Σβιόντεκ - Σάκκαρη 2-0: Δεν είχε λύσεις στον τελικό του Indian Wells

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν ανταγωνιστική μόνο στο 1ο σετ απέναντι στην Ίγκα Σβιόντεκ, με την 22χρονη από την Πολωνία να επικρατεί με 6-4, 6-0 και να κατακτά τον τίτλο στο Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη σε ελάχιστες στιγμές μπόρεσε να κοντράρει την Ίγκα Σβιόντεκ, με την Πολωνή να φθάνει στο 6-4, 6-0 και να κατακτά τον τίτλο στο Indian Wells.

Οπως και στον προ διετίας τελικό στο Indian Wells, η Σβιόντεκ βγήκε νικήτρια απέναντι στην Ελληνίδα παίκτρια, φθάνοντας στον 19ο τίτλο της καριέρας της και 8ο σε 10 τελικούς σε 1000άρια τουρνουά.

Η Σάκκαρη γνώρισε την 8η ήττα της σε 10 συνολικά τελικούς στην καριέρα της, μπορεί να μην τα κατάφερε απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως αφήνει την Καλιφόρνια με θετικό πρόσημο και αναχωρεί για τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και το Μαϊάμι Όπεν.

«Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να παλέψω περισσότερο» ήταν τα πρώτα λόγια της Μαρίας Σάκκαρη τη στιγμή που πήρε το βραβείο της.

Και αυτή είναι η αλήθεια, άρχισε άσχημα και τα δύο σετ, στο 1ο μετά το 0-3 αντέδρασε, στο 2ο μετά το 0-3 δεν είχε αντίδραση με τη Σβιόντεκ να κλείνει τον τελικό με bagel set.

Επέστρεψε από το 0-3

H Σβιόντεκ παρότι δεν πέρασε πρώτο σερβίς, έκλεισε το εναρκτήριο game εκμεταλλευόμενη τα άστοχα χτυπήματα της Σάκκαρη. Προβλήματα είχε και η Σάκκαρη στο πρώτο δικό της service game, με τη Σβιόντεκ με winner να φθάνει στο 30-40 και μετά το λάθος από τη Σάκκαρη να πετυχαίνει το break για το 2-0.

Η παίκτρια από την Πολωνία συνέχισε με love game για το 3-0, έχοντας κατακτήσει τους 12 από τους πρώτους 16 πόντους.

Μετά το 0-30 στο 4ο game, η Σάκκαρη βασιζόμενη στο καλό σερβίς, επιχείρησε ανεβάσματα στο φιλέ, τακτική που απέδωσε καρπούς και τη μείωση του σκορ σε 3-1.

Η Ελληνίδα παίκτρια προσπάθησε να παραμείνει το ίδιο επιθετική στο παιχνίδι της, η Σβιόντεκ άρχισε τα λάθη και κάπως έτσι η Σάκκαρη έφθασε στο 30-40, στο αβαντάζ και με το λάθος της Πολωνής να πετυχαίνει το break για το 3-2.

Εχοντας πάρει ψυχολογία η Σάκκαρη ισοφάρισε εύκολα σε 3-3, με τη Σβιόντεκ να απαντά με το δεύτερο love game για το 4-3.

Όμως η Σάκκαρη είχε βρει αυτοπεποίθηση και ρυθμό, δημιούργησε τις συνθήκες για το πρώτο δικό της love game και το πέτυχε με υπέροχο διαγώνιο forehand για το 4-4.

Με τη Σβιόντεκ να παίρνει εκ νέου την πρωτοπορία (5-4), φθάσαμε στο 10 game. Η Πολωνή βρέθηκε στο 0-40 και σε τρία set points, έκανε δύο λάθη, όμως έκλεισε το σετ με winner για το 6-4 σε 44 λεπτά.

Ξεκίνημα καρμπόν με το πρώτο σετ, πέτυχε η Ιγκα Σβιόντεκ, break στο 2o game και μετά διατηρώντας το σερβίς της έκανε το 3-0, με τους πόντους να είναι στο 12-3.

Και όχι μόνο αυτό, το νέο break από τη Σβιόντεκ για το 4-0, έφερε την απογοήτευση στη Σάκκαρη με το 6-0 να έρχεται σε συνοπτικές διαδικασίες και τον τελικό να ολοκληρώνεται σε 68 λεπτά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WTA Τελευταία Νέα