Πέφτει η αυλαία του α' γύρου

Gazzetta team
Πέφτει η αυλαία του α' γύρου

bet365

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή των αγώνων της 11ης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Θήρας, 16.00 (ΕΡΤ2), ΑΟ Θήρας - ΑΕΚ Αθηνών (Μιχαήλογλου-Καψάσκης, Γεωργόπουλος)
Το πρώτο από τα ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Σαντορίνης και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 με τον ΑΟ Θήρας να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα κομβικό παιχνίδι για την μάχη της πρώτης τετράδας.

«Οφείλουμε να ξεχάσουμε τις νίκες με ΠΑΟ, Νάξο και να πάμε αύριο με σοβαρότητα σεβόμενοι τον αντίπαλοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα είναι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ξέρουμε τι ζητάμε ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Απόστολος Οικονόμου που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενώ η ομάδα του μετράει 7 σερί νίκες.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με τη διαφορά της από τον ΑΟΘ να είναι στους 6 βαθμούς ο Μανώλης Ρουμελιώτης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το αυριανό ματς ως «ένα πρόωρο τελικός καθώς το αποτέλεσμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τα πλέι οφς. Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με καλές εντυπώσεις και να ξεκινήσουμε το ματς όπως τελειώσαμε με τον Ολυμπιακό. Το σερβίς και η υποδοχή θα είναι τα κλειδιά του αγώνα και ευελπιστούμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Ο ΑΟΘ είναι σε καλή κατάσταση, έχει καλή ψυχολογία, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μία ακόμη αγωνιστική πρόκληση που θέλουμε να ξεπεράσουμε»


Α’ Ηλιούπολης, 16.00, ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟΝ Πανναξιακός (Μαρκάτης- Παπαστάμος, Διαμαντόπουλος)
Στο κλειστό της Ηλιούπολης η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό με τους δύο αντιπάλους να προέρχονται από ήττες.

Η Ηλιούπολη είδε το σερί των τριών νικών να διακόπτεται από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η Δήμητρα Λυκογιάννη θα έχει αυτή τη φορά όλες τις αθλήτριες στη διάθεση της κι όπως τόνισε: «Καλούμαστε σε αυτή την τελευταία αγωνιστική να παίξουμε με έναν δυνατό μαχητικό και έμπειρο αντίπαλο όπου εύχομαι οι αθλήτριές μου να ανταποκριθούν θετικά ανεξαρτήτου αποτελέσματος και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Φυσικά θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο το πλεονέκτημα της έδρας μας»

Ο Πανναξιακός γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα χάνοντας στο ντέρμπι των Κυκλάδων από τον ΑΟ Θήρας και ο προβληματισμός του Ζόραν Κόβαζιτς έχει να κάνει με την κούραση της ομάδας και την ίωση που ταλαιπωρεί τις Τοτσίδου, Μεταξά.
«Είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχουμε κάποια θέματα με την Σία και την Ναταλία που δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης, αλλά πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε το τρίποντο», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.


Π. Σαλπέας, 16.00, ΑΟΦ Πορφύρας - ΟΠ Ρεθύμνου (Καπάνταης-Μόσχος, Πολίτης)
Εξίσου σημαντική είναι και η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στον Πειραιά μεταξύ του Πορφύρα και του Ρεθύμνου.

Στη γηπεδούχο ομάδα ο Βασίλης Πανδής υπολογίζει κανονικά τις Σκυθιώτη, Χρήστου όχι όμως και την Γκολφινοπούλου (έχει υποστεί οστικό οίδημα) κι αυτό που θέλει να δει είναι την ομάδα του να παίζει χωρίς άγχος.
«Σε όσα παιχνίδια πήγαμε με προσδοκίες και ‘πρέπει’ δυσκολευτήκαμε και δεν τα πήγαμε καλά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε και να απολαύσουμε το ταξίδι στην Α1 Γυναικών. Δεν πρέπει να αλλάξει η λογική μας και θέλω να παίξουμε ελεύθερα κι από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει».

Στον ΟΠΕΡ αντιθέτως ο Θανάσης Ντζαφέρης θα έχει την σημαντική απώλεια της Στέλλας Λαγουδάκη, η οποία θα μείνει 20 μέρες εκτός με πρόβλημα στο γόνατο, με τον έμπειρο τεχνικό να σημειώνει: «Η απώλεια της Στέλλας είναι σημαντική αλλά πρέπει και τα άλλα κορίτσια να δώσουν το 100% για να καλύψουμε το κενό. Για μας είναι μονόδρομος η νίκη και πρέπει να δείξουμε
σοβαρότητα για να πάρουμε τη νίκη».

Μαρκοπούλου, 18.00 ΑΟ Μαρκόπουλου - ΑΟ Παναθηναϊκός (Οικονόμου Β.-Τσιμπινός, Τσιντομηνάς)
Στα Μεσόγεια ο, προερχόμενος από δύο σερί νίκες, ΑΟ Μαρκοπούλου αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες επέστρεψε το Σάββατο στις επιτυχίες.

«Όλοι ξέρουμε την δύναμη και την ποιότητα του Παναθηναϊκού που είναι το φαβορί, αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο Βέσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος υπολογίζει και στην Εύα Αλεξάκου και συμπλήρωσε: «Προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος αν παίξουμε καλό βόλεϊ. Δεν θέλω να περιμένουμε να παίξει άσχημα ο ΠΑΟ για να πάρουμε κάτι, αλλά να παίξουμε εμείς καλά και να διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που μας αναλογεί».

Προβλήματα δεν υπάρχουν και στον Παναθηναϊκό με τον Γιώργο Ρούση να σημειώνει: «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη, σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση. Στόχος μας ενόψει του 2ου γύρου είναι να βελτιωθούμε, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρουσιάσει το επιθυμητό αγωνιστικό «πρόσωπο». Απαραίτητη προϋπόθεση για τον αυριανό αγώνα είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην έχουμε το μυαλό μας στις διακοπές των εορτών».

Μ. Μερκούρη, 17.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣ Άρης (Μενεσλής-Μάλφας, Μαυρικίδης)
Στο κλειστό του Ρέντη διεξάγεται ένα ακόμη ντέρμπι, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Άρη, την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος που θα παραταχθεί χωρίς την Πεσόα.

Οι ερυθρόλευκες θέλουν να κλείσουν ιδανικά το 2015 με την Τζίνα Λαμπρούση να παραδέχεται: «Έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση και αήττητες που και αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη που έχει πάει αρκετά καλά στον πρώτο γύρο και βρίσκεται στην 2η θέση. Εμείς κοιτάμε όμως τη δική μας απόδοση για να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τον τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν».

Ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς την Βραζιλιάνα πασαδόρο Βιβιάνα Πεσόα (ίωση) κι αυτός είναι μεάλος πονοκέφαλος για τον Δημήτρη Σολκίδη, ο οπο΄θος τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής ομάδα του πρωταθλήματος που δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση και για μας είναι μια ακόμη πρόκληση. Θέλουμε να δούμε τι βήματα έχουμε κάνει για να πλησιάσουμε το επίπεδο τους, αφού έχουμε παίξει και δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η απώλεια της Πεσόα είναι σημαντική, αλλά είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και στόχος είναι να δείξουμε το καλύτερο μας αγωνιστικό πρόσωπο».

ΕΑΚ Νεάπολης, 18.00, Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. -ΑΠΣ Αίας (Παρασκευάς-Παπαγεωργίου, Αντωνούλης)
Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι και η αναμέτρηση της Λάρισας που θα φέρει αντιμέτωπους τον τοπικό Φιλαθλητικό (11ος με 5 βαθμούς) με τον Αίαντα Ευόσμου (9ος με 9 βαθμούς).

Ο Φιλαθλητικός, θα πορευθεί για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τις Τσοπούλου, Ντόνα, Γεροβασιλείου, Δίρβα κι όπως δήλωσε ο Λάμπρος Πράππας: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου παρά τις γνωστές ελλείψεις που έχουμε ελπίζω ότι θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση και θα πάρουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Με αυτή την σύνθεση παίξαμε κόντρα στον Άρη και παρά τις δυσκολίες που μας καθιστούν αισιόδοξους απέναντι σε μια ούτως ή άλλως καλή ομάδα, είμαι αρκετά αισιόδοξος»

Ο Αίας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πορφύρα, αλλά εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής κανέναν βαθμό με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη να τονίζει: «Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υλοποιήσουμε το βασικό μας στόχο που είναι η παραμονή και να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε στην περίοδο των γιορτών. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα και να υποτιμήσουμε τον Φιλαθλητικό, ο οποίος παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει, διατηρεί τη δυναμική του και για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλά».

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα