Τι θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Τι θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League

bet365

Η χρονιά φεύγει και ο Φώτης Καρακούσης γράφει το τι θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη οι ομάδες της Volley League για το 2023 που έρχεται.

Φεύγει και αυτή η χρονιά και όπως κάθε φορά την Πρωτοχρονιά θα αναφερθούμε στο τι θα μπορούσαν να ζητήσουν οι ομάδες της Volley League από τον Άγιο Βασίλη, προκειμένου να εμφανιστούν ακόμα καλύτερες το 2023. Ένα πρωτάθλημα που ήδη μας έχει προσφέρει πλούσιες συγκινήσεις και αναμένεται να μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερες, από την στιγμή που υπάρχουν και τα playoffs που θα κορυφώσουν το ενδιαφέρον.

Για να μην υπάρχουν οι παρεξηγήσεις και οι γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις, γκρίνιες, να τονιστεί πως η σειρά των ομάδων έχει να κάνει με την βαθμολογία τους στο έως τώρα πρωτάθλημα, ενώ δεν συζητάμε πως και οι ομάδες, αλλά και όλοι μας θα θέλαμε πρώτα από όλα να υπάρχει υγεία και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς.

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Να συνεχίσει έτσι και με ακόμα καλύτερο σερβίς

Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι Πειραιώτες έχουν 8 νίκες και 1 ήττα μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Το μεγάλο «όπλο» της ομάδας του Αλμπέρτο Τζουλιάνι είναι το σερβίς, αλλά φυσικά δεν είναι το μόνο. Η απόδοση των Ιντάλγκο, Τράβιτσα και Στερν είναι κομβική, ενώ και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο να βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι» στην κορυφή.

Στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι το γνωστό ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, καθώς ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να ζητήσει πολλά από τον Άγιο Βασίλη για δώρο για τη νέα χρονιά. Αυτό που θέλει είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και το 2023 και αν γίνεται να βρει ακόμα καλύτερο σερβίς. Οι Πειραιώτες ποντάρουν πολλά στο σερβίς τους, έχοντας σχεδόν όλους τους παίκτες πολύ καλούς σε αυτό το κομμάτι και όταν αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού τους πάει καλά, τότε δύσκολα κάποια ομάδα τους κοντράρει. Οπότε είναι λογικό να ζητήσουν να πάει ακόμα καλύτερα τη νέα χρονιά για να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί.

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Να βρει έναν ηγέτη

Συνεχίζουμε με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς (24 έχει ο Ολυμπιακός), έχοντας και αυτοί μια καλή χρονιά. Για την ακρίβεια οι «ασπρόμαυροι» είναι ίσως η καλύτερη ομάδα. Δεν μιλάμε για μονάδες, αλλά ως σύνολο που που στα περισσότερα παιχνίδια έχει παίξει όμορφο βόλεϊ, ενώ στο τελευταίο ματς της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη, έπαιζε την πρωτιά στον πρώτο γύρο (ηττήθηκε και έμεινε στην 2η θέση).

Ωστόσο φυσικά και θα ζητήσει κάτι από τον Άγιο Βασίλη και αυτό δεν είναι άλλο από έναν ηγέτη που να μπορεί να «καθαρίζει» στα μεγάλα ντέρμπι. Έναν παίκτη που είτε θα πρέπει να τον αναζητήσει μεταγραφικά, είτε να βγει μέσα από την ομάδα, με τον Βαν ντεν Ντρις στην δεύτερη περίπτωση να έχει τις περισσότερες πιθανότητες. Οι «ασπρόμαυροι» δεν θα ήταν απίθανο να ζητούσαν βέβαια και έναν ακραίο με υποδοχή που να μπορεί να απειλεί περισσότερο από τον Γιόρνα. Ο Ολλανδός δεν είναι κακός, καθώς μιλάμε για διεθνή σε μια δυνατή Εθνική ομάδα, όμως επειδή επιθετικά δεν απειλεί, κάνει προβλέψιμο το παιχνίδι του Ουόλς, με το αντίπαλο μπλοκ να κλείνει Βαν ντεν Ντρις, κέντρο αλλά και πάιπ τον Ράπτη. Σε γενικές γραμμές οι «ασπρόμαυροι» είναι ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία τους, αλλά θέλουν το κάτι που θα τους πάει ένα βήμα παραπάνω. Είτε αυτό το κάτι είναι η άνοδος του Βέλγου ή η απόκτηση ενός καλύτερου ξένου ακραίου.

