Τένις: Τελικός για Λάκη, τίτλος στο διπλό για Χριστοφή

Κώστας Ευθυμιάδης
H Μιχαέλα Λάκη σε φόρχαντ
Τον 3ο τίτλο της στη φετινή σεζόν θα διεκδικήσει η Μιχαέλα Λάκη, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Η 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό, επικράτησε της Κλαουντίγια Μπουμπελίτε με 2-0 σετ άνετα, κερδίζοντάς τα με 6-1, 6-3.

Η Λάκη προηγήθηκε με 4-0 στο 1ο σετ και το κέρδισε εύκολα, ενώ στο δεύτερο, το υπέρ της 2-0 έγινε 2-2, αλλά αμέσως μετά έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της και έφτασε άνετα στη νίκη έπειτα από 77 λεπτά.

Αύριο θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο στη σεζόν και 4ο συνολικά, παίζοντας στον τελικό κόντρα στη 19χρονη Ρουμάνα Λαβίνια Τανάσιε, η οποία στον άλλο ημιτελικό επικράτησε της Ελενας Χριστοφή με 2-1 σετ (6-2, 3-6, 6-3).

Η Χριστοφή ωστόσο λίγο αργότερα