Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0

Φώτης Καρακούσης
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0

bet365

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Ολυμπιακό με 3-0, έκανε το 1-1 και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Την Δευτέρα στο Ρέντη ο τρίτος τελικός.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, με τις «πράσινες» να επικρατούν με 3-0 μέσα στου Ρέντη. Από εκείνο το ματς και μετά, οι «ερυθρόλευκες» έδειξαν πως πήραν τον αέρα των αντιπάλων τους, κερδίζοντας τρία συνεχόμενα παιχνίδια (ένα από αυτά και ο τελικός Κυπέλλου), επίσης με 3-0 και χαρακτηριστική άνεση.

Όλοι έλεγαν πως η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη θα έφτανε άνετη στην κατάκτηση του νταμπλ, μετά το άνετο 1-0 μέσα στου Ρέντη. Τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση όμως είχαν άλλη άποψη. Πραγματοποιώντας την με διαφορά καλύτερη εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο φέτος, επικράτησαν με 3-0 (25-18, 25-14, 25-15), έκαναν το 1-1 και έδειξαν πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στου Ρέντη την προσεχή Δευτέρα (19:00), σε ένα κρίσιμο ματς, καθώς ο νικητής θα θέλει μία ακόμα νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο.

Νέο πάρτι στην Κυψέλη

Γέμιζαν το κλειστό της Κυψέλης στα περισσότερα ματς, ενώ στα ντέρμπι δεν έπεφτε καρφίτσα. Σήμερα δεν γινόταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού να έλειπε και για ακόμα μία φορά, έστησε ένα ξεχωριστό πάρτι στο κλειστό του Πανελληνίου. Οι φίλοι του «τριφυλλιού» γέμισαν και πάλι ασφυκτικά το γήπεδο και δεν σταμάτησαν ούτε δευτερόλεπτο να τραγουδάνε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην μεγάλη νίκη της ομάδας τους.

Η Χρήστου που άλλαξε τα πάντα...

Για να έρθει αυτό το εντυπωσιακό 3-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, όλες οι παίκτριες των γηπεδούχων τα έδωσαν όλα. Αυτή πάντως που αξίζει ειδικής μνείας είναι η Εύη Χρήστου. Η ακραία του «τριφυλλιού»... ντύθηκε διαγώνιος παίρνοντας τη θέση της κακής Βίλκου και συνέβαλε τα μέγιστα στο να υπάρξει η απίστευτη ανατροπή του δευτέρου σετ, μια ανατροπή που έκρινε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη. Με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 0-6 και 4-8, πήγε στη θέση του σερβίς και άλλαξε τις ισορροπίες και την ψυχολογία της ομάδας της.

Τίποτα καλό στον Ολυμπιακό

Στον αντίποδα στον Ολυμπιακό δεν ξεχώρισε καμία παίκτρια. Οι «ερυθρόλευκες» εμφανίστηκαν αγνώριστες προς το χειρότερο, πραγματοποιώντας την χειρότερη εμφάνισή τους. Χωρίς υποδοχή, χωρίς επίθεση και μπλοκ δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοντράρουν τον αντίπαλό τους και όταν το έκαναν στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ, δεν το συνέχισαν, δείχνοντας πως ήταν επηρεασμένες από την εξαιρετική ατμόσφαιρα των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Άνετα στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ το οποίο πήγε με άνεση (όπως και τα υπόλοιπα στις γηπεδούχες). Για να πάει ωστόσο χρειάστηκε ένα σερί 5-0 που έγινε στο 10-10. Συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων έφεραν το 15-10 και παρότι υπήρξε μείωσε σε 17-16, τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση έφτασαν στο ρελαντί στο 1-0, έχοντας ασταμάτητες τις Τσίμα, Μερτέκη.

Τα πάντα κρίθηκαν στην ανατροπή

Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο σετ, ένα σετ στο οποίο οι «ερυθρόλευκες» έδειχναν στο ξεκίνημα πως όχι μόνο θα το διεκδικούσαν, αλλά θα το κατακτούσαν και με χαρακτηριστική άνεση. Και πως να μην το έδειχναν, όταν και προηγήθηκαν με 0-6. Στο σημείο εκείνο όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε την αλλαγή που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Έβαλε την Χρήστου στη θέση της κακής Βίλκου. Η Χρήστου που αντί για ακραία έπαιξε ως διαγώνια, πήγε στο σερβίς στο 5-8 και έφυγε στο 12-8 βοηθώντας είτε με άσους είτε δυσκολεύοντας την αντίπαλη άμυνα να γίνει αυτή η ανατροπή. Με την ψυχολογία υπέρ τους και με τον κόσμο να μην σταματά να τραγουδά έγινε για τις «πράσινες» το 2-0.

Μόνο ο Παναθηναϊκός στο τρίτο

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, το γυναικείο βόλεϊ όπως συνολικά τα γυναικεία αθλήματα, έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με την ψυχολογία και μετά και την ανατροπή στο δεύτερο σετ, η ψυχολογία ήταν με τις «πράσινες» οι οποίες στο τρίτο έκαναν περίπατο. Δεν απειλήθηκαν σε καμία περίπτωση από τις «ερυθρόλευκες» και στο τέλος πανηγύρισαν μια εμφατική νίκη που τις βάζει για τα καλά στην υπόθεση τίτλος. Όπως αναφέραμε η σειρά έγινε 1-1 (το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες), με το επόμενο ματς να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα στις 19:00 στο κλειστό του Ρέντη με το νικητή να παίρνει προβάδισμα τίτλου.

Τα σετ: 25-18, 25-14, 25-15
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 5 (4/6 επ., 1 μπλοκ), Μεταξά 8 (4/7 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ), Μερτέκη 14 (12/18 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ. 50% υπ. – 33% άριστες), Βίλκου 1 (1/7 επ.), Τσίμα 16 (11/23 επ, 4 άσοι, 1 μπλοκ, 79% υπ. - 36% άριστες), Πατσέκο 2 (2/3 επ.), Ρόγκα –λ (71% υπ. – 65% άριστες) / Χρήστου 9 (3/3 επ., 6 άσοι), Παπαδοπούλου.
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 3 (2/11 επ., 1 άσο), Κωνσταντινίδου 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Βέσοβιτς 10 (10/24 επ., 48% υπ. – 31% άριστες), Μπραμπόροβα 4 (3/11 επ., 1 άσο, 35% υπ. - 26% άριστες), Χριστοδούλου 1 (1 μπλοκ), Νέσοβιτς 12 (9/21 επ., 1 άσο., 2 μπλοκ), Κονόμι –λ (80% υπ. - 60% άριστες) / Τέζα, Κοκκινάκη, Λαμπρούση 2 (2/3 επ.)

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα