Ομάδα βόλεϊ στις φυλακές Κορυδαλλού

Gazzetta team
Ομάδα βόλεϊ στις φυλακές Κορυδαλλού

bet365

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης μαζί με τον προπονητή Θοδωρή Κανελλόπουλο βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού και πραγματοποίησαν αγώνα βόλεϊ στη γυναικεία πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μετά την πρώτη επίσκεψη τον Νοέμβριο του 2018, οι κρατούμενες εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει συστηματικά η συγκεκριμένη δράση της Ε.Ο.ΠΕ. και το αίτημά τους έγινε δεκτό από την πρόεδρο του σωφρονιστικού καταστήματος Κωνσταντοπούλου, Τριανταφύλλη και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρώτος προπονητής της ομάδας είναι ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος με συνεργάτιδα την Γεωργία Χιόνη, ενώ μπάλες και αθλητικό υλικό προμήθευσε ο πρόεδρος της Άρτεμις Κορυδαλλού Γεώργιος Σαραντέας.

«Μετά την πρώτη επίσκεψη τον Νοέμβριο, οι κρατούμενες εξέφρασαν την επιθυμία η εν λόγω δράση να γίνεται συστηματικά, σε επίπεδο εκμάθησης. Άμεσα κατατέθηκε από την Ε.Ο.ΠΕ. αίτημα, τόσο στη Διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος κα Κωνσταντοπούλου - Τριανταφύλλη όσο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να δοθεί η σχετική άδεια στον αρμόδιο συνεργάτη – προπονητή να επισκέπτεται, σε εβδομαδιαία βάση, τη γυναικεία πτέρυγα με σκοπό να διεξάγονται οι προπονήσεις. Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και θετική. Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, κ. Θεόδωρο Κανελλόπουλο και την κα Ιουλία Χιονη, καθώς επίσης και τον κ. Γεώργιο Σαραντέα γιατί χωρίς την βοήθεια τους δε θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να τονίσω την ευαισθητοποίηση της Ομοσπονδίας, ιδίως σε άτομα που στερούνται το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοιου είδους κοινωνικές δράσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευτέρης Κογκαλίδης.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Κανελλόπουλος είπε: «Πριν από μερικούς μήνες δέχτηκα πρόσκληση από την Ε.Ο.ΠΕ. για να συμμετάσχω με την ομάδα που προπονώ σε αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού. Όταν αντίκρισα στα μάτια των κοριτσιών τη λαχτάρα, τη χαρά και την ικανοποίηση που ένοιωθαν παίζοντας βόλεϊ η απόφαση μου ήταν θέμα λεπτών στην θέληση τους για να τους μάθω τα βασικά του αθλήματος που τόσο αγαπάμε όλοι μας. Είναι μεγάλη η χαρά και η ευχαρίστηση που νοιώθω αφού μετα από τις ενέργειες του Αντιπροέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. κου Κογκαλίδη αυτό έγινε πράξη και μου δόθηκε η δυνατότητα να προπονώ τα κορίτσια σε εβδομαδιαία βάση. Να ευχαριστήσω την Ε.Ο.ΠΕ. και την διεύθυνση των φυλακών, που μου έδωσαν αυτήν τη δυνατότητα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα