Wimbledon: Η Βοντρούσοβα στα ημιτελικά, απέκλεισε την Πεγκούλα

Η Μαρκέτα Βοντρουσοβα
Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα για δεύτερη φορά στην καριέρα της θα παίξει σε ημιτελικό grand slam καθώς κέρδισε την Τζέσικα Πεγκούλα με 6-4, 2-6, 6-4.

Η Μαρκέτα Βοντρούσοβα ήταν αυτή που εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο χρονικά, για τα ημιτελικά του Wimbledon.

Κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα, επικράτησε με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-4 σε μία ώρα και 55 λεπτά), για να πάει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 4αδα της διοργάνωσης.

H Βοντρούσοβα ήταν αυτή που βρήκε πρώτη break στο 2-2 του πρώτου σετ, με την Αμερικανίδα ωστόσο να απαντά άμεσα και να ισοφαρίζει σε 4-4. Η Τσέχα όμως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου της, έσπασε πάλι το σερβίς της και σέρβιρε για να κλείσει το σετ στο 6-4 έπειτα από 38 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η Πεγκούλα ήταν αυτή που έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της στο υπέρ της 2-1, πλεονέκτημα που κράτησε ως το τέλος και με νέο break στο 5-2, έφτασε στην ισοφάριση.
Στο ίδιο ακριβώς σημείο του τρίτου σετ, η Αμερικανίδα έκανε το 3-1 με break και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση.

Μετά από μία διακοπή για να κλείσει η οροφή, η Πεγκούλα επέκτεινε το προβάδισμά της σε 4-1, αλλά η Τσέχα ισοφάρισε τα break μειώνοντας σε 4-3. Η Βοντρούσοβα όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά έφτασε στην ολική ανατροπή. Με δεύτερο break πέρασε μπροστά με 5-4 και σέρβιρε για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά, για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε grand slam (ήταν φιναλίστ στο Roland Garros το 2019).

Η Τσέχα έκλεισε το ματς με 7 άσους, 23 winners και 35 αβίαστα, αλλά και πολύ καλύτερα ποσοστά στο σερβίς (70%-54%) από την Αμερικανίδα.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα