Ο Πορφύρας τη νίκη, ο Αίας την παραμονή

Gazzetta team
Ο Πορφύρας τη νίκη, ο Αίας την παραμονή

bet365

Ο Πορφύρας πήρε τη νίκη γοήτρου κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν αυτή που πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία μετά την ήττα του ΟΠΕΡ στο Μαρκόπουλο.

Ο Αίας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και πήρε εύκολα το πρώτο σετ, με τους όρους να αντιστρέφονται στο β’ όταν ο Πορφύρας έφτασε να προηγείται με 20-12. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 20-17 όμως η ανατροπή δεν είχε συνέχεια, αλλά στο γ’ σετ μετά το αρχικό 4-0 του Πορφύρα ο Αίας με σερί 4-14 προηγήθηκε 8-14. Η γηπεδούχος ομάδα μείωσε σε 14-16, με τη διαφορά να πηγαίνει στο 14-19, ενώ την ώρα που τελείωνε το σετ για το 1-2 ερχόταν τα καλά νέα για την ομάδα του Ζωλασταθιάδη από το Μαρκόπουλο.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα με αρκετές αλλαγές και τον Πορφύρα να φτάνει στη νίκη γοήτρου ενώ ντεμπούτο στην Α1 με την ομάδα του Πειραιά έκανε και η 17άχρονη Ζαννή (κερδίζοντας μάλιστα και έναν άσο).

Η γνώμη του πάγκου
Βασίλης Πανδής: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη γοήτρου παρά την απουσία της Χρήσου που ήταν άρρωστη και υποχρεωθήκαμε να κάνουμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Συγχαρητήρια στον Αίαντα για την παραμονή του».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Αν και ποτέ μια ήττα δεν σε ικανοποιεί, η αλήθεια είναι ότι αυτή η ήττα ήταν η πιο γλυκιά μέσα στη χρονιά. Αν και η συμμετοχή μας στην Α1 προέκυψε τον Αύγουστο και δεν είχαμε πολύ χρόνο, καταφέραμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία και σίγουρα υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση».

Τα σετ: 12-25, 25-18, 17-25, 25-17, 16-14
Πορφύρας (Πανδής) Ράπτη, Θαλασσινού, Μπούρμπη, Καράκου, Θεοχάρη, Χαλβατζή, Σκυθιώτη-λ / Λιάρου-λ, Σιδεράτου, Γκούρα, Παλημέρη, Ζαννή.
Αίας (Ζωλασταθιάδης) Χρηστηνίδου, Φαμπιάν, Στεφανίδου, Κυριακίδου, Ανδρονικίδου, Ναϊντένοβα, Γεωργιάδου -λ / Τοσουνίδου, Γλυκίδου, Καράτερζη.

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα