Το καλύτερο πρωτάθλημα, η απουσία τηλεόρασης και η μικρή ελπίδα για τις Εθνικές ομάδες

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το καλύτερο πρωτάθλημα, η απουσία τηλεόρασης και η μικρή ελπίδα για τις Εθνικές ομάδες

bet365

Η καλύτερη Volley League Γυναικών των τελευταίων ετών αρχίζει και ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το εξαιρετικό όπως αναμένεται πρωτάθλημα, στέκεται και στην απουσία της τηλεόρασης και ελπίζει πως τα λόγια του προέδρου της ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες θα υλοποιηθούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε διαβάσει για ένα πρωτάθλημα πως είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, ωστόσο για την φετινή Volley League Γυναικών το συγκεκριμένο «κλισέ» ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Και ισχύει όχι μόνο γιατί όπως και πέρσι θα έχουμε τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη να κατεβαίνουν με αξιώσεις. Δηλαδή το Big-5 του ποδοσφαίρου που μόνο και μόνο η παρουσία τους και ο κόσμος που έχουν ανεβάζει επίπεδο ένα πρωτάθλημα, αλλά και γιατί και οι υπόλοιπες ομάδες έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη αποκτώντας ξένες με αξιοπρόσεκτη καριέρα.

Για τις εκτιμήσεις όσον αφορά τις ομάδες και την πορεία τους έχουμε κάνει αναφορά στο σχετικό αφιέρωμα της Volley League Γυναικών. Πάμε όμως να δούμε τις ταχύτητες που αναμένεται να υπάρχουν την φετινή. Αρχικά στην πρώτη θα δούμε εκτός εξαιρετικού απροόπτου τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι τέσσερις αυτές ομάδες δείχνουν να βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από τις αντιπάλους τους.

Με πλούσιο ρόστερ και ξένες που έχουν παίξει στα μεγάλα πρωταθλήματα, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν κάποια από αυτές θα μείνει εκτός τετράδας. Από το συγκεκριμένο γκρουπ αν θέλαμε να ριψοκινδυνέψουμε βάζοντας λίγο πιο πάνω δύο, αυτές θα ήταν οι «πράσινες» και οι «ερυθρόλευκες». Οι περσινές πρωταθλήτριες με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία, ενώ οι περσινές φιναλίστ θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην κορυφή.

Το δεύτερο γκρουπ είναι αυτό των ομάδων που θα προσπαθήσουν για το θαύμα της τετράδας, έχοντας όμως ως βασικό στόχο την είσοδο την οκτάδα και την συμμετοχή στα play-offs. Σε αυτή την ταχύτητα βρίσκονται οι ΑΟ Θήρας που με την Χριστοδούλου στην πάσα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, η Θέτιδα Βούλας που τα τελευταία χρόνια βγάζει μια αξιοπρόσεκτη σταθερότητα, το Μαρκόπουλο που και φέτος θα δώσει μεγάλο βάρος στις νεαρές παίκτριες, ο Άρης που σίγουρα πέρσι περίμενε κάτι καλύτερο και ο Ηλυσιακός που έχει κάνει κινήσεις που μπορεί να τον κάνουν την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το γκρουπ θα μπορούσε να μπει και η Λαμία που επίσης έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις, αλλά θα την βάλουμε στο τελευταίο, μαζί με τους Πρωταθλητές Πεύκων, Απολλώνιο. Αυτές οι τρεις, μπορεί μαζί και με κάποιες στο προηγούμενο θα παλέψουν για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Τα Πεύκα έχουν το πιο δύσκολο έργο, καθώς διαθέτουν μόλις δύο αθλήτριες που έχουν ξαναπαίξει στα μεγάλα σαλόνια, αλλά από την άλλη έχουν και τον Κώστα Παπαδόπουλο στο τιμόνι, έναν άνθρωπο που έχει δείξει τι μπορεί να πετύχει.

Εν κατακλείδι φέτος περιμένουμε να δούμε μεγάλες μάχες στα περισσότερα παιχνίδια, από ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το πιο όμορφο πρωτάθλημα της χώρας ξεκινάει και είναι σίγουρο πως θα μας προσφέρει συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Με την ευχή να υπάρχει υγεία σε όλες τις αθλήτριες, ας απολαύσουμε τους αγώνες και ο καλύτερος ας το πάρει, κάτι που άλλωστε είναι σίγουρο, καθώς στο βόλεϊ πάντα κατακτά τον τίτλο ο καλύτερος ή αυτός που έπαιξε καλύτερα.

Και τα θετικά τελειώνουν εδώ. Δυστυχώς και αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή την τελευταία στιγμή, ούτε και φέτος θα μπορέσουμε να δούμε από την τηλεόραση την Volley League Γυναικών. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχει το Big-5 δεν θα έχει τηλεοπτική στέγη. Πραγματικά έχουμε βαρεθεί ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Η ΕΡΤ στις ομάδες, οι ομάδες στην ΕΡΤ, η Ομοσπονδία στις ομάδες και την ΕΡΤ κλπ κλπ. Αυτό που ενδιαφέρει κάθε φίλο του βόλεϊ είναι πως ούτε φέτος αυτό το άθλημα, αυτό το πρωτάθλημα, δεν θα μπει στα σπίτια των Ελλήνων.

Θα έχουμε πάλι τις λύσεις με το youtube και συνολικά τις μεταδόσεις μέσω ίντερνετ, που φυσικά θα ήταν ιδανικές, αν μία φορά την βδομάδα βλέπαμε το ντέρμπι της αγωνιστικής από την ΕΡΤ. Να υπήρχε ένα ματς που μπορεί να βλέπει ο πολύς κόσμος που κάνει ζάπινγκ πετυχαίνει το παιχνίδι και μένει σε αυτό και ας βλέπαμε τα υπόλοιπα από το διαδίκτυο. Αυτό όπως όλα δείχνουν ούτε φέτος θα γίνει και αυτό σίγουρα μόνο αναβάθμιση δεν λέγεται…

Κλείνουμε με την Εθνική ομάδα. Για την ακρίβεια με τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών. Προσωπικά μετά τα δύο Eurovolley είχα αναφέρει πως τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα απέτυχαν, εκτός αν θεωρούμε επιτυχία το να βρισκόμαστε στις 24 χώρες που αγωνίζονται στην τελική φάση. Μια αποτυχία που σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει και με την μη συμμετοχή των ομάδων μας στα European League του καλοκαιριού. Σε επίσημους δηλαδή αγώνες. Ξεπερνάω το παράπονο του προέδρου της ΕΟΠΕ στην εξαιρετική χθεσινή παρουσίαση για την κριτική που έγινε (ε συγγνώμη αλλά όταν υπάρχει αποτυχία, γράφεις για αποτυχία) και στέκομαι σε όσα είπε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων μας λέγοντας πως θα παίξουν στο Golden European League. Αν όντως γίνει αυτό τότε μιλάμε για ένα σημαντικό βήμα μπροστά για τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Αν δεν γίνει θα μιλάμε για πολλά βήματα πίσω. Τόσο απλά…

ΥΓ: Το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα το δείξει η τηλεόραση, με τις πιθανότητες να το δείξει να είναι από λίγες έως ελάχιστες. Και όμως στην παρουσίαση που έγινε, μόνο η Αθηνά Παπαφωτίου αναφέρθηκε σε αυτό. Δηλαδή στις άλλες αρχηγούς ή τους προπονητές, δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό που κάνουν μπει σε όλα τα σπίτια και αποκτήσει την προβολή που του αξίζει; Και αν το πιστεύουν γιατί δεν το λένε την ημέρα που γίνεται η παρουσίαση;

ΥΓ1: Συνεχίζουμε με την παρουσίαση. Ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα με τον Ολυμπιακό και η αποστολή θα έφτανε το μεσημέρι στην Αθήνα. Πραγματικά τώρα δεν θα μπορούσε ο προπονητής και η αρχηγός από τον «δικέφαλο του βορρά» να κατέβει πιο νωρίς και να είναι στο Γουδί; Να είναι στην παρουσίαση οι 11 και να λείπει ο ΠΑΟΚ που είναι και ομάδα που έχει ως στόχο την κορυφή.

ΥΓ2: Κλείνοντας για την παρουσίαση, πραγματικά ήταν κάτι που το έχει ανάγκη το βόλεϊ. Να βλέπει μαζί τις πρωταγωνίστριες και τους προπονητές, να μιλάνε για τους στόχους τους. Θα πείτε πως αυτό είναι αυτονόητο. Και όμως δυστυχώς δεν είναι και δυστυχώς μας είχε λείψει πολύ και μακάρι να γίνεται κάθε χρόνο. Γιατί στο κάτω κάτω αν δεν έχει τέτοιες εκδηλώσεις το πιο όμορφο πρωτάθλημα στην χώρα μας, ποιο θα έχει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...