Τσιτσιπάς: «Δύσκολες οι συνθήκες, χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω» (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
O Τσιτσιπάς δίνει συνέντευξη στο court
Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τον Μπεργκς.

Η ζέστη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Στέφανο Τσιτσιπά στην πρεμιέρα του με τον Ζιζού Μπεργκς στην Αυστραλία.

Παρά την απώλεια του πρώτου σετ, ο Τσιτσιπάς γύρισε την κατάσταση και έκλεισε σε 4 σετ την πρόκριση για τον β’ γύρο.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, είπε: «Ηταν απρόσμενη η αλλαγή αντιπάλου (αποσύρθηκε ο Μπερετίνι και πήρε τη θέση του ο Μπεργκς), κάτι που είναι επικίνδυνο όταν προετοιμάζεσαι για έναν αντίπαλο και βρίσκεις άλλον μπροστά σου. Ηταν δύσκολες οι συνθήκες λόγω ζέστης σήμερα, δεν είχαμε σπίθα στο πρώτο σετ, αλλά χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον αδιανόητο πόντο που κέρδισε στην διάρκεια του δεύτερου σετ, με τον οποίο έκανε το πρώτο break στον αγώνα και ήρθε η ανατροπή. Αρχικά είπε πως δεν θυμόταν τον πόντο, αλλά του τον έδειξαν στην γιγαντοοθόνη και θυμήθηκε.
«Ηθελα να τον πιέσω και δεν ήθελα να παρατήσω τον πόντο. Η αλήθεια είναι πως ο βολέ του είχε αρκετά φάλτσα και με έκανε να πιστέψω κι εγώ ότι δεν προλαβαίνω να πάρω τον πόντο. Δεν ξέρω πως τον πήρα. Τελικά τα κατάφερα και γύρισε το ματς» σχολίασε.

Τέλος, ρωτήθηκε για την αλλαγή στη στάση του σώματός του στο σερβίς. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ωστόσο είπε πως ήθελε να το δοκιμάσει.

«Ηταν ζήτημα τακτικής. Το έχω δει σε Σίνερ και Ζβέρεφ και είπα να το δοκιμάσω. Στο πρώτο σετ βέβαια δεν δούλεψε, πρέπει να ήταν το χειρότερο σετ σε ποσοστό σερβίς στην καριέρα μου. Μετά βρήκα την ισορροπία» ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

 

AUSTRALIAN OPEN Τελευταία Νέα