Αποσύρεται το iGoogle!

Gazzetta team
Αποσύρεται το iGoogle!
Η Google αποφάσισε να αποσύρει το iGoogle καθώς με τις σύγχρονες εφαρμογές που εκτελούνται σε πλατφόρμες, όπως το Chrome και το Android, η ανάγκη ύπαρξης μιας πλατφόρμας όπως το iGoogle έχει πάψει να υφίσταται.


Το iGoogle θα αποσυρθεί σε 16 μήνες, την 1η Νοεμβρίου 2013. Η έκδοση για κινητά θα αποσυρθεί την 16η Ιουλίου 2012.

Γιατί πήρε η Google αυτήν την απόφαση; Το iGoogle κυκλοφόρησε αρχικά το 2005, τότε που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί πλήρως τους τρόπους, με τους οποίους οι σημερινές εφαρμογές ιστού και εφαρμογές για κινητά θα προσέφεραν στους χρήστες εξατομικευμένες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Με τις σύγχρονες εφαρμογές που εκτελούνται σε πλατφόρμες, όπως το Chrome και το Android, η ανάγκη ύπαρξης μιας πλατφόρμας όπως το iGoogle έχει πάψει σταδιακά να υφίσταται. Για αυτόν το λόγο, θα αποσύρουμε το iGoogle το Νοέμβριο του 2013, ώστε να έχετε στη διάθεσή σας 16 μήνες να προσαρμοστείτε ή να εξαγάγετε τα δεδομένα iGoogle σας.

Τι θα συμβεί στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στα gadget σας;

Όλα τα προσωπικά δεδομένα σας που είναι αποθηκευμένα σε άλλα προϊόντα Google θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα μέσω αυτών των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων του Gmail, του Ημερολογίου Google, του Google Finance, των Εγγράφων Google (πλέον Google Drive), των Σελιδοδεικτών Google και των Εργασιών Google. Άλλα gadget, όπως η λίστα εργασιών, σας επιτρέπουν να εξαγάγετε τα δεδομένα σας. Αναζητήστε την επιλογή "Λήψη όλων" κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού που βρίσκεται στον τίτλο της λίστας σας. Τα περισσότερα gadget του iGoogle δημιουργούνται και συντηρούνται από τρίτους προγραμματιστές. Αν θέλετε να εξαγάγετε τα δεδομένα σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με τον προγραμματιστή του gadget.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις;
Στην κινητή συσκευή σας, το Google Play προσφέρει πλήθος εφαρμογών, από παιχνίδια έως προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων και γραφικά στοιχεία αρχικής οθόνης.

Αν σας αρέσει το Google Chrome, το Chrome Web Store παρέχει παρόμοιο εύρος επιλογών, όπως εργαλεία παραγωγικότητας και εφαρμογές για ενημέρωση σχετικά με τον καιρό. Επιπλέον, ακριβώς όπως το iGoogle, μπορείτε να εξατομικεύσετε το Chrome με ένα θέμα.