Θέλει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο η Εθνική!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Θέλει και μπορεί να αλλάξει επίπεδο η Εθνική!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για την προσπάθεια της Εθνικής στο φάιναλ φορ του Γουόρλντ Λιγκ που μπορεί να την βοηθήσει να αλλάξει επίπεδο.

Δεν περιμέναμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Γουόρλντ Λιγκ για να πούμε πως αυτή η Εθνική, αυτή η φουρνιά έχει πολλές δυνατότητες. Το γράφαμε πριν αρχίσουν οι αγώνες και το γράφαμε όχι γιατί μπορούμε να μαντεύουμε τις εξελίξεις, αλλά γιατί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτή την περίοδο ο Σωτήρης Δρίκος έχει στα χέρια του το καλύτερο υλικό των τελευταίων ετών.

Ένα υλικό από παίκτες με συμμετοχές σε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες, νεαρούς και διψασμένους και κυρίως μια παρέα που θέλει να διακριθεί. Και θέλει να το κάνει όχι μόνο για τους ίδιους τους εαυτούς τους, αλλά και γιατί όλοι ξέρουν πως αν πετύχουν θα μπορέσουν να ανεβάσουν και πάλι το αγαπημένο τους άθλημα. Και ναι αυτό μπορεί να σε φορτώσει με άγχος, αλλά από την άλλη αν θέλεις να πετύχεις κάτι ξεχωριστό, θα πρέπει να ζεις και με το άγχος.

Όταν λέμε ξεχωριστό, δεν εννοούμε βέβαια την πρόκριση στην Β' κατηγορία του Γουόρλντ Λιγκ. Όχι σε καμία περίπτωση δεν έχουμε βαρεθεί από τις διακρίσεις στο άθλημα αυτό, οπότε μπορούμε να λέμε όχι στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Κάθε άλλο μάλιστα. Μακάρι να έρθει η άνοδος και θα πανηγυριστεί όπως της αξίζει. Όμως με βάση το ρόστερ που έχει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρόκριση και διάκριση θα συμπληρώναμε, αλλά ας έρθει η πρόκριση πρώτα ο Θεός και μετά αναλόγως και με την κλήρωση, μιλάμε και για διάκριση. Με το παραπάνω σκεπτικό, ουσιαστικά οι αγώνες την Παρασκευή και ελπίζουμε και το Σάββατο στον τελικό, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιστέψουν οι ίδιοι οι παίκτες στις δυνατότητές τους. Να δουν πως όντως μπορούν να πετύχουν πολλά, πως είναι αυτοί που θα φέρουν και πάλι το βόλεϊ στο προσκήνιο.

Ως τώρα τα κατάφεραν τέλεια, παίζοντας μάλιστα στα περισσότερα ματς χωρίς τον Μίταρ Τζούριτς, τον αρχηγό και έναν από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο. Το νέο αστέρι της Βερόνα θα αγωνιστεί κανονικά στην Φρανκφούρτη και είναι δεδομένο πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Πλέον όλοι καλούνται να κάνουν το επόμενο βήμα. Ένα βήμα πολύ σημαντικό που όντως είναι ικανό να αλλάξει τα πάντα προς το καλύτερο.

Και για να έρθει το καλύτερο, πρέπει να πετύχει το τεστ της Γερμανίας. Η νίκη επί της Σλοβενίας στο Αλεξάνδρειο και χωρίς τον Μήτσο, έδειξε σε όλους τον δρόμο. Αν επαναληφθεί και μετά έρθει και μία επί της Γερμανίας, τότε όλα αλλάζουν και αλλάζουν προς το καλύτερο. Αν πάλι δεν πάνε τα πράγματα όπως θα θέλαμε, υπάρχει χρόνος ως τον Σεπτέμβρη όπου εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται. Και δεν συγχωρούνται γιατί πραγματικά θα είναι τεράστιο κρίμα να μην πετύχει αυτή η ομάδα, να μην πετύχουν αυτοί οι παίκτες, να μην ανέβει και πάλι το άθλημα εκεί που του αξίζει...

ΥΓ: Πέρσι κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό πρωταθλήματος. Το τελευταίο διάστημα όμως τα πράγματα για τον Φοίνικα Σύρου δεν πάνε και τόσο καλά και είναι κρίμα γιατί αυτή η ομάδα, αυτό το νησί ζει για το βόλεϊ. Λογικά λύση θα βρεθεί, αλλά πρέπει να είναι τέτοια που να μην επαναφέρει σύντομα την αβεβαιότητα.

ΥΓ1: Εκτός των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού και η Παναχαϊκή έχει καταφέρει να κάνει προσεγμένες κινήσεις. Οι Πατρινοί φαίνεται πως έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος και δείχνουν έτοιμοι να κάνουν αυτά που χρειάζονται όχι απλά για να μην κινδυνέψει η ομάδα, αλλά για να κυνηγήσει και κάτι καλό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...