Καλμαζίδης: «Δεν το περίμενα, είναι λίγο ανορθόδοξο»

Καλμαζίδης: «Δεν το περίμενα, είναι λίγο ανορθόδοξο»

Gazzetta team
Καλμαζίδης: «Δεν το περίμενα, είναι λίγο ανορθόδοξο»

bet365

Τις απορίες για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Γιάννης Καλμαζίδης που δεν έκρυψε και την στεναχώρια του για την απόφαση αυτή.

Ο έμπειρος προπονητής που πλέον δεν βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που οδήγησε σε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα, ανέφερε τα εξής στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6

Για την απομάκρυνσή του μετά από δύο σερί τίτλους: «Είναι λίγο ανορθόδοξο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι συμβαίνει αρκετά συχνά, σαν λαός, να θέλουμε να παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ. Νομίζουμε πως έτσι θα καταφέρουμε κάτι. Δεν έχουμε υπομονή και επιμονή, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για παράγοντες στον αθλητισμό. Αν δούμε τα τελευταία 30 χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν έχει βρεθεί ποτέ στο επίπεδο των τελευταίων τριών χρόνων. Πέρυσι από τέταρτοι στην κανονική διάρκεια πήραμε το πρωτάθλημα και φέτος πάμε στα πλέι οφ ως δεύτεροι. Δεν υπάρχει δικαιολογία για να αναζητήσει η διοίκηση μια δραστική λύση. Μου φαίνονται παράλογα και άδικα τα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι ο προπονητής δεν έχει μερίδιο ευθύνης σε κάποια κακή στιγμή, αλλά εδώ δεν είναι έτσι».

Πορτογαλία - Σουηδία με επιστροφή, αν ο Ρονάλντο ανοίξει το σκορ.

Για το αν είχε ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο: «Δεν το περίμενα και ιδιαίτερα μετά από όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο καλοκαίρι, όταν απομακρύνθηκα ξανά μετά το νταμπλ. Ούτε τότε το περίμενα. Πίστευα ότι είχαν αλλάξει λίγο τη νοοτροπία και το τι θέλει να κάνει ο σύλλογος. Στις συζητήσεις μου με την διοίκηση μου έλεγαν ότι θέλουν να διεκδικούν την κορυφή και αν έρθει η νίκη καλώς. Η διεκδίκηση των τίτλων ήταν ο στόχος και δεν παρεκκλίναμε από αυτόν».

Για το πώς έμαθε για το διαζύγιο: «Δεν μου το ανακοίνωσε κάποιος από τους προέδρους. Έτσι μένει μια πικρία. Στις χαρές όλοι είναι μπροστά, στα δύσκολα βάζουμε κάποιον άλλο. Ο αντιπρόεδρος μου το είπε, αλλά δεν είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις».

Για το αν το διαζύγιο είναι φιλικό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Δεν υπάρχει δική μου συναίνεση στο διαζύγιο. Δεν ήθελα να αποχωρήσω από την ομάδα, αλλά δεν πλακωθήκαμε κιόλας. Ήταν μια εντολή από το προεδρείο».

Για το αν αναγνωρίζει πως υπάρχουν δικές του ευθύνες: «Αν θεωρείται ευθύνη ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί ίσως αυτός ήταν ένας από τους στόχους που χάθηκε. Ούτε πέρυσι, όμως, είχαμε νικήσει τον Ολυμπιακό στην κανονική διάρκεια και τελικά πήραμε πρωτάθλημα. Πάντα σε μια ομάδα ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης και στην ήττα και στη νίκη. Ο πρώτος προπονητής, ίσως, έχει αυξημένο μερίδιο. Σίγουρα είναι μια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ η δεύτερη θέση, δεν έχει βρεθεί ξανά εκεί πριν τα τελευταία χρόνια».

Για το υψηλό μπάτζετ που έχει ο ΠΑΟΚ: «Έχει το δεύτερο υψηλότερο μπάτζετ στο πρωτάθλημα και ποτέ δεν είχε μεγαλύτερο από τον Ολυμπιακό. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε».

Για το αν έχουν γίνει λάθη στη στελέχωση του ρόστερ: «Σίγουρα κρινόμαστε και από τις επιλογές μας. Πέρυσι ήθελαν να διώξουν τον Σεπέδα στον πρώτο γύρο -όταν ανέλαβα εγώ- έλεγαν ότι δεν κάνει και ότι δεν έχει ηγετικές ικανότητες. Ήμουν τελείως αντίθετος με αυτό και τελικά ο Σεπέδα βγήκε MVP του πρωταθλήματος. Μέσα σε ένα πρωτάθλημα τόσο μεγάλης διάρκειας υπάρχουν μεταπτώσεις των αθλητών και πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν. Όπως τραυματισμοί, που είχαμε και φέτος. Ταράζεται η ισορροπία της ομάδας. Μας έφερε σε μια όχι τόσο καλή απόδοση για μεγάλο διάστημα, όμως με την δουλειά που γίνεται και την προσπάθεια των παιδιών η κατάσταση σίγουρα είναι αναστρέψιμη. Η δεύτερη θέση είναι μια απόδειξη και ένα μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση του τίτλου. Φυσικά υπάρχει το ψυχολογικό μειονέκτημα κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά αυτό αλλάζει».

Για το μεγαλύτερο λάθος του: «Δεν μπορώ να διακρίνω κάποιο πολύ μεγάλο. Είναι πολλά μικρά κομμάτια που δεν άφησαν την ομάδα να αποδώσει στο 100%. Τραυματισμοί και καθυστέρηση στις μεταγραφές, είναι κομμάτια που επηρέασαν. Ο Ντάντε για παράδειγμα όταν χρειαστεί στα πλέι οφ θα είναι στην κατάσταση που πρέπει».

Για το αν θεωρεί ότι του φέρθηκαν με αχαριστία: «Δεν θέλω να κρίνω τη λέξη αυτή. Πιστεύω πως δικαιούμασταν να φτάσουμε το καράβι στο λιμάνι, εμείς που το ξεκινήσαμε, εμείς που ίσως κάναμε λάθη. Και αν βούλιαζε θα φταίμε εμείς. Όλοι δουλεύατε για αυτόν τον στόχο, τα πλέι οφ».

Για το αν θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος του με τον ΠΑΟΚ: «Έτσι νιώθω τώρα, ίσως είμαι λίγο πικραμένος αυτή τη στιγμή. Πίστευα ότι δεν θα ξαναβρισκόμασταν ξανά σε αυτό το σημείο. Δεν πιστεύω πως ο προπονητής πρέπει να μένει στην ομάδα ό,τι κι αν συμβεί, αλλά όταν έχει ξεκινήσει μια πορεία και ένα στόχο με πλάνο οφείλει να κριθεί μετά την ολοκλήρωσή του. Ο στόχος είναι η διεκδίκηση των τίτλων και αυτό συμβαίνει, δεν παρεκκλίναμε πολύ».

Για την πρόταση που είχε να αναλάβει την Εθνική: «Έχει γίνει κρούση από την Εθνική αλλά και εκεί δεν βρήκαμε ταύτιση. Έχω απαντήσει αρνητικά. Δεν είναι στο χέρι μου να το ξανασυζητήσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα