Η τριάδα που δύσκολα σπάει και η μάχη για την τετράδα

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Η τριάδα που δύσκολα σπάει και η μάχη για την τετράδα

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το τέλος του πρώτου γύρου στην Volley League, τις τρεις ομάδες που δείχνουν ένα βήμα μπροστά και την μεγάλη μάχη για την τετράδα.

Πάει και τη τελευταία αγωνιστική στην VolleyLeague και η αλήθεια είναι πως μια χαρά συγκινήσεις μας έχει προσφέρει ως τώρα το πρωτάθλημα. Εντάξει κανείς δεν λέει πως έχουμε ξετρελαθεί με το θέαμα που παρακολουθούμε στα περισσότερα ματς, αλλά από την άλλη υπάρχει ενδιαφέρον τόσο στις πρώτες θέσεις, όσο και στις τελευταίες, κάτι που μόνο καλό είναι για το άθλημα.

Στις πρώτες τα πράγματα όσον αφορά την τετράδα δείχνουν ξεκάθαρα ως προς τα τρία/τέταρτα. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μόνο αν... αυτοκτονήσουν στον δεύτερο γύρο δεν θα βρίσκονται μέσα σε αυτή, καθώς και καλύτερο υλικό διαθέτουν και το καλύτερο βόλεϊ έχουν παίξει έως τώρα. Μένει βέβαια να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσουν στο τέλος.

Οι Πειραιώτες στον πρώτο γύρο έδειξαν ανίκητοι χάνοντας μόνο έναν πόντο και πετυχαίνοντας το 11 στα 11 και είναι λογικό να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά και το πλεονέκτημα έδρας ως το τέλος. Με τον Αγκάμεζ στα καλά του η ομάδα του Σλόμπονταν Μπόσκαν δύσκολα χάνει, ενώ Νταφ και Άθος την δυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό στο φιλέ, ενώ αν ο Φιλίποφ βρεθεί στην καλή του μέρα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στο πρωτάθλημα.

Αυτά είναι τα καλά. Το θέμα στο δεύτερο γύρο είναι να μπορέσει να βρει τον καλό του εαυτό ο Τσούπκοβιτς και κυρίως να τον απομονώνουν στην υποδοχή προστατεύοντάς τον, μιας και όταν δεν τραβάει στο θέμα αυτό, εκνευρίζεται και μένει εκτός αγώνα. Αν βρεθεί λύση με την υποδοχή ο Σέρβος είναι σε θέση να πάρει ένα ματς μόνος του. Αν πάλι δεν βρεθεί, δεν θα είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει αλλαγή, καθώς δεν μπορεί πάντα η λύση να έρχεται από τον Φράγκο. Ο Ολυμπιακός πάντως και βάση αποτελεσμάτων είναι το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση ακλόνητο.

Πάμε στην δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα τον Παναθηναϊκό. Οι... πράσινοι είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μια ομάδα που χωρίς τα μεγάλα ονόματα έχει καταφέρει να κερδίσει μέσα στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ, μέσα στην Μίκρα τον Ηρακλή και να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να πάρει έστω έναν πόντο.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει καταφέρει να πάρει τον καλύτερο εαυτό των Μεργκαρέχο, Τσίροβιτς, Γκονζάλες και Ρανγκέλ, ενώ εξαιρετικό πρωτάθλημα κάνει και ο Μαρούλης. Με ότι έχουμε δει στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει οποιοδήποτε αντίπαλο, χωρίς από την άλλη να την θεωρείς και ομάδα φόβητρο. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο που παίζει χωρίς άγχος, χαίρεται το παιχνίδι και αυτό φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση.

Στα συν του είναι η ομαδικότητα, η δίψα για διάκριση και το κλίμα που επικρατεί και φυσικά το ότι στο δεύτερο γύρο έχει όλα τα ντέρμπι στην Κυψέλη, αλλά από την άλλη υπάρχουν και αρνητικά, όπως το μικρό ρόστερ. Οι... πράσινοι σε σχέση με τους άλλους δύο έχουν τις λιγότερες ποιοτικές αλλαγές και μπορεί ως τώρα να μην έχει φανεί, αλλά στην συνέχεια και ειδικά στα πλέι οφ, μπορεί και να φανεί. Μπορεί και όχι, ωστόσο το ότι η κούραση θα κάνει την εμφάνισή της είναι το πιο πιθανό.

Όσον αφορά τον τρίτο και φυσικά όχι καταϊδρωμένο ΠΑΟΚ, κανείς δεν περίμενε πως θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση από όσο βρίσκεται τώρα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιζε χωρίς τον τραυματία Γκόμεζ, αλλά και τον ανέτοιμο Ντάντε, χωρίς αυτό πολλές φορές να φαίνεται. Με το που γύρισε ο Βραζιλιάνος ανέβηκε ακόμα περισσότερο και μόλις γυρίσει και το... τέρας από την Βενεζουέλα τότε τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε.

Με υγιή Γκόμεζ, ο ΠΑΟΚ παρότι έχει μείνει πίσω, είναι φαβορί και ο λόγοι είναι δύο. Αρχικά έχει μαζί και με τον Ολυμπιακό, αλλά ίσως ελάχιστα παραπάνω, το πληρέστερο ρόστερ της κατηγορίας. Και αυτό φάνηκε όταν υπήρχαν οι ελλείψεις. Αν ο Χάρι μπορέσει να γυρίσει όπως ήταν πριν τον τραυματισμό, τότε δύσκολα κάποιος μπορεί να κερδίσει μια εξάδα με τους Γκόμεζ, Πέτκοβιτς (ίσως να χρειαστεί μια αλλαγή για να είμαστε σωστοί), Σαφράνοβιτς, Ντάντε, Σμαραγδή, Ανδρεάδη. Το δεύτερο θετικό είναι πως στο πάγκο του βρίσκεται ο καλύτερος προπονητής της κατηγορίας, ένας προπονητής που έχει μάθει να κερδίζει τίτλους και αυτό στα δύσκολα κάνει την διαφορά.

Στα αρνητικά, γιατί παντού υπάρχουν αρνητικά, είναι πως κανείς δεν είναι σίγουρος αν ο Γκόμεζ είναι όπως πριν χτυπήσει τον ώμο του, ενώ θέμα με την μη σταθερότητα του Σέρβου πασαδόρου υπάρχει. Το δεύτερο όμως θα το λύσει ο Καλμαζίδης ο οποίος γνωρίζει την θέση, καθώς αγωνιζόταν σε αυτή και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ξαναλέμε πάντως πως χωρίς προβλήματα τραυματισμών και με τον Γκόμεζ όπως πριν, ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα μπροστά για το τρία στα τρία, αλλιώς αυτό το βήμα το κάνει ο Ολυμπιακός.

Αυτές οι τρεις ομάδες λογικά θα είναι σίγουρες. Όσον αφορά την τέταρτη, δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να πεις πως θα παιχθεί ανάμεσα σε Παμβοχαϊκό, Κηφισιά, Φοίνικα και Ηρακλή. Πριν τον τραυματισμό του Καλαντάτζε θα βάζαμε τον... γηραιό μπροστά, αλλά με τον Ρώσο να ετοιμάζεται να φύγει οι... κυανόλευκοι δύσκολα θα προλάβουν, εκτός αν μείνει και παίξει όπως στην αρχή ή αν αποκτηθεί ένας το ίδιο καλός.

Έτσι φαβορί γίνονται οι Βραχατιώτες που ως τώρα έχουν παίξει σε σχέση με τους άλλους και το καλύτερο βόλεϊ. Βέβαια θα πρέπει να κερδίσουν στην μάχη ομάδες με εμπειρία όπως η Κηφισιά και ο Φοίνικας, κάτι πουν μόνο εύκολο δεν είναι. Και οι δύο τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να βρίσκονται σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, διαθέτουν παίκτες με εμπειρία (κυρίως η Κηφισιά) και σίγουρα αυτή η κούρσα θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον. Λόγω εμπειρίας αλλά και Γιορντάνοφ, θα λέγαμε πως η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη είναι λίγο πιο κοντά να καταφέρει να βρεθεί στις πρώτες τέσσερις.

Όπως εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει συνολικά το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να μας κρατήσει σε αγωνία ως το τέλος, προσφέροντάς μας πλούσιο θέαμα, ειδικά στα ντέρμπι. Αν μάλιστα σταματήσει η γκρίνια για την διαιτησία και βρεθεί λύση και με το βίντεο ριπλέι όλα θα είναι καλύτερα. Οι φίλοι του αθλήματος πάντως περιμένουν πως και πως τον δεύτερο γύρο και κυρίως τα πλέι οφ και είναι σίγουρο πως θα χαρούν αυτό που θα δουν. Μέχρι τότε καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους, γεμάτη υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα!

ΥΓ: Με υγιή Γκόμεζ θα έχουν τεράστιο ενδιαφέρον οι... μάχες που θα γίνουν με τον Αγκάμεζ. Μάχες από το παρελθόν, το ένδοξο παρελθόν του αθλήματος στην χώρα μας, μάχες που όλοι μας περιμένουμε πως και πως.

ΥΓ1: Για τις κινήσεις που θα γίνουν, αν θα γίνουν βέβαια μεγάλο ρόλο θα παίξει το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στην Κύπρο. Εκεί οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα δουν αν πρέπει να αλλάξουν κάποιο γρανάζι της μηχανής τους, με τους Πειραιώτες πάντως να έχουν το οικονομικό πλεονέκτημα να το κάνουν πιο εύκολα.

ΥΓ2: Η εξέλιξη του Λιγκ Καπ θα αλλάξει και την ψυχολογία των ομάδων και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα το πάρει, γιατί πραγματικά η εξέλιξή του μπορεί να αλλάξει πολλά για την συνέχεια.

ΥΓ3: Μεγάλη η μάχη και στις γυναίκες, αλλά το έχουμε ξαναπεί. Όταν επιτέλους αποφασίσουν να βρουν την λύση με τα στατιστικά και δώσουν το βάρος που αξίζει σε αυτό το πρωτάθλημα, τότε θα ασχοληθούμε και εμείς περισσότερο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...