Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς 2-0: Αγνώριστος και αποκλεισμός στο Indian Wells

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε νωθρός, χωρίς ενέργεια, ηττήθηκε από τον Γίρι Λεχέτσκα με 6-2, 6-4 και αποχαιρέτησε το Indian Wells.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με οκτώ όλους και όλους winners, δεν ήταν δυνατόν να έχει τύχη για πρόκριση στα προημιτελικά του Ιndian Wells, ο Γίρι Λεχέτσκα κυριάρχησε και με 6-2, 6-4 είναι αυτός που συνεχίζει στο τουρνουά.

Ο Τσέχος πανηγύρισε την πρώτη νίκη καριέρας απέναντι στον Τσιτσιπά, που παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια, ιδέες και σοβαρά προβλήματα στο σερβίς (τέσσερα διπλά λάθη, 44% στο 1ο σερβίς).

Ο Τσιτσιπάς στο 1ο σετ ήταν σαν μην εμφανίστηκε στο κορτ, στο 2ο έχασε τις τέσσερις ευκαιρίες για break, προκειμένου να αντιστρέψει τα δεδομένα και ο αποκλεισμός στη φάση των «16» ήρθε φυσιολογικά. Ο Λεχέτσκα τελείωσε τον αγώνα με 25 winners και 22 αβίαστα λάθη, όσα είχε και ο Τσιτσιπάς.

Χωρίς ρυθμό και 0-1

Επειτα από δύο νωθρά games (1-1), το παιχνίδι «άναψε» στο 3ο game. Oι άστοχες επιλογές από τον Τσιτσιπά έφεραν τρία break points στον Λεχέτσκα (0-40), ο Τσιτσιπάς με άσο ισοφάρισε, όμως ο Τσέχος βρέθηκε δύο φορές με το αβαντάζ και στην 5η ευκαιρία πέτυχε το break για τo προβάδισμα με 2-1.

Με love game o Τσέχος έκανε το 3-1, με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει το νωθρό του ξεκίνημα.

Το άστοχο backhand από τον Τσιτσιπά έδωσε νέο break point στον Λεχέτσκα (30-40), που με διαγώνιο forehand winner έκανε το 4-1. Ο Τσέχος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τρεις σερί winners πήρε και το 6ο game (5-1).

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-2, όμως ο Λεχέτσκα με δύο άσους και με νέο love game πήρε το σετ με 6-2, έχοντας 12 winners, επτά αβίαστα λάθη, στην αντίπερα όχθη ο Τσιτσιπάς μέτρησε τρεις winners και 10 αβίαστα λάθη, αντίστοιχα.

To break δεν ήρθε ποτέ

Ο Τσιτσιπάς πήρε το εναρκτήριο game στο 2ο σετ, όμως ο Λεχέτσκα με 12-1 στους πόντους προηγήθηκε 3-1.

Ο Ελληνας παίκτης παρότι υπέπεσε σε δύο διπλά λάθη, με άσο έκλεισε το 5ο game για το 3-2. Εψαχνε την ευκαιρία για το 1o break και ο Λεχέτσκα το... πρόσφερε με διπλό λάθος (30-40), όμως δύο λάθη από τον Τσιτσιπά και το smash από τον Τσέχο, έφεραν το 4-2.

Στο 7ο game o Τσιτσιπάς κρατήθηκε στον αγώνα «σβήνοντας» τρία break points, τα δύο πρώτα ήρθαν από διπλά λάθη (4-3).

Αμέσως μετά ήταν η σειρά για τον Τσέχο να βρεθεί σε δύσκολη θέση, 15-40 και αβαντάζ για Τσιτσιπά, όμως είχε τις λύσεις για το 5-3.

Ο Ελληνας παίκτης μείωσε εκ νέου σε 5-4 για να παίξει το τελευταίο του χαρτί στο service game του Λεχέτσκα, που έφθασε σε love game στο 6-4 και στην πρόκριση σε 77 λεπτά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα