Σίνερ - Τσιτσιπάς 2-0: Χωρίς break point και... ιδέες, ξεκίνησε με το αριστερό ο Στέφανος (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Γιάνικ Σίνερ και ηττήθηκε με 6-4, 6-4 στον πρώτο του αγώνα για την φάση των ομίλων του ATP Finals.

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό σερβίς του Γιάνικ Σίνερ και έχασε με 2-0 σετ (6-4, 6-4 σε μία ώρα και 25 λεπτά) στην πρεμιέρα του ATP Finals.

Ο Ιταλός ήταν σε εκπληκτική μέρα στο πρώτο σερβίς, κάτι που δεν είχε ο Ελληνας τενίστας, με τον Τσιτσιπά να μην χρησιμοποιεί αρκετά τα δικά του «όπλα» και να παίζει στην baseline, παιχνίδι που ταιριάζει απόλυτα στον Σίνερ.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος δεν βρήκε ούτε ένα (!) break point στο ματς κι έτσι ο Σίνερ έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά.

Πλέον για τον Τσιτσιπά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού θα πρέπει να κερδίσει τον Ρούνε και πιθανότατα και τον Τζόκοβιτς...

Ο Στέφανος σε γρήγορο court είχε μόνο 61% πρώτο σερβίς και μόλις 16 winners έναντι 21 του Ιταλού που είχε και 9 άσους.

Ενα break όλη η διαφορά υπέρ του Σίνερ στο πρώτο σετ

Με love game άρχισε το ματς ο Στέφανος, όπως και ο Σίνερ, για να γίνει το 2-1 για τον Τσιτσιπά με άσο, τον οποίο επιβεβαίωσε το challenge που έκανε σε κακή απόφαση του ενός επόπτη γραμμών.

Το πρώτο σερβίς του Σίνερ έφερε εύκολα το 2-2, αφού ο Τσιτσιπάς δεν είχε επιστροφές. Ο Ιταλός έφτασε στο πρώτο break point στο ματς από αβίαστο του Τσιτσιπά και το πέτυχε, αφού στη συνέχεια το backhand του Τσιτσιπά έμεινε στο φιλέ.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους εύκολα, με τον Στέφανο να σερβίρει για να μείνει στο ματς, στο 3-5, κάτι που κατάφερε με ένα εκπληκτικό χτύπημα από γωνία.

Ωστόσο, έπρεπε να βρει break αφού σέρβιρε για το σετ ο Σίνερ. Κατάφερε να σβήσει set point του Ιταλού, όχι όμως και το δεύτερο αφού η επιστροφή του έμεινε στο φιλέ.

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ με κάτω από 60% σε πρώτο σερβίς, 9 winners και 8 αβίαστα, έναντι 13 winners και 10 αβίαστων του αντιπάλου του.

Ζημιά στο πρώτο game του δεύτερου σετ και ήττα για Τσιτσιπά

Στο πρώτο game του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εξαιρετικά στο πρώτο σερβίς, όμως οι επιστροφές του Σίνερ ήταν… φαρμάκι. Τρεις ευκαιρίες είχε να τελειώσει το game, αλλά όχι μόνο δεν το κατάφερε ο Στέφανος, αλλά δέχτηκε και break με εύκολο λάθος δικό του.

Με τρομερή λόμπα και love game ο Ιταλός έκανε το 2-0 και έφτασε σε τριπλό break point από συνεχόμενα λάθη του Ελληνα τενίστα, ο οποίος αν δεχόταν δεύτερο break δεν θα είχε επιστροφή. Ξύπνησε όμως, βρήκε πρώτα σερβίς και δύο άσους, για να μειώσει σε 2-1 και να πάρει μια βαθιά ανάσα.

Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο game, με τον Στέφανο να μην μπορεί να βρει στο ματς ένα break point. Στο 4-2 μείωσε με love game στο οποίο είχε δύο άσους, αλλά έπρεπε απεγνωσμένα να βρει break point στο ματς.

Μείωσε σε 5-4, αλλά ο Σίνερ τελείωσε το παιχνίδι με ένα ακόμη εξαιρετικό service game.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP FINALS Τελευταία Νέα