Μίλωνας

Μίλωνας: Πόσο καλύτερα να πάει...

Αν για τον Ολυμπιακό ίσχυε μια φορά το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», στον Μίλωνα ισχύει 100. Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Volley League, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση με 19 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα κέρδισε με το άνετο 3-0 στη Νέα Σμύρνη. Ε πραγματικά τι άλλο μπορεί να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη και αυτό να μην τον πει αχάριστο;

Φυσικά και υπάρχουν πράγματα να διορθωθούν, αλλά αυτό που λογικά θέλει ή θα πρέπει να θέλει κάθε άνθρωπος του Μίλωνα, είναι ο δεύτερος γύρος να είναι ίδιος με τον πρώτο. Η ομάδα να παίξει εξίσου όμορφο βόλεϊ, να εκμεταλλευτεί την έδρα της, μια έδρα που γεμίζει από οικογένειες που χαίρονται βόλεϊ και φυσικά να παραμείνει στην τετράδα, κάτι που θα ισοδυναμεί με τεράστια έκπληξη, μιας και θα αφήσει εκτός τον Φοίνικα που αν και ξεκίνησε μέσα στα φαβορί για τίτλο, είναι μετά το τέλος του πρώτου γύρου, στην 6η θέση.

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Να αποκτήσει διάρκεια...

Την τετράδα στον βαθμολογικό πίνακα συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ως τώρα έχουν κερδίσει και τα τρία ντέρμπι που έχουν δώσει μέσα στον Άγιο Θωμά με ΠΑΟΚ, Φοίνικα και Ολυμπιακό, αλλά έχουν χάσει 6 βαθμούς από Μίλωνα, Κηφισιά και Άθλο Ορεστιάδας. Βαθμοί που δεν είναι καθόλου απίθανο να τους στοιχίσουν την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος. Από την άλλη στην Ευρώπη, όπως και ο Ολυμπιακός έχουν φτάσει στα προημιτελικά του Challenge Cup και δεν είναι απίθανο να δούμε έναν ελληνικό ημιτελικό, κάτι που θα σημαίνει πως σίγουρα μια ομάδα μας θα είναι στον τελικό.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου αγωνιστικά έχει μια εξαιρετικά δυνατή εξάδα με παίκτες όπως ο Ερνάντες και ο Κόβαρ που έχουν κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ζητούσε κάτι από τον Άγιο Βασίλη. Αυτό που θα ήθελε αρχικά είναι να μπορέσει να έχει διάρκεια και ειδικά στα παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και να μην χάσει και άλλους βαθμούς που θα του στοιχίσουν. Για Ευρώπη που φαίνεται να είναι και ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς θα μπορούσε να ζητήσει έναν ακραίο ακόμα, προκειμένου να γίνει και μεγαλύτερο το ρόστερ, αλλά αν το δώρο είναι η διάρκεια, λογικά θα του φτάνει.

Κηφισιά

Κηφισιά: Κάτι για την υπέρβαση

Μετά τον Μίλωνα και η Κηφισιά είναι η ομάδα που έχει ξεχωρίσει φέτος. Με το συγκρότημα του Κώστα Χριστοφιδέλη να βρίσκεται στην 5η θέση με 14 βαθμούς, όσους και ο Φοίνικας. Οι «κυανόλευκοι» έχουν δείξει καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια, στηριζόμενοι σε έναν εξαιρετικό Οκοσάνβιτς που στην μέρα του είναι όντως ασταμάτητος.

Το θέμα είναι αν αυτό τους φτάνει. Λογικά η κάθε ομάδα θέλει το καλύτερο και η Κηφισιά θα ζητούσε το κάτι παραπάνω, προκειμένου να μπορέσει είτε να κάνει την υπέρβαση παλεύοντας για τετράδα, είτε να παραμείνει εξάδα, καθώς ο Πήγασος Πολίχνης παραμονεύει. Στην περίπτωση αυτή λογικά θα μπορούσε να ζητήσει έναν ακραίο που να έχει τους πόντους. Φυσικά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά Άγιος Βασίλης είναι αυτός στο κάτω κάτω.

Φοίνικας

Φοίνικας Σύρου: Ό,τι μπορεί να δώσει ο Άγιος είναι καλοδεχούμενο

Όπως αναφέραμε και πριν οι Μίλωνας, Κηφισιά είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για την δυσάρεστη, αυτή χωρίς την παραμικρή αμφιβολία θα ήταν ο Φοίνικας. Οι Συριανοί ξεκίνησαν το πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και πλέον βρίσκονται 4 βαθμούς μακριά από την τετράδα και ήδη έχουν αλλάξει τον προπονητή τους, με τον Δημήτρη Καζάζη να αποτελεί παρελθόν.

Όπως καταλαβαίνετε αρχικά ζητάνε από τον Άγιο Βασίλη έναν προπονητή που να μπορέσει να αλλάξει την κακή εικόνα και μετά παίκτες που σίγουρα θα κάνουν περισσότερα από αυτούς που έχουν τώρα. Κυρίως στα άκρα, με τους Φρομ και Κλίνκεμπεργκ να μην έχουν θέλξει με τις εμφανίσεις τους. Κάτι που φέτος δεν έχει κάνει ούτε ο Ιερεσουέλο. Μένει να δούμε πόσες αλλαγές θα κάνουν και αν κάνουν γιατί δεν θα είναι απίθανο να μην ζητήσουν δώρα τώρα και να τα πάρουν το καλοκαίρι φτιάχνοντας πιο γερή ομάδα για τη νέα χρονιά.

Πήγασος

Πήγασος: Μια άνετη παραμονή και δώρα από το καλοκαίρι

Ακόμα μία ομάδα που έχει καταφέρει να δείξει ένα καλό πρόσωπο έως τώρα είναι ο Πήγασος Πολίχνης. Το συγκρότημα του Ηρακλή Θεοδώρου έχει καταφέρει να πάρει σημαντικές νίκες όπως αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό και με 11 βαθμούς μπορεί να βλέπει εξάδα, καθώς είναι μόλις 3 πίσω από τους Κηφισιά και Φοίνικα. Συνολικά οι νεοφώτιστοι έχουν παίξει ωραίο βόλεϊ στο πρώτο μισό, ανεβάζοντας τον πήχη.

Τι θα μπορούσαν να ζητήσουν ως δώρο; Αρχικά να έχουν έναν ίδιο ή και λίγο καλύτερο δεύτερο γύρο. Στην συνέχεια έναν ή και δύο ακόμα ξένους για να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί. Στο σημείο όμως θα μπορούσαν να πουν να μην πάρουν τώρα τα δώρα τους αλλά το καλοκαίρι, καθώς με όσα έχουμε δει ως τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψουν, ενώ δύσκολα θα κοιτάξουν και για πιο ψηλά. Οπότε καλύτερο θα ήταν το δώρο να το πάρουν το καλοκαίρι και με αργά αλλά σταθερά βήματα να φτιάξουν τη νέα τους ομάδα.

Άθλος Ορεστιάδας

Άθλος: Να συνεχίσει να γιορτή κάθε παιχνίδι στην Ορεστιάδας

Ο Άθλος Ορεστιάδας κατάφερε μετά από χρόνια να βάλει και πάλι στον χάρτη του βόλεϊ μια πόλη που αγαπούσε το άθλημα όσο καμία άλλη. Μια πόλη και συνολικά μια περιοχή που δεν σταματούσε να βγάζει ταλέντα. Αυτό από μόνο του φτάνει για να θεωρηθεί πετυχημένη η έως τώρα πορεία της ομάδας του Ηλία Κρεούζη, αλλά λογικά στην ακριτική πόλη θα θέλουν και το κάτι παραπάνω.

Προσωπικά θα ήθελα να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη να συνεχίσει κάθε εντός έδρας παιχνίδι να είναι γιορτή, όπως ήταν και όσα είχε δώσει ως τώρα. Αν βέβαια αυτή η γιορτή συνδυαστεί με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ειδικά κόντρα σε ομάδες με τους ίδιους στόχους, τότε ακόμα καλύτερα.

ΟΦΗ

ΟΦΗ: Θέλει πολλά για να μην κινδυνέψει

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του δεν θα λέγαμε πως έχει κάνει έναν καλό πρώτο γύρο. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς οι Κρητικοί είναι στην τελευταία θέση μαζί με τον Αριστοτέλη με μόλις 3 βαθμούς. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα είναι λογικό να ζητήσει πολλά από τον Άγιο Βασίλη, καθώς αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό θα κινδυνέψει σοβαρά στην συνέχεια.

Εκτός από το λογικό που είναι τα αποτελέσματα που πρέπει να έρθουν και μάλιστα άμεσα, στον ΟΦΗ καλό θα είναι να ζητήσουν ενίσχυση και ένα ανακάτεμα στους ξένους από την στιγμή που αυτή την εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις Έλληνες που να μπορούν να κάνουν την διαφορά. Η τετράδα του Καναδού Τζάρβις, των Βραζιλιάνων Ενρίκε και Αμπράο και του Ιγκόμπε από την Μποτσουάνα δεν τραβάει και καλό θα ήταν να ζητηθούν κάποιες αλλαγές, προκειμένου οι Κρητικοί να αλλάξουν πρόσωπο.

Αριστοτέλης

Αριστοτέλης: Αλλαγές και άμεσα

Στην ίδια κατάσταση με τον ΟΦΗ βρίσκεται και ο Αριστοτέλης. Η ομάδα της Σκύδρας έχοντας μόλις 3 βαθμούς βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τους Ηρακλειώτες, πραγματοποιώντας κακές εμφανίσεις στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου. Οι νεοφώτιστοι σε κανένα σημείο δεν έχουν δείξει κάτι που θα μπορούσε να τους κάνει να αισιοδοξούν για την συνέχεια.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα ζητήσουν τίποτα από τον Άγιο Βασίλη; Όχι βέβαια. Τώρα είναι που πρέπει να ζητήσουν για να μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα. Τι είναι αυτό; Τα πάντα. Ό,τι αλλαγή στο ρόστερ μπορεί να γίνει και να βοηθήσει τον Αριστοτέλη να αλλάξει εικόνα είναι καλοδεχούμενη. Είτε αυτό αφορά τους ξένους (κυρίως), είτε τους Έλληνες, καθώς αν δεν γίνουν αλλαγές δεν βλέπουμε πως το συγκρότημα της Σκύδρας ξεκολλήσει απόν την τελευταία θέση.

Εμείς πάλι από την πλευρά μας θα ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη, όσον αφορά το βόλεϊ, να δούμε ακόμα καλύτερα παιχνίδια στην συνέχεια. Φυσικά όλοι οι αθλητές όλων των ομάδων να έχουν υγεία, να δούμε μια ελληνική ομάδα να κατακτά το Challenge Cup και να απολαύσουμε φοβερές μάχες στα playoffs. Χρόνια πολλά και καλά σε όλο τον κόσμο με υγεία, ευτυχία και χαμόγελα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...