Δρίκος: «Άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει στη θέση μας»

Δρίκος: «Άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει στη θέση μας»

Gazzetta team
Δρίκος: «Άλλες ομάδες θα είχαν λυγίσει στη θέση μας»

bet365

Ικανοποιημένος από την πρόκριση της Εθνικής στο Final 4 του World League εμφανίστηκε ο Σωτήρης Δρίκος μετά τη νίκη επί της Σλοβενίας, μοιράζοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός:

«Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα μάθημα για όλους. Στο Παγκόσμιο Λιγκ δεν υπάρχουν μέτριες ομάδες για αυτό και κάθε νίκη είναι σημαντική. Ήμασταν καλοί, υπομονετικοί και τυχεροί. Ο μεγάλος χαμένος αυτής της προκριματικής φάσης είναι το Κατάρ που κέρδισε το ματς που ήθελε και έχασε όλα τα άλλα».

Για το αν η σημερινή νίκη δημιουργεί προσδοκίες ενόψει του ημιτελικού: «Όχι, δεν με εκφράζουν αυτά τα περί προσδοκιών. Κάνουμε μικρά βήματα, θα είναι άλλο παιχνίδι. Άλλες ομάδες στη θέση μας θα είχαν λυγίσει με τις απουσίες που έχουμε. Το ότι θα παίξουμε με την ίδια ομάδα σε 4-5 ημέρες μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Ειδικά στα δύο πρώτα σετ που το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό παίξαμε ως ίσοι προς ίσους την Σλοβενία. Είναι μια ομάδα που θέλουμε να τις μοιάσουμε. Σίγουρα με τον Τζούριτς θα έχουμε πιο ορθολογικό σχήμα στο φάιναλ φορ».

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης από την πλευρά του δήλωσε: «Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στο φάιναλ-4 και τα καταφέραμε. Παίξαμε 6 παιχνίδια, νικήσαμε τα 5 και τώρα βλέπουμε μόνο μπροστά. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας την Τρίτη στη Φρανκφούρτη και με τον Δημήτρη (σ.σ. Τζούριτς) και να συνεχίσουμε να παλεύουμε κάθε πόντο».

Για την αλλαγή εικόνας στο παιχνίδι με την Σλοβενία: «Το θέμα μας δεν είναι η κούραση. Το πρόβλημα μας είναι ότι παίξαμε 6 αγώνες, νικήσαμε τους 5 και όλοι ασχολούνται με την μία ήττα. Εμείς παλέψαμε και σήμερα και όλες τις μέρες και ο κόσμος ασχολήθηκε που δεν νικήσαμε ένα παιχνίδι. Εμείς παίζουμε για εμάς, εμείς προχωράμε και εμείς θέλουμε».

 

Τελευταία Νέα