Μαυρομάτης: «Πρώτα τελικός και μετά... World League»

Φώτης Καρακούσης
Μαυρομάτης: «Πρώτα τελικός και μετά... World League»

bet365

Μεγάλη ημέρα, χαρακτήρισε την σημερινή ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, που δεν έκρυψε την χαρά του για την συμμετοχή της Εθνικής μας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Φώτης Καρακούσης.

Λίγες ώρες πριν από τον πρώτο τελικό, ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης μιλάει στο gazzetta.gr για την διάκριση αυτή του Ελληνικού βόλεϊ, την επόμενη μέρα, που παρά τις δυσκολίες μπορεί να είναι λαμπρή, ενώ υπόσχεται στους φίλους του αθλήματος πως, αν έρθει η πρόκριση στο World League, τότε η ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα για να βρει τους πόρους και να δώσει την ευκαιρία στους διεθνής να κυνηγήσουν το όνειρο της υπέρβασης.

Έφτασε η μεγάλη ώρα, του πρώτου τελικού. Πιστεύατε πως θα φτάναμε ως εδώ;

Είναι πραγματικά μία μεγάλη ημέρα για το Ελληνικό Βόλεϊ. Δεν ήταν πολλές οι φορές που συμμετείχαμε σε τελικούς διεθνών διοργανώσεων, νομίζω είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Οπότε, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολοι ήταν οι αντίπαλοί μας και πόσο σπουδαία ήταν η διοργάνωση, η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι από μόνη της σημαντικό γεγονός. Τα συναισθήματά μου είναι πρωτόγνωρα, γιατί μετά από τόσα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, ήρθε η ώρα για κάτι ευχάριστο. Θέλω να συγχαρώ αυτά τα παιδιά μέσα από την καρδιά μου, για όσα πέτυχαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όλοι μας, οι παίκτες, οι προπονητές, ακόμα και η ομοσπονδία προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε με τα πενιχρά δεδομένα των εποχών. Τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης, όπου μπορούμε να κοιτάξουμε έναν αγώνα καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, αφήνοντας για λίγο πίσω ότι μας βασανίζει. Εύχομαι όσοι αγαπούν το άθλημα, να έρθουν στο γήπεδο ή μέσα από την τηλεόραση, να στείλουν την θετική τους αύρα, να χειροκροτήσουν τα παιδιά και να δώσουν την τελευταία ώθηση για να φτάσουμε στην νίκη. Έχουμε ανάγκη από αυτή τη διάκριση, αν αι μην ξεχνάμε πως, εδώ που φτάσαμε, είναι μεγάλη επιτυχία.

Εδώ και πολύ καιρό, μας έλειψαν οι επιτυχίες. Μήπως τελικά θα έπρεπε να είχαμε ρίξει το βάρος στο Ευρωπαϊκό Λιγκ;

Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Με την εμπειρία του σήμερα, ίσως θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Είναι όμως θέμα αλλαγής νοοτροπίας, οπότε δε αρκεί να; πούμε εμείς ότι αυτός είναι ο στόχος, αλλά να περάσει αυτό στους αθλητές και τον κόσμο. Το καταλάβαμε όμως, όταν είδαμε πως η αποτυχία στο Ευρωπαϊκό, μας κρατάει μακριά από τα διεθνή δρώμενα. Εδώ, όμως, πρέπει να τονίσουμε κάτι. Όλο αυτό έρχεται σε συνέχεια της πολύ σκληρής δουλειάς που γίνεται σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, όπου μας έχουν φέρει πάρα πολλές διακρίσεις.

Αν τελικά έρθει η πρόκριση, το World League πόσο κοντά είναι;

Αν πετύχουμε την πρόκριση, θέλω να διαβεβαιώσω πως το World League θα έρθει. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να βρούμε τους πόρους. Θα κάνουμε το επόμενο βήμα, για να πετύχουμε αυτό, που τόσες φορές πλησιάσαμε, χωρίς τελικά να το έχουμε πετύχει. Μπορούμε να ονειρευόμαστε την υπέρβαση και κάποια στιγμή θα έρθουν πολύ καλές στιγμές.

 

Τελευταία Νέα