Ο Μάρεϊ 2-1 τον Τσιτσιπά και διακοπή λόγω προχωρημένου της ώρας στο Wimbledon

Με την ολοκλήρωση του 3ου σετ και τον Άντι Μάρεϊ να έχει προβάδισμα με 2-1 κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο αγώνας διεκόπη λόγω προχωρημένου της ώρας και θα συνεχιστεί την Παρασκευή το απόγευμα.

Με έναν απρόσμενο τρόπο σταμάτησε ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άντι Μάρεϊ στο κεντρικό κορτ του Wimbledon. Με την ολοκλήρωση του 3ου σετ και τον Μάρεϊ να έχει προβάδισμα με 2-1 σετ, ο αγώνας διεκόπη λόγω προχωρημένου της ώρας και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, όχι πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Το μεγάλο παιχνίδι διεκόπη 20 περίπου λεπτά πριν από τις 23:00, ώρα Λονδίνου κι ενώ ο Άντι Μάρεϊ αποκτούσε το προβάδισμα με 6-7(3), 7-6(2), 6-4.

Μάλιστα στο 10ο game το 3ου σετ και με τον Μάρεϊ να έχει δύο set points στο 40-15, ο Σκωτσέζος κάνοντας αντίθετη κίνηση με την πορεία της μπάλας σωριάστηκε στο γρασίδι, πιάνοντας τους προσωγωγούς. Παρόλα αυτά σηκώθηκε, τελείωσε το σετ με 6-4 και ακολολύθησε η διακοπή.

Ο λόγος που ο αγώνας σταμάτησε είναι γιατί στις εγκαταστάσεις του Wimbledon υπάρχει το περιθώριο μέχρι τις 23:00 να γίνει οποιαδήποτε δράση, καθώς μετά είναι ώρα κοινής ησυχίας.

Δεύτερο παιχνίδι στο κεντρικό κορτ

Ο αγώνας για τον 2ο γύρο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) στο κεντρικό γήπεδο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο αγώνας του Αλκαράθ με τον Γάλλο, Αλεξάντερ Μίλερ και αμέσως μετά, όχι πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι Τσιτσιπάς και Μάρεϊ θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Ο νικητής με τον Λάσλο Τζέρε

Ο νικητής στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Λάσλο Τζέρε. Ο Σέρβος (Νο.60) νίκησε τον Αμερικανό, Μπεν Σέλτον με 3-6, 6-3, 7-6(5), 6-3 και περιμένει τον Τσιτσιπά ή τον Μάρεϊ.

Η διακοπή μπορεί να αποδειχθεί ευεργητική και για τους δύο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να ανασυγκροτηθεί και για τον 36χρονο Μάρεϊ που είχε την πτώση λίγο πριν κατακτήσει το 3ο σετ.

Πιο ψύχραιμος στο tie break και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Με δύο winners και κλείνοντας το game με άσο, ο Τσιστιπάς προηγήθηκε 1-0. Με τον ίδιο τρόπο (τρεις winners) o Τσιτσιπάς έκανε το 2-1, όμως στη συνέχεια με τέσσερα λάθη (τρία με το φόρχαντ) έδωσε την ευκαιρία στον Μάρεϊ να φθάσει σε love game για το 2-2.

Με το 1ο σερβίς να είναι σε ποσοστό 75% στην αρχή του αγώνα, ο Τστιτσιπάς έκανε το 3-2, όμως τα αβίαστα λάθη συνεχίζονταν στα service game του Βρετανού (3-3).

Ο πρώτος κίνδυνος για τον Τσιτσιπά στο 15-30, «έσβησε» με τρεις σερί σερί πόντους για το 4-3, όμως ο Μάρεϊ απάντησε με νέο love game για το 4-4.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε, με τον Τσιτσιπά να κάνει με άνεση το 5-4, να προηγείται με 0-30, αλλά με τον Μάρεϊ με σερί πόντων να ισοφαρίζει 5-5.

Ο Έλληνας παίκτης με το πρώτο δικό του love game πήγε στο 6-5. Η πρώτη ευκαιρία για break point στον αγώνα, ήταν και set point για τον Τσιτσιπά, όταν στο 40-40 ο Μάρεϊ δεν δικαιώθηκε στο challenge, που ζήτησε.

Όμως η ευκαιρία πήγε χαμένη και το σετ κρίθηκε στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς πέτυχε mini break για το 4-3, σερβίροντας έκανε το 6-3 και υποχρεώνοντας τον Μάρεϊ να τρέξει και να κάνει λάθος, κατέκτησε το σετ με 7-6(3) σε 58 λεπτά και έχοντας 10 περισσότερους winners (21-11) από τον Σκωτσέζο.

Ο Μάρεϊ απάντησε με το ίδιο νόμισμα και 1-1

Με τους παίκτες να διατηρούν το σερβίς του στα δύο πρώτα games, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε το 40-15 του Μάρεϊ, όμως δεν έγινε περισσότερο απειλητικός (2-1). Ο Τσιτσιπάς ξεκινώντας και το 2ο σετ με υψηλά ποσοστά στο 1ο σερβίς (8/11 και 73%) ισοφάρισε άνετα σε 2-2.

Στο 6ο game o Μάρεϊ προσπάθησε να απειλήσει στο σερβίς τού Τσιτσιπά, το 40-0 έγινε 40-40, όμως δεν έδωσε άλλη ευκαιρία στον Βρετανό για το 3-3. Με τρεις στη σειρά winner και έναν άσο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4, όμως ο Μάρεϊ βλέποντας τον αντίπαλό του να κάνει τέσσερα λάθη, προηγήθηκε 5-4.

Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε σωστά στη στιγμή πίεσης στο 30-30, ισοφάρισε σε 5-5. Ο Μάρεϊ μετά τα τέσσερα αβίαστα λάθη από τον Τσιτσιπά στο 11ο game, προγήθηκε 6-5, αλλά και το 2ο σετ πήγε στο 6-6 και σε νέο tie break.

Ο Μάρεϊ, μετά το λάθος του Τσιτσιπά, έκανε mini break για το 2-1, πήγε στο 4-1, με νέο αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά με το φόρχαντ προηγήθηκε 5-2 και σερβίροντας, κατέκτησε το σετ με 7-6(2), έπειτα από αγώνα δύο ωρών.

Το πρώτο break έφερε το 2-1 για τον Μάρεϊ

Το 3ο σετ άρχισε με διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με τα δύο πρώτα. Ο Μάρεϊ προηγήθηκε 0-40 και στην πρώτη του ευκαιρία έκανε το break και διατηρώντας με άνεση το σερβίς του, πήρε αέρα δύο game (2-0).

Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 4ο game, όταν βρήκε σε δύο περιπτώσεις break point, όμως ο Μάρεϊ με ψυχραιμία βγήκε από τη δύσκολη θέση για το 3-1.

Ο Βρετανός, με άσο έκλεισε το 6ο game για το 4-2, με τον Τσιτσιπά να μειώνει εκ νέου με love game σε 4-3 και να ψάχνει το πολυπόθητο break. Ο Μάρεϊ με άνεση έκανε το 5-3, ο Τσιτσιπάς μετά τα δύο σερί λάθη από τον Μάρεϊ, μείωσε σε 5-4 και τα έπαιξε όλα για όλα στο 10ο game.

Εκεί τρία λάθη από τον Τσιτσιπά, έφεραν τον Μάρεϊ στο 40-0 και σε τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ, στη 2η είχε την πτώση, στην 3η έκλεισε το σετ με 6-4 και μετά ήρθε η διακοπή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WIMBLEDON Τελευταία Νέα