«Έσωσε» τον εαυτό του και το Λονδίνο ο Φέντερερ

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
«Έσωσε» τον εαυτό του και το Λονδίνο ο Φέντερερ
Ο Χρήστος Κιούσης γράφει από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται χάρη στην Peugeot, το brand που έχει συνδέσει το όνομά του με το τένις αποτελώντας platinum partner της ATP, για το ιδανικό φινάλε της τενιστικής σεζόν, που προδιαγράφεται μετά την χτεσινή νίκη του Ρότζερ Φέντερερ.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Ελβετός Βασιλιάς λατρεύεται στο Λονδίνο ίσως περισσότερο κι από την Βασιλεία, όπου παίζει στο σπίτι του. Μετά την αρχική του ήττα από τον Κέι Νισικόρι το φάσμα του αποκλεισμού από τα ημιτελικά των Nitto ATP Tour Finals φαινόταν αρκετά πιθανό στερώντας από τον Ρότζερ Φέντερερ τις ελπίδες για τον 100 τίτλο στο Tour και από τους διοργανωτές τις ελπίδες για ένα επιτυχημένο τελευταίο Σαββατοκύριακο. Σπουδαίοι και οι υπόλοιποι συναγωνιστές αλλά κακά τα ψέματα οι Λονδρέζοι, όπως και οι λάτρεις του τένις που έχουν έρθει από όλο τον κόσμο, ονειρεύονται Φέντερερ στον τελικό.

Ο Roger this – Roger that τα κατάφερε σε straight sets απέναντι στον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον δείχνοντας, ότι υπό πίεση λειτουργεί πάντα καλύτερα και όπως εξήγησε και ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, αν και πολύ έμπειρος, έχει πάντα διαφορετική προσέγγιση προς τα τουρνουά με σύστημα round robin (παίζουν όλοι με όλους ανά όμιλο). Είναι όπως και οι υπόλοιποι αθλητές μαθημένος στην πίεση του “χάνεις-φεύγεις” και το σύστημα των ομίλων των Nitto ATP Tour Finals βάζει τους τενίστες σε ένα διαφορετικό, πιο χαλαρό mindset.

Αποκάλυψε πως μετά την ήττα από τον Κέι Νισικόρι ήταν η ομάδα του, που τον συμβούλεψε να πάρει ρεπό και να ξεκουραστεί, πράγμα που όπως φαίνεται είχε ευεργετικά αποτελέσματα στον 37χρονο Ελβετό. Ο ίδιος άλλωστε δήλωσε μεγάλος οπαδός της ξεκούρασης και της σωματικής αλλά και πνευματικής αποφόρτισης και φαίνεται, ότι η εφαρμογή αυτού του δόγματος οδηγεί τον μεγάλο Ρότζερ προς ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο, στο οποίο ευτυχώς θα βρεθούμε για λογαριασμό του gazzetta.gr φιλοξενούμενοι της Peugeot Hellas.

Συναρπαστικό γιατί ο Φέντερερ βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση του 100ου τίτλου του στο ATP Tour (109 τίτλους έχει ο Τζίμι Κόνορς), προοπτική που όπως ο ίδιος λέει, προσπαθεί να μην πολυσκέφτεται, γιατί δεν θέλει να του ασκήσει έξτρα πίεση το νούμερο 100, που παραδέχτηκε όμως, ότι είναι ένας στόχος που τον ενθουσιάζει. Περισσότερο νομίζω ενθουσιάζονται οι ίδιοι οι διοργανωτές στο Λονδίνο, που τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στη με πολλές πιθανότητες προοπτική για τελικό Φέντερερ – Τζόκοβιτς την Κυριακή. Ο Ρότζερ οπωσδήποτε θα νιώσει εντός έδρας στην O2 Arena, όπου λατρεύεται από Βρετανούς, παγκόσμιο κοινό και αρκετούς Έλληνες που έχουμε συναντήσει στην πόλη αλλά και στον χώρο όπου διεξάγονται οι Τελικοί των Τελικών.

Ο Ελβετός super star δήλωσε επίσης ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή στην τενιστική χρονιά του και αν και τέλος σεζόν προσπαθεί πάντα να αφήσει στο ντεπόζιτό του αρκετά καύσιμα, για να κάνει ένα επιτυχημένο season finale. Στην mini συνέντευξη της ATP αμέσως μετά την νίκη επί του Κέβιν Άντερσον έβαλε τα γέλια όταν ρωτήθηκε για το αγαπημένο του σορτσάκι δηλώνοντας, “δεν έχω αγαπημένο σορτσάκι, ούτε αγαπημένα παπούτσια, ούτε θέμα με γένια ή μαλλιά ή οτιδήποτε άλλο, δεν είμαι γενικά καθόλου προληπτικός στην καριέρα μου, δεν έχω σχέση με όλα αυτά σαν νοοτροπία”. Τέτοια δηλώνει και αφήνει λίγο αμήχανους πολλούς club players, που ασχολούνται με γούρια και παγούρια.

Τέλος δήλωσε ευγνώμων στο κοινό της O2 Arena για την υποστήριξη στο πρόσωπό του και έδωσε ραντεβού για τα ημιτελικά, όπου με άνεση πλέον περιμένει τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας, για να μάθει τον αντίπαλό του. Όλοι πια στο Λονδίνο περιμένουμε τον ιδανικό τελικό ανάμεσα σε Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς χωρίς βέβαια να υποτιμά κανένας τους υπόλοιπους διεκδικητές. Το περσινό πάθημα του Ελβετού στον ημιτελικό από τον Νταβίντ Γκοφέν και η τελική επικράτηση του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έδειξαν, πως στο γρήγορο court της αγγλικής πρωτεύουσας όλα είναι πιθανά.

Ό,τι και να συμβεί τελικά, η συγκεκριμένη εβδομάδα στο Λονδίνο που συνδυάζει την επίσημη έναρξη των Χριστουγέννων και το ραντεβού των κορυφαίων του τένις παραμένει άκρως ελκυστική κι ελπίζουμε ότι η 02 Arena θα παραμείνει το σπίτι των Τελικών παρά τα θρυλούμενα περί “εξωτικών” νεόπλουτων διεκδικητών.

Ευχαριστούμε θερμά την Peugeot Hellas που μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε στους Nitto ATP Tour Finals, αφού η Peugeot είναι η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει επιλέξει να συνδέσει το όνομά της με το αγαπημένο μας άθλημα ως platinum partner της ATP.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.

  • Tags: