσεν δεν έχει βγει καθόλου μετά από δύο λάθος πάσες που όποιος ξέρει την θέση, χρειάζεται να ξεκουραστείς, να πάρεις ανάσες και να ηρεμήσεις, θα σου κάνει το τραγικό όντως λάθος στο πέμπτο σετ.

Αυτό ισχύει για όλους τους υπόλοιπους παίκτες, που κάποια στιγμή θα ήθελαν να βγουν λίγο να ηρεμήσει το κεφάλι τους, που ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα ήθελε να τους βγάλει βλέποντας την ανάγκη για ξεκούραση, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει. Από την άλλη οι δύο βαθμοί στα δύο πρώτα ντέρμπι δεν είναι καθόλου κακός απολογισμός για τον Παναθηναϊκό. Οι... πράσινοι παρά τις δύο ήττες έχουν ξεκινήσει καλά και δείχνουν πως έχουν επανέλθει, κάτι που θα κάνουν με τις κινήσεις που είναι απαραίτητες. Ως τότε όπως αναφέραμε θα πρέπει να «καθαρίζουν» όσο γίνεται πιο γρήγορα τα ματς, αλλιώς θα έχουν πρόβλημα...

Και κλείνοντας αξίζει μια αναφορά η σπουδαία νίκη του Άρη επί του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Οι... κίτρινες με το καλημέρα έδειξαν πως φέτος δεν τους φτάνει μια απλή συμμετοχή στον τελικό. Και το έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, με νίκη στην έδρα του απόλυτου φαβορί. Ο Ολυμπιακός φυσικά και παραμένει το τεράστιο φαβορί και η ήττα αυτή μόνο καλό θα του κάνει, όμως από την άλλη ο Άρης έδειξε πως μόνο αδιάφορο δεν θα είναι το φετινό πρωτάθλημα.

ΥΓ: Και χθες στο Μετς έγιναν λάθη και τα οποία θα είχαν διορθωθεί άμεσα με το Video Challenge. Μένει να δούμε από πότε επιτέλους θα μπορούν οι διαιτητές να συμβουλεύονται το βίντεο σε τηλεοπτικά ματς, κάτι που μόνο δύσκολο δεν είναι...

ΥΓ1: Η ανάγκη απόκτησης ενός ξένου ακραίου στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη και φαίνεται, όπως και αυτή ενός ακόμα ξένου που κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη πρέπει να είναι κεντρικός.

ΥΓ2: Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής η Μοντάνο θα μπορούσε να παίξει άνετα ως βασική σε πολλές ανδρικές ομάδες της Volley League. Όταν έπαιζε στον Ηρακλή, στο φάιναλ φορ της Σύρου είχα γράψει πως είναι ό,τι πιο κοντινό σε ανδρικό βόλεϊ, καθώς στην καλή της ημέρα είναι πραγματικά ασταμάτητη.

ΥΓ3: Όμορφη η πρώτη εικόνα της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει φτιάξει ένα ιδιαίτερα καλό ρόστερ που πραγματικά την κάνει φαβορί για τετράδα και όπως λέγαμε και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το βάθος στο πάγκο θα είναι το μεγάλο της όπλο.

ΥΓ4: Δύο σετ και πόντος κόντρα στον ΠΑΟΚ εντός έδρας, ένα σετ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Η Κομοτηνή είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις των δύο πρώτων αγωνιστικών και θα κάτσουμε με ενδιαφέρον να την δούμε κόντρα στην ΑΕΚ την επόμενη Δευτέρα.

ΥΓ5: Μακάρι να μην «καεί» το παιδί, αλλά αυτά που δείχνει το ξεκίνημά του στην Volley League ο Ράπτης είναι εντυπωσιακά. Πραγματικά παίκτης που ξεφεύγει από το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...