Τσιτσιπάς-Ναδάλ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Τσιτσιπάς-Ναδάλ: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! (vid)
Την Πέμπτη (24/1, 10:30) ο μεγάλος ημιτελικός του Australian Open ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Η μεγάλη... Πέμπτη του ελληνικού τένις φτάνει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει την Πέμπτη (24/1, 10:30 Eurosport) τον Ραφαέλ Ναδάλ στον 1ο ημιτελικό του Australian Open. Ένας Έλληνας προκρίθηκε για πρώτη φορά στους "8" σε Grand Slam και τώρα στους "4" και ίσως την Πέμπτη και στον τελικό. Ο γεννημένος το 1998 Στέφανος Τσιτσιπάς θ' αντιμετωπίσει τον 32χρόνο Ραφαέλ Ναδάλ στον ημιτελικό της ζωής του.

Ο πρώτος φτάνει για πρώτη φορά εκεί. Ο Ισπανός αν και έχει κατακτήσει 17 Grand Slam στο Australian Open δεν τα πάει τόσο καλά αφού έχει μόνο 1 (2009) αλλά αυτό δεν έχει και πολύ σημασία για έναν τενίστα που είναι στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει πάρει τα πάντα στην καριέρα του. Η Αρένα θα είναι γεμάτη αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και θα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο αφού οι ομογενείς της Αυστραλίας ζουν και αναπνένουν γι' αυτό το παιχνίδι.

Ο νικητής του αγώνα θ' αντιμετωπίσει στον τελικό τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και στον Πουίγ ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή (25/1). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (27/1).

Τρίτη "μάχη" Τσιτσιπά-Ναδάλ

Ο Έλληνας με τον Ισπανό θα "συγκρουστούν" στην Rod Laver Arena για 3η φορά στην καριέρα τους. Ο Ναδάλ έχει κερδίσει τα δυο προηγούμενα παιχνίδια που διεξήχθησαν το 2018 και ο Τσιτσιπάς θα κληθεί να τον κερδίσει για πρώτη φορά αλλά να είναι και εκείνος που θα του πάρει σετ στο Australian Open αφού σε 5 παιχνίδια έχει 15-0 σετ!

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στον τελικό της Βαρκελώνης που ήταν ο πρώτος στην καριέρα του Τσιτσιπά. Ο Ναδάλ κέρδισε με 6-1, 6-2 και κέρδισε την κούπα στην πατρίδα του! Η συνέχεια δόθηκε στο Τορόντο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και κέρδισε 4 παίκτες που ήταν στο top-10, τον Τζόκοβιτς, τον Ζβέρεφ, τον Άντερσον και τον Τιμ, και προκρίθηκε στον τελικό Masters εκεί ηττήθηκε με 6-2, 7-6 (4) από τον Ισπανό.

Οι ημιτελικοί του Στέφανου

Ποια είναι όμως η σχέση του Τσιτσιπά με τους ημιτελικούς στα μεγάλα τουρνουά; Το 2018 έπαιξε σ' αρκετούς ημιτελικούς στα μεγάλα τουρνουά της ATP και ας δούμε τι έκανε. Τον Απρίλιο στην Βαρκελώνη στο ATP-500 παίζει στον ημιτελικό με τον Ισπανό Πάμπλο Καρένο Μπούστα, τον κερδίζει με 6-3,6-2 και είναι στον τελικό κόντρα στον Ναδάλ.

Στο τουρνουά στο Εστορίλ (ATP-250) χάνει από τον Πορτογάλο Ζοάο Σόουζα με 6-4, 1-6, 7-6 ενώ και στην Ουάσινγκτον (ATP-500) χάνει με 6-2, 6-4 από τον Γερμανό Ζβέρεφ. Τον Αύγουστο είναι στο 1000αρι στο Τορόντο και στον ημιτελικό νικά με 6-7, 6-4, 7-7 τον Κέβιν Άντερσον (Νο6) και φτάνει στον τελικό με τον Ναδάλ.

Τον Οκτώβριο στη Στοκχόλμη (ATP-250) κερδίσει στον ημιτελικό τον Ιταλό Φογκνίνι με 6-3, 6-2 και παίζει στον τελικό όπου κερδίζει τον 1ο τίτλο του. Κλείνει τη σεζόν τον Νοέμβριο με τη νίκη του στον ημιτελικό του Next Gen επί του Ρώσου Ρούμπλεφ. Στη συνέχεια κατακτά το τρόπαιο στο Μιλάνο.

 

Τελευταία Νέα