Κέρδισε ο Πανναξιακός, χάρηκε ο ΑΟ Θήρας

Gazzetta team
Κέρδισε ο Πανναξιακός, χάρηκε ο ΑΟ Θήρας

bet365

Το καλύτερο... δώρο έκανε τον ΑΟ Θήρας ο Πανναξιακός. Οι φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου επικράτησαν με 3-1 των Μακεδόνων και κράτησαν την ομάδα της Σαντορίνης στην 4η θέση.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου όπου και κατάφεραν να φτάσουν ως τον τελικό, τα κορίτσια του Πανναξιακού συνέχισαν τις νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Ρούση επικράτησε με 3-1 (25-18, 23-25, 25-11, 25-14) των Μακεδόνων Αξιού και συνεχίζουν την μάχη με τον Παναθηναϊκό για την 2η θέση (βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω).

Μια νίκη πάντως που έμαθαν με μεγάλη χαρά και στην Σαντορίνη ή για την ακρίβεια στον Εύοσμο, καθώς ο ΑΟ Θήρας παρέμεινε στην 4η θέση, έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από τους Μακεδόνες (και τον Άρη) που δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς αυτό. Στα του αγώνα με εξαίρεση το δεύτερο σετ το οποίο κατέκτησαν οι φιλοξενούμενες, στα υπόλοιπα τρία είχαμε έναν περίπατο των γηπεδούχων που χωρίς πρόβλημα έφτασαν στο τρίποντο.

Τα σετ: 25-18, 23-25, 25-11, 25-14

Οι συνθέσεις:

Παννακιακός (Ρούσης): Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Τοτσίδου, Οικονομίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ / Ξαγοραράκη, Αναγνώστου, Μαυρομάτη, Κατερίνη

Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Πολυνοπούλου, Παπαδοπούλου, Σαγκάρντια, Δραγουμάνου, Σπανού, Καραφουλίδου, Μυρίδου - λ / Τσαγκαράκη,Καλτσώνη, Μανδράου, Στεφανίδου.

Η γνώμη του πάγκου:

Γιώργος Ρούσης: «Είμαστε το φαβορί και κερδίσαμε, ωστόσο χωρίς στους Μακεδόνες να αγωνίζεται η βασική ακραία δεν δικαιολογείτα ι η εμφάνιση στο δεύτερο σετ. Θέλω μα πιστεύω ότι ήταν η κούραση και ότι ίσως το μυαλό είχε μείνει στο Final-4. Σήμερα δεν δείξαμε το πρόσωπο που έπρεπε».

Μανώλης Σκουλικάρης: «Θεωρώ ότι παίξαμε καλά για δύο σετ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο πρώτο δεν μπήκαμε καλά, δεν ακολουθήσαμε την τακτική στο σερβίς και το χάσαμε εύκολα. Στο β’ βρήκαμε ρυθμό, αφού ένα πρόβλημα που έχουμε είναι ότι από την αρχή της χρονιάς έχουμε χάσει τρεις βασικές μας αθλήτριες, ισοφαρίσαμε αλλά μετά το 1-1 δεν είχαμε την ανάλογη συνέχεια, χάσαμε την συγκέντρωση μας και δίκαια γνωρίσαμε την ήττα».

Αίαντας - ΑΟ Θήρας 2-3

Ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη τη φετινή σεζόν στην Θεσσαλονίκη (τέσσερα ματς, ισάριθμα τάι μπρέικ) κερδίζοντας με 3-2 τον Αίαντα στον Εύοσμο και σε μεγάλο βαθμό «κλείδωσε» την 4η θέση.

Η ομάδα της Σαντορίνης (παρά τις απουσίες των Όστοϊτς, Μεταξά και τη γαστρεντερίτιδα που χτύπησε την ομάδα) εκμεταλλευόμενη την ήττα των Μακεδόνων και του Άρη αύξησε τη διαφορά της στους τρεις βαθμούς και χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς καθώς σε όλες τις ισοβαθμίες έχει το πάνω χέρι.

Ο Αίας επίσης πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή, αλλά ακόμη η συγκεκριμένη μάχη είναι ανοικτή καθώς τόσο η Θέτιδα όσο και η Ελπίδα καραδοκούν.

Ο Αίας στο πρώτο σετ μετά το 12-10 ξέφυγε με 18-11 και το πήρε εύκολα για να ακολουθήσουν δύο δραματικά σετ.

Ο ΑΟΘ μετέτρεψε το 8-9 σε 10-13 και 12-16 με τον Αίαντα να επιστρέφει (15-17) και να ισοφαρίζει σε 20-20 για να φτάσουμε στο 23-23 όπου οι φιλοξενούμενες πήραν τους δύο που ήθελαν ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ίδιο σκηνικό, αλλά διαφορετικό φινάλε στο γ’ σετ με τον ΑΟΘ να προηγείται 12-16, αλλά ο Αίας ισοφάρισε 17-17 και παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 18-21, έτρεξε ένα σερί 7-2, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.

Στη συνέχεια όμως η Θήρα ήταν αυτή που κυριάρχησε πλήρως, ισοφάρισε σχετικά εύκολα σε 2-2 και στο τάι μπρέικ ξέφυγε από νωρίς (2-5) και διατήρησε άνετα το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Η γνώμη του πάγκου
Ηλίας Ζωλασταθιάδης: «Παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις αν και έχουμε περιορισμένες επιλογές λόγω διαφόρων προβλημάτων. Το θέλαμε πάρα πολύ, αλλά στα κρίσιμα σημεία δείξαμε χαλαρότητα που δεν επιτρέπεται για ομάδα της Α1. Κατά τα άλλα με κάθε αντίπαλο που είναι στην πρώτη τετράδα δείξαμε ότι μπορούμε, ότι έχουμε αλλάξει επίπεδο και το θέμα είναι διαχειριστούμε τα άλλα ματς για να μην έχουμε την αγωνία που έχουμε φέτος».

Απόστολος Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στις κοπέλες γιατί είχαμε μία ακόμη πολύ δύσκολη εβδομάδα. Πέραν των Όστοϊτς, Μεταξά προέκυψε και η γαστρεντερίτιδα που χτύπησε την ομάδα, αλλά όλα τα κορίτσια υπερέβαλλαν εαυτούς, κάναμε τη νίκη που θέλαμε και από κει και πέρα με νίκη κόντρα στην ΑΕΚ κλειδώνουμε σε μεγάλο βαθμό την τετράδα».

Τα σετ: 25-17, 23-25, 25-23, 19-25, 10-15

 

VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα