«Ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει πρόσκληση στον Τσουκαλά»

«Ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει πρόσκληση στον Τσουκαλά»

«Ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει πρόσκληση στον Τσουκαλά»

Ο Αχ. Μαυρομάτης, πρόεδρος της ΕΟΠΕ, διέψευσε ότι η ομοσπονδία έβγαλε πρόσκληση στον Τάκη Τσουκαλά ως υπεύθυνο των ακαδημιών του Ολυμπιακού, και τόνισε την δυσκολία που υπήρξε στην φάση του ΠΑΟ – Κηφισιά.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης έδωσε εξηγήσεις για την παρουσία του Τάκη Τσουκαλά στο γήπεδο στο Final Four του Κυπέλλου, τονίζοντας μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει πρόσκληση στον γνωστό φίλαθλο.

Επίσης τόνισε την δυσκολία της φάσης που έκρινε τον ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Κηφισιάς, αφού όπως είπε ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να υπάρξει ξεκάθαρη άποψη.

Τέλος χαρακτήρισε απόλυτα πετυχημένη την διοργάνωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Tη διοργάνωση του Final Four του Κυπέλλου: «Νομίζω πως το άθλημα βγήκε κερδισμένο. Είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλού επιπέδου και δεν υπήρχε το παραμικρό επεισόδιο. Προφυλάξαμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το άθλημα. Αν υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ των σωματείων και σε συνεργασία με την ομοσπονδία, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Πρόθεσή μας για λόγους ισονομίας είναι να κάνουμε το Final Four στο Βορρά του χρόνου». 

Tην ανατροπή στον ημιτελικό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός«Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας. Στο ποδόσφαιρο ένα ματς είναι δύσκολο να γυρίσει στο 89’, ενώ στο βόλεϊ η ομάδα που παίρνει ένα σετ μετά το 0-2 μπορεί να κάνει πιο εύκολα την ανατροπή». 

Tην επίμαχη φάση στον ημιτελικό Παναθηναϊκός-Κηφισιά: «Είναι μια κρίσιμη φάση, αλλά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να έχεις σαφή εικόνα. Αντιλαμβάνομαι ότι πιθανώς να είναι τελικά λανθασμένη η απόφαση, αλλά δεν μπορεί κανείς να καταλογίσει αμέλεια, όταν για να βγάλουμε συμπέρασμα πάμε σε μια τέτοια ανάλυση της εικόνας με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στο βόλεϊ η διαιτησία είναι καθαρή από όλες τις πλευρές. Εγώ δεν μπορώ να καταλογίσω πρόθεση στους διαιτητές, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οργανωμένη εύνοια μιας ομάδας. Ανθρώπινα λάθη γίνονται και θα γίνονται, αλλά όχι με πρόθεση». 

Tην παρουσία του Τάκη Τσουκαλά στο γήπεδο: «Έχω την αίσθηση ότι δόθηκε κακώς δυσανάλογη δημοσιότητα σε ένα θέμα, ενώ δεν έπρεπε. Όταν έγινε η σύσκεψη για τη λήψη των μέτρων, βάλαμε ένα περίγραμμα. Λέγαμε πως θέλαμε στο Final Four τους ανθρώπους του αθλήματος. Συμφωνήθηκε να μπορούν να δώσουν οι ομάδες τις προσκλήσεις σε όποιον ήθελαν, χωρίς να αναγράφεται ιδιότητα. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να δώσει πρόσκληση στον κ. Τσουκαλά. Είναι υπερβολή πως ζήτησα παραιτήσεις. Εγώ ζήτησα εξηγήσεις για το θέμα των πανό, καθώς στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί να μην υπάρχουν πανό υβριστικού περιεχομένου. Αυτό που είπε ο κ. Τσαλόπουλος, πως ο κ. Τσουκαλάς είχε δηλωθεί υπεύθυνος ακαδημιών του Ολυμπιακού, είναι λανθασμένη πληροφόρηση. Ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα μπορούσε να διαθέσει όπου ήθελε τις προσκλήσεις του, αρκεί να μη βαρύνονται από κατηγορίες». 

Tην κριτική που δέχεται η ομοσπονδία: «Στην πορεία μου στην ομοσπονδία του βόλεϊ δεν πήγα να ευνοήσω μια ομάδα. Για μένα οι 400 ομάδες που ασχολούνται με το άθλημα στην Ελλάδα είναι ίσες. Φαίνεται πως κάποιοι ενοχλούνται που το άθλημα πάει καλά. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια σε τραγικές συνθήκες. Η ομοσπονδία του βόλεϊ κάνει μια υγιή προσπάθεια». 

Tην έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία: «Ετοιμάζουμε την έφεση και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην πορεία. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω με λεπτομέρειες».

Best of internet