Στο Μπακού και τα δύο ματς με Αζερμπαϊτζάν

Φώτης Καρακούσης
Στο Μπακού και τα δύο ματς με Αζερμπαϊτζάν

bet365

CEV το μεγαλείο σου. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε και πάλι το θαύμα της με συνέπεια και τα δύο παιχνίδια της Εθνικής με το Αζερμπαϊτζάν για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ να διεξαχθούν στο Μπακού.

Η αλήθεια είναι πως ενώ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τα έχουμε δει όλα, κάθε φορά μας διαψεύδει πανηγυρικά και μας δείχνει κάτι καινούργιο. Τελευταίο κατόρθωμα της CEV ήταν αυτό που έγινε με την Εθνική Γυναικών και τα παιχνίδια της με το Αζερμπαϊτζάν για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Αρχικά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έκανε το... μαγικό να παίζουν δύο όμιλοι το ένα Σαββατοκύριακο και ο τρίτος το άλλο. Έτσι η Εθνική έμαθε πως κατάφερε να περάσει αλλά και τον αντίπαλό της το βράδυ της 17ης Ιουνίου. Με τον αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν να είναι σε μια βδομάδα από την στιγμή που έγινε γνωστός ο αντίπαλος ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί λύση για να οργανωθεί ένας τέτοιος αγώνας.

Η ΕΟΠΕ από την στιγμή που στην Θεσσαλονίκη θα γίνουν και οι αγώνες των ανδρών για το Γουόρλντ Λιγκ, ζήτησαν από την CEV να διεξαχθούν οι αναμετρήσεις με το Αζερμπαϊτζάν στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, αλλά πήραν αρνητική απάντηση. Στο σημείο εκείνο οι Αζέροι πρότειναν και τα δύο παιχνίδια να γίνουν στο Μπακού, κάλυψαν και ένα μέρος των εξόδων και τελικά οι αναμετρήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακό 25-26 Ιουνίου στο AYS Sport Hall με κοινή ώρα έναρξής τις 18:00.

Μια εξέλιξη που μόνο θετική δεν την λες, καθώς η έτσι και αλλιώς πολύ δυνατή ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, παίζοντας και μέσα στην έδρα της και τα δύο παιχνίδια, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της Εθνικής για πρόκριση στον τελικό.

Καλμαζίδης: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»

Ο τεχνικός της Εθνικής Γιάννης Καλμαζίδης ανέφερε για τα δύο ματς με το Αζερμπαϊτζάν: «Παίζουμε με μια ομάδα που έχει ως στόχο να κατακτήσει τον τίτλο φέτος, Έχει χάσει μόλις δύο σετ στον όμιλο κι έχει ένα πραγματικά πλήρες ρόστερ. Έχει κάποια αδύναμα σημεία όπως η υποδοχή τους, αλλά το ξεπερνούν μέσα από την καλή τους επίθεση.

Έχοντας αυτό το κενό μετά την ολοκλήρωση του δικού μας ομίλου, δουλέψαμε αρκετά καλά, αν και ήταν λίγο περίεργη η ατμόσφαιρα αφού δεν ξέραμε αν τελικά θα προκριθούμε και τι θα γίνει, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και την υπερβολική ζέστη. Είμαστε πάντως σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει το πρωί της Πέμπτης για το Αζερμπαϊτζάν, ενώ αύριο θα ανακοινωθεί η 12άδα.

 

Τελευταία Νέα