Το καθοριστικό λάθος και το ντέρμπι που είναι και πάλι ντέρμπι

Φώτης Καρακούσης Φώτης Καρακούσης
Το καθοριστικό λάθος και το ντέρμπι που είναι και πάλι ντέρμπι

bet365

Ο Φώτης Καρακούσης γράφει για το λάθος που έκρινε το ματς στο Ρέντη και για το ντέρμπι αιωνίων που έγινε και πάλι το ντέρμπι που ξέραμε και θέλαμε.

Από χθες το βράδυ όταν και η Ειρήνη Μουλά έκανε το μοναδικό αλλά συνάμα καθοριστικό λάθος στο ντέρμπι, στερώντας ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό τη νίκη επί του Ολυμπιακού, έχουν γραφτεί πολλά. Άλλα σε κόσμιο επίπεδο, άλλα σε όχι και τόσο, ενώ υπάρχουν και αυτά που έχουν ξεφύγει εντελώς. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε πως στην εποχή των social media το μόνο εύκολο είναι να κράξεις όσο δεν πάει κάποιον.

Όχι, όχι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δικαιολογήσουμε το λάθος. Ναι μεν ήταν το μοναδικό, αλλά από την άλλη έκρινε ένα τόσο μεγάλο ματς. Στέρησε από την μία ομάδα (τον Παναθηναϊκό στην προκειμένη) την ευκαιρία να πανηγυρίσει τη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας, στέρησε από τις παίκτριες που πάλεψαν να φύγουν χαμογελαστές από ένα ματς που περιμένουν πως και πως.

Ναι λάθος είχαμε και στο ντέρμπι των ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ωστόσο ναι μεν φαίνεται πως ο Φράγκος πατάει γραμμή στο σερβίς, αλλά αν το έδινε απλά θα γινόταν το 31-31. Χθες με το να δοθεί μια υπέρβαση που δεν ήταν, ουσιαστικά και τυπικά έκρινε το ντέρμπι και δεν έδωσε το δικαίωμα στις... πράσινες να πάρουν ένα σημαντικότατο τρίποντο που ενδεχομένως (δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, τις απώλειες βαθμών και τους πιθανούς τραυματισμούς), να έκρινε ακόμα και την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ειδικά από την στιγμή που ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στο Μετς.

Το να σταθείς στην διαιτησία είναι το εύκολο, θα έχεις περισσότερα shares και σχόλια και θα γίνεις ακόμα περισσότερο αρεστός. Προσωπικά, αφού βέβαια αναφέρω πως η διαιτητής θα πρέπει να τιμωρηθεί όπως άλλωστε ο καθένας που κάνει λάθος, θα προτιμήσω να σταθώ στο ντέρμπι το οποίο η αλήθεια είναι πως θύμισε παιχνίδια προηγούμενων ετών.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το ότι φέτος ο Παναθηναϊκός δείχνει ιδιαίτερα δυνατός. Στο... τριφύλλι όπως γράφαμε και πριν το ντέρμπι πήραν μετά από χρόνια τρεις ξένες και πλέον μπορούν να κοιτάζουν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο. Εκτός των ξένων, σημαντικότατη είναι η κίνηση με την Κωνσταντινίδου η οποία γέρνει την πλάστιγγα στο κέντρο υπέρ των... πρασίνων κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν ίσχυε.

Όσον αφορά το ματς, με εξαίρεση το πρώτο σετ στο οποίο οι... ερυθρόλευκες μπήκαν εξαιρετικά και έπιασαν στον ύπνο τις αντιπάλους τους, ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά. Οι δύο ομάδες παρότι η αλήθεια είναι πως δεν προσέφεραν και το πλούσιο θέαμα, καθώς κυριάρχησαν τα λάθη, τα έδωσαν όλα για τη νίκη και έδειξαν πως φέτος οι... μάχες τους αναμένονται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Είναι σχεδόν σίγουρο πως και τα επόμενα ματς τους θα κριθούν στις λεπτομέρειες και πως όποιος κάνει από τώρα προβλέψεις θα πέσει έξω. Το μόνο δεδομένο που υπάρχει είναι πως φέτος οι δύο... αιώνιοι μπορούν να ανεβάσουν και πάλι το γυναικείο βόλεϊ, να κάνουν τον κόσμο να ασχοληθεί εκ νέου με το άθλημα αυτό.

Αυτό είναι και το πιο σημαντικό από το ματς αυτό. Το ότι επιτέλους περιμένουμε και πάλι μεγάλες κόντρες. Το ότι επιτέλους ομάδες με τεράστια ιστορία όπως στην προκειμένη ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον καλό του εαυτό και είναι σε θέση να διεκδικήσει τίτλους από τον μεγάλο του αντίπαλο. Ναι να ειπωθούν και πράγματα για το λάθος, ναι να τιμωρηθεί η Μουλά, αλλά πραγματικά το σημαντικό είναι πως όπως όλα δείχνουν ξανά έχουμε και πάλι πρωτάθλημα...

ΥΓ: ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κριθεί από την 7η αγωνιστική και δεν θα μπορούσε να είχε κριθεί από την στιγμή που όχι απλά είναι τρομερά νωρίς αλλά υπάρχουν και τα πλέι οφ. Και ο Παναθηναϊκός να κέρδιζε και πάλι ΤΙΠΟΤΑ δεν θα είχε κριθεί. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του και αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Χίπε δεν έχει δέσει τόσο με την ομάδα και το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο, παρότι πριν τραυματιστεί είχε όντως καλύτερη εμφάνιση από τις προηγούμενες.

ΥΓ2: Καλές οι ξένες, αλλά και η Κωνσταντινίδου αλλά το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού που φαίνεται να κερδίζει είναι η Μερτέκη. Ως διαγώνια πλέον και απελευθερωμένη από την υποδοχή η 25χρονη παίκτρια μπορεί να γίνει ηγέτης όχι μόνο των... πρασίνων, αλλά και της Εθνικής ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

ΥΓ3: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν το ματς αυτό οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός κέρδισε αλλά βρίσκεται πίσω και κυρίως νιώθει πιο πολύ από ποτέ τα τελευταία χρόνια την απειλή, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε αλλά έδειξε πως μπορεί. Ειδικά στις... πράσινες θα έλεγα πως καλύτερα να ασχοληθούν με αυτό και να μην χαθεί όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέσα στο γήπεδο. Μια πολύ πιο σοβαρή προσπάθεια από ότι τα προηγούμενα χρόνια χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με δουλειά.

ΥΓ4: Είναι τουλάχιστον αστείο το να φτάνουμε να υπάρχει μια τέτοια φάση για να μιλάμε για τα αυτονόητα. Τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, τα πάντα κρίνονται ανάμεσα σε δύο άντε τρεις ομάδες. Ε δεν γίνεται στα ματς αυτά (ουσιαστικά στα ίδια γήπεδα και για τα δύο πρωταθλήματα), να μην μπορούν να μπουν δυο παραπάνω κάμερες και να υπάρχει βίντεο ριπλέι. Είναι κρίμα, γιατί έτσι το μόνο χαμένο είναι το βόλεϊ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Φώτης Καρακούσης
Φώτης Καρακούσης

Αν και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου ή και του μπάσκετ, το λατρεμένο μας βόλεϊ πάντα είχε, έχει και θα έχει τον δικό του χώρο. Και πως να μην το έχει, όταν μιλάμε για το πιο όμορφο και θεαματικό άθλημα που υπάρχει όταν παίζεται σε υψηλό επίπεδο, όπως πολλές φορές λέει ο Φώτης Καρακούσης και πρήζει τους συναδέλφους. Εδώ, λοιπόν, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, θα τα λέμε για το αγαπημένο μας βολεϊάκι και όχι μόνο...