Πόσο επηρεάζει τους... αιώνιους η καταδίκη των Κουβανών

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Πόσο επηρεάζει τους... αιώνιους η καταδίκη των Κουβανών

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το πως η καταδίκη των πέντε Κουβανών για την υπόθεση βιασμού Φιλανδής μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που να έχουν αντίκτυπο και σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό.

Η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της ποινής φυλάκισης για πέντε χρόνια των Ρολάντο Σεπέδα, Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Μανθάνο, Ουριάρτε Μέστρε και τρεισήμισι του Λουίς Σιέρα υπήρξε το λιγότερο παγωμάρα. Και υπήρξε γιατί μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού που πέντε παίκτες (ο έκτος ο Ντάριελ Άλμπο αθωώθηκε) Εθνικής ομάδας βόλεϊ σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση όχι απλά κατηγορήθηκαν, αλλά κρίθηκαν ένοχοι. Ενώ έγινε ακόμα μεγαλύτερο το σοκ, από την στιγμή που όλα έδειχναν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό και πως όλοι θα την γλίτωναν.

Το δικαστήριο της Φινλανδίας ωστόσο είχε άλλη άποψη με τους πέντε να περιμένουν τον Δεκέμβρη προκειμένου να εξεταστεί η έφεσή τους για να μπορέσουν να σώσουν τις ζωές τους. Γιατί όταν μιλάμε για πέντε χρόνια φυλάκισης μιλάμε ουσιαστικά για το τέλος της αθλητικής τους καριέρας. Ειδικά αυτή Σεπέδα, γνωστού μας από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα όντας πολυτιμότερος παίκτης, αν δεν αλλάξει κάτι θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένη. Ο 27χρονος διαγώνιος ήδη έχασε ένα συμβόλαιο 400.000 δολαρίων το χρόνο από ομάδα της Κορέας, αλλά και συμβόλαιο στον... δικέφαλο, με τους Θεσσαλονικείς σίγουρους για την αθώωσή του να τον περίμεναν να επιστρέψει πίσω.

Αυτά όμως είναι τα γνωστά. Το θέμα πλέον είναι τι θα γίνει με τους άλλους δύο παίκτες που έχουν ήδη υπογράψει με Ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο λόγος φυσικά για τους Οσόρια Ροντρίγκες και Οσνιέλ Μελγκαρέχο, για τους οποίους η αλήθεια είναι πως μια αγωνία μετά την είδηση της ποινής είναι λογικό να υπάρχει. Αρχικά για την περίπτωση του Ντάριελ Άλμπο είναι ξεκάθαρο παρά την αθώωσή του πως στο «τριφύλλι» θα πρέπει να ψάξουν να βρουν διαγώνιο, καθώς στον συγκεκριμένο παίκτη απαγορεύτηκε ήδη η έξοδος από την χώρα.

Όσον αφορά τους άλλους δύο και το άγχος που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν οι... αιώνιοι, το δεδομένο είναι πως και για τους δύο όχι μόνο υπάρχει συμφωνία με την Ομοσπονδία ρης Κούβας, αλλά έχουν σταλθεί και τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις τους. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Η καταδίκη των πέντε έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Κούβα και η αλήθεια είναι πως όλοι το έχουν πάρει πολύ βαριά. Άλλωστε και όταν απλά είχαν κατηγορηθεί, στην χώρα της σάλσα τόνιζαν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ντροπή της χώρας από τότε που ανέλαβε τα ηνία το νέο καθεστώς. Μια ντροπή που πλέον έγινε απείρως μεγαλύτερη.

Τόσο μεγάλη που είναι πολύ πιθανό να παρθεί απόφαση να κλείσουν και πάλι τα σύνορα για τους παίκτες και να την πληρώσουν τόσο αυτοί οι δύο των... αιωνίων, όσο και και ο Χιμένες που μετά τις δύο χρονιές στον ΠΑΟΚ και τα δύο ισάριθμα πρωταθλήματα είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και την Μολφέτα, ομάδα της Serie A. Αυτό θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες και μεγάλο ρόλο θα παίξει αν θα παραμείνει στην προεδρία της Ομοσπονδίας ο Άριελ Σάινθ Ροντρίγκες.

Ο πρόεδρος της Κουβανικής Ομοσπονδίας ήταν στη Φινλανδία για την δίκη και ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει επιστρέψει στην χώρα του. Αν τελικά παραμείνει στην θέση του, τότε οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός λογικά δεν θα έχουν λόγο να αγχώνονται για τους Οσόρια και Μελγκαρέχο. Αν όμως και λόγω της ανάγκης να βρεθεί κάποιο εξιλαστήριο θύμα, υπάρξει αποπομπή του από τον προεδρικό θώκο, όλα θα είναι ανοικτά. Από το να παραμείνει η συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους» ως έχει, ως και το να αποφασιστεί να μην αγωνιστεί κανείς παίκτης εκτός χώρας, ωσότου καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί.

Ουσιαστικά λίγες μέρες μένουν ακόμα για να δούμε τι θα γίνει και το σίγουρο είναι πως η καταδίκη των πέντε μόνο σύμμαχος των... αιωνίων δεν είναι.

ΥΓ: Να έχεις φτιάξει από νωρίς την ομάδα σου και να έχεις το άγχος από την στιγμή μάλιστα που κανείς από τους παίκτες που διάλεξες δεν κατηγορήθηκε. Μην σου τύχει. Εδικά για τον Παναθηναϊκό που είχε καταφέρει να βρει καλούς και φθηνούς παίκτες τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγες μέρες, ενώ και για τον Ολυμπιακό το να βρει κεντρικό σαν τον Οσόρια μόνο εύκολο δεν θα είναι. Μακάρι βέβαια και για τις ομάδες αλλά και για τους παίκτες να μην υπάρξει πρόβλημα και οι Οσόρια, Μελγκαρέχο να έρθουν στην χώρα μας.

ΥΓ1: Μπορεί αυτή την στιγμή το άγχος να το έχουν οι δύο... αιώνιοι όσον αφορά την υπόθεση με τους Κουβανούς, αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν έχει περάσει λίγα από όλο αυτό. Αρχικά έχασε τον παίκτη που ήθελε για βασικό πασαδόρο (Κάλβο) και στην συνέχεια εκεί που πίστευε πως οι παίκτες θα αθωωθούν και θα επέστρεφε ο Σεπέδα, έρχεται η καταδίκη και τα αλλάζει όλα. Μιλάμε για γκαντεμιά...

ΥΓ2: Μεγάλη μαγκιά για την Εθνική να καταφέρει παρότι πήγε να... αυτοκτονήσει, να επικρατήσει της Ουκρανίας στο τάι μπρέικ. Με οδηγό αυτό το ματς και κυρίως της συγκεκριμένης αντίδρασης, μπορεί να έρθει η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αλλά για την Εθνική θα αναφερθούμε ξεχωριστά γιατί το αξίζει.

ΥΓ3: Μεγάλο πρωτάθλημα αναμένεται στην Α1 Γυναικών. Ειδικά στην πρώτη τετράδα θα γίνει χαμός αν κρίνουμε από την ενίσχυση των ομάδων και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν στο γήπεδο βγουν όλα αυτά τα ωραία που περιμένουμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...