Το «πρέπει» λύγισε τον Παναθηναϊκό!

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το «πρέπει» λύγισε τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για τον απρόσμενο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου με τους... πράσινους να χάνουν όταν στην εξίσωση μπήκε το πρέπει.

Πριν από το πρώτο σερβίς της φετινής Volley League, όλοι όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ είχαν μια ξεκάθαρη άποψη για το πως θα πάει το πράγμα. Στην κορυφή Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κονταροχτυπιόνταν για το πρωτάθλημα και μετά θα υπήρχαν άλλα δύο γκρουπ. Το ένα θα είχε τις ομάδες που θα πάλευαν για την είσοδο στην τετράδα, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την οκτάδα και τα πλέι οφ και το άλλο με αυτές που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Όσο περνούσαν οι αγωνιστικές όμως αυτό άλλαζε. Και άλλαζε γιατί στις δύο πρώτες ομάδες μπήκε σφήνα ο Παναθηναϊκός. Οι... πράσινοι ανέβαζαν συνεχώς την απόδοσή τους, πετύχαιναν τη μία νίκη μετά την άλλη και μαζί ανέβαζαν και τον πήχη των προσδοκιών. Και τον ανέβαζαν με την εικόνα που είχαν στο τάραφλεξ, καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι θεωρούν πως έχουν παίξει αν όχι το καλύτερο βόλεϊ, σίγουρα το πιο ομαδικό. Είναι δηλαδή ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, παρότι το μπάτζετ τους ήταν λιγότερο από μισό του ΠΑΟΚ και πολύ πολύ λιγότερο από τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με χαμηλούς τόνους νίκησε δύο φορές φέτος τον ΠΑΟΚ, τόσο σε Πυλαία, όσο και σε Κυψέλη (την δεύτερη φορά χωρίς τον κακό Γκονζάλες και με αποκάλυψη τον Μπέλο), ενώ και το ντέρμπι με τους Πειραιώτες στο Ρέντη το έχασε στις λεπτομέρειες. Χωρίς ξαναλέμε μεγάλες κουβέντες, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αν κερδίσει την Δευτέρα τους... ερυθρόλευκους θα μειώσει την διαφορά στους τρεις πόντους (με νίκη 3-0 ή 3-1) κυνηγώντας ακόμα και το θαύμα της πρωτιάς.

Θα πείτε και με το δίκιο σας γιατί αναφέρομαι σε όσα έχει κάνει έως τώρα ο Παναθηναϊκός. Όλη η παραπάνω αναφορά έχει να κάνει με τον χθεσινό αποκλεισμό των... πρασίνων από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου και για να μην κρυβόμαστε πίσω από ο δάκτυλό μας, ουσιαστικά από τον τελικό του θεσμού, καθώς στον ημιτελικό αντίπαλος θα ήταν η Ορεστιάδα και το... τριφύλλι είχε σαφώς τις περισσότερες ελπίδες για να προκριθεί. Ένας αποκλεισμός που αφήνει πικρή γεύση ειδικά από την στιγμή που η έως τώρα προσπάθεια ήταν και φυσικά παραμένει μεγάλη.

Προσωπικά με την διαιτησία δεν θα ασχοληθώ, γιατί από την στιγμή που δεν ήμουν εκεί και τα δύο βίντεο που έχω δει για την φάση του Μελγκαρέχο δεν ξεκαθαρίζουν αν όντως υπήρξε μπλοκ άουτ, δεν έχω άποψη. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο συγκεκριμένος αποκλεισμός έχει να κάνει καθαρά με το άγχος. Όταν δηλαδή το πρέπει έγινε τόσο έντονο, τα πράγματα άλλαξαν και η απόδοση δεν ήταν αυτή που όλοι περίμεναν. Γιατί ναι όντως η Κηφισιά δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά όπως και να το κάνουμε ο φετινός Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε δείξει πως ήταν καλύτερος και αν έπαιζε όπως στα ντέρμπι ας πούμε θα είχε προκριθεί.

Στα ντέρμπι όμως δεν υπήρχε το πρέπει, γιατί αν έχανε από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό οι απώλειες θα ήταν ελάχιστες. Χθες όμως ουσιαστικά χάθηκε μια συμμετοχή στον τελικό. Αυτή η δυσκολία στο πρέπει είχε φανεί και στην φάση των «16» όταν για να υπάρξει η πρόκριση επί του ΟΦΗ της Α2 χρειάστηκαν πέντε σετ. Η αντίδραση στο πρέπει δείχνει αν μια ομάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αν μπορεί να την αλλάξει επίπεδο και να την βάλει πάλι στην τροχιά τίτλων. Στο Κύπελλο αυτή η αντίδραση δεν υπήρξε και μένει να δούμε αν θα υπάρξει στο πρωτάθλημα, όπου και εκεί ο πήχης παραμένει ψηλά, επειδή αυτή η ομάδα τον ανέβασε εκεί, κανείς άλλος...

Κλείνοντας το θέμα το Κυπέλλου, αξίζει να αναφέρουμε και χωρίς λογική υποτίμησης της Ορεστιάδας και της Κηφισιάς, πως ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού ήταν ότι χειρότερο για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Θεσσαλονίκη. Με τον πρώτο ημιτελικό να είναι το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα είχαμε δύο μεγάλα παιχνίδια σε δύο μέρες, καθώς και ο τελικός θα είχε τρομερό ενδιαφέρον. Πλέον μόνο αν γίνει έκπληξη μεγατόνων ο νικητής του ντέρμπι δεν θα κατακτήσει την κούπα και όπως και να το κάνουμε μειώνει σε μεγάλο ποσοστό το ενδιαφέρον...

ΥΓ: Άσχημος ο αποκλεισμός αλλά η ζωή συνεχίζεται και πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει την ψυχολογία και να μην πετάξει στο πρωτάθλημα ότι με τόσο κόπο έχει καταφέρει να χτίσει. Εύκολο δεν είναι, αλλά από την άλλη στις δυσκολίες και στις απογοητεύσεις φαίνεται το μέταλλο μιας ομάδας.

ΥΓ1: Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος όταν είχε απαγορευτεί η χρήση του γηπέδου στον Κύζικο, οι νεοφώτιστοι είχαν ζητήσει να γίνει έλεγχος σε όλα τα γυμναστήρια. Από τον έλεγχο είχε βγει πως το Ζηρίνειο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις (σ.σ είχε χαμηλότερο ύψος από το προβλεπόμενο), όμως τότε η ΕΣΑΠ (δηλαδή οι ομάδες), αποφάσισε να συνεχίσει η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη να αγωνίζεται εκεί. Όταν δέχεσαι τέτοιες αποφάσεις το πληρώνεις και το θέμα δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό μόνο, αλλά με όλους όσους συμφώνησαν την στιγμή που στο συγκρότημα της Νέας Περάμου είπαν όχι.

ΥΓ2: Επειδή στο Ζηρίνειο δεν έχασε ο Παναθηναϊκός αλλά νίκησε η Κηφισιά, αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτή την ομάδα. Ο Αρσενιάδης συνεχίζει να την έχει στον αφρό με χαμηλό μπάτζετ και αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά που κάνει ο ίδιος, αλλά και ο σύλλογος συνολικά.

ΥΓ3: Παικταράς ο Αγκάμεζ, ηγέτης με μεγάλες εμπειρίες ο Στάροβιτς, αλλά αυτός που φέτος κάνει μαγικά πράγματα είναι ο Γιορντάνοφ. Ο Βούλγαρος είναι το λιγότερο εντυπωσιακός δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και πραγματικά αυτόν τον τον παίκτη χαίρεσαι να τον βλέπεις.

ΥΓ4: Έχει σκοπό να τρελάνει κόσμο η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι... ερυθρόλευκες πέτυχαν σπουδαία νίκη επί της Αστερίξ στο Βέλγιο και η συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τετράδα Ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι πιο κοντά από ποτέ και μάλιστα έχοντας αποκλείσει μαζί με την Τσανάκαλε δύο σπουδαίες ομάδες.

ΥΓ5: Δεν είναι τηλεοπτικό το ματς, δεν υπάρχουν κάμερες, δεν υπάρχει βίντεο ρέφερι. Τι και αν μιλάμε για πρόκριση σε φάιναλ φορ διοργάνωσης; Ψιλά γράμματα και εμείς γραφικοί που συνεχίζουμε να το φωνάζουμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...