Έτοιμοι για το ντέρμπι οι αιώνιοι!

Gazzetta team
Έτοιμοι για το ντέρμπι οι αιώνιοι!

bet365

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για στο μεταξύ τους ντέρμπι την Κ. Δευτέρα και είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι.


Το τηλεοπτικό ντέρμπι των «αιωνίων» που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα στο γυμναστήριο του Πανελληνίου δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής.

Το αποτέλεσμα θα παίξει σημαντικό ρόλο για την κατάταξη στην πρώτη τριάδα, στη διατήρηση του αήττητου του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και στο αήττητο του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη με φόντο την παράδοση που θέλει την τελευταία νίκη του τριφυλλιού επί επί του Ολυμπιακού σε κανονική περίοδο από τις 25 Φεβρουαρίου 2008. (18η αγωνιστική, Καθαρή Δευτέρα, 27/2, 19.00, Novasports3HD, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Κηφισιά και καλείται να ξεπεράσει το σοκ με μία νίκη επί του Ολυμπιακού ώστε να διατηρήσει και το αήττητο στην έδρα του στο εφετινό πρωτάθλημα. Το γόητρο παίζει σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις των δύο «αιωνίων» και ειδικά σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα και στην έδρα του τριφυλλιού. Οι «πράσινοι» δεν έχουν νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό στο γυμναστήριο του Πανελληνίου και εκτός από τις παραδόσεις υπάρχει και η ουσία που είναι η υπεράσπιση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Ο διαγώνιος του Παναθηναϊκού Χρήστος Μπέλος δήλωσε στο paovolleyall.gr: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημαντικό παιχνίδι για εμάς, όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης αλλά και λόγω γοήτρου, όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια παιχνίδια. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, στοιχείο που αποτελεί διπλή πρόκληση για εμάς. Από την πλευρά μας θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα τα δώσουμε όλα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει γευτεί την ήττα και ούτε σκοπεύει να πάρει την «κρυάδα» σε ντέρμπι «αιωνίων». Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν δύο φορές τον Παναθηναϊκό μέσα στη σεζόν για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-1 σετ) σε αγώνες που έγιναν στο Ρέντη. Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν και οι παίκτες του γνωρίζουν πως για να τερματίσουν αήττητοι στην κανονική περίοδο και κυρίως για να στείλουν μήνυμα κυριαρχίας σε όλη την κατηγορία πρέπει να πάρουν τη νίκη και στο... άβατο της Κυψέλης όπου εφέτος οι «πράσινοι» είναι αήττητοι.

Μετά το 2010 θα πατήσει στην έδρα του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Ο Κολομβιανός διαγώνιος ήταν το βαρύ πυροβολικό του Ολυμπιακού στους δύο νικηφόρους αγώνες που έγιναν νωρίτερα εφέτος με «ερυθρόλευκη» υπεροχή σε σερβίς και επίθεση.

O προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρώτα από όλα επειδή είναι ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων και δεύτερον επειδή αγωνίζεται ο πρώτος με τον δεύτερο της βαθμολογίας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε και να παραμείνουν στη θέση του οδηγού στη βαθμολογία. Πρώτη φορά φέτος θα τους αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας αλλά θα είναι σημαντικό να δούμε τον τρόπο που θα αγωνιστούμε και ενόψει των πλέι οφ. Ωστόσο πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το ντέρμπι».

Πράσινη νίκη από το 2010, «ερυθρόλευκο» σερί 8-0

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 56 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 36-20.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Παναθηναϊκός ως γηπεδούχος έχει να νικήσει στον Ολυμπιακό από 3 Μαΐου 2010. Από τότε ο Ολυμπιακός μετράει σερί νικών 8-0 στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Από το 2008 σε κανονική περίοδο

Αν μάλιστα ανατρέξουμε στο πότε σημειώθηκε η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού σε αγώνα κανονικής περιόδου πρέπει να φτάσουμε μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2008 όπου οι πράσινοι είχαν νικήσει 3-1 και μάλιστα και τότε είχε συμπέσει με την 18η αγωνιστική. Άλλες τρεις φορές έχουν βρεθεί αντίπαλοι την 18η αγωνιστική οι «αιώνιοι» και οι «πράσινοι» προηγούνται στις νίκες με 2-1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα