Καρμπάγιες Μπαένα - Τσιτσιπάς 0-2: Άνετος στην οκτάδα του Barcelona Open (vids)

Δημήτρης Μύτικας
Αρνείται να χάσει στο χώμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και με νίκη κόντρα στον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 7-5, 6-3 προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά στην Βαρκελώνη.

Μετά από έναν αγώνα διάρκειας μίας ώρα και 45 λεπτών ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη επί του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα με 7-5, 6-3 και προκρίθηκε στην οκτάδα του Barcelona Open. Με αυτή τη νίκη ο Έλληνας έφτασε τις οκτώ σερί νίκες, μετά την τεράστια πορεία του στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Γεμάτο σετ και «δώρο» του Καρμπάγιες Μπαένα στο τέλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, καθώς στο πρώτο service game του Καρμπάγιες Μπαένα βρήκε τέσσερις ευκαιρίες για break. Ο Ισπανός στάθηκε στο ύψος του και κράτησε το σερβίς του για το 1-1. Μάλιστα, ο 31χρονος κατάφερε να... σπάσει πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του στο πρώτο break point που του εμφανίστηκε στο σετ (3-2), αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα για να φέρει τις ισορροπίες ξανά στο σετ (3-3).

Οι δύο τενίστες αρνήθηκαν να δώσουν άλλη ευκαιρία για break και έφτασαν μία ανάσα από το tie-break. O Έλληνας Νο.7 του κόσμου στο 12ο game βρέθηκε με τριπλό break point. Ο Καρμπάγιες Μπαένα έσβησε το πρώτο, αλλά στη συνέχεια με διπλό λάθος προσέφερε άκοπα το πρώτο σετ στον Έλληνα τενίστα με 7-5.

Η αποτελεσματικότητα στα break points έκανε τη διαφορά

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Καρμπάγιες Μπαένα να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, μετά το πρώτο χαμένο σετ. Ο Ισπανός έφτασε άμεσα σε τέσσερα break points, όμως ο Τσιτσιπάς με πολύ σωστές επιλογές τα έσβησε και κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του για το 1-0 στο σετ.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σέρβις του στη συνέχεια με τον Στέφανο Τσιτσιπά να πηγαίνει στην αλλαγή πλευράς με το προβάδισμα (3-2). Σε εκείνο το σημείο, ο Έλληνας πραγματοποίησε τη δική του... επίθεση και μετά από δύο χαμένα break points «έσπασε» το σερβίς του αντιπάλου του για το 4-2. Ο 25χρονος, μάλιστα, έκανε το hold στο 7ο game για το 5-2, αντιμετωπίζοντας άρτια ακόμη ένα break point του Ισπανού.

Ο Καρμπάγιες Μπαένα το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει σε 5-3 και στο 9ο game να χάσει το σετ με 6-3 και συνάμα την πρόκριση στην προημιτελικά του τουρνουά. Στην οκτάδα του Barcelona Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Φακούντο Ντίας Ακόστα, ο οποίος επικράτησε νωρίτερα του Φαμπιάν Μαροζάν με 3-6, 6-3, 6-1.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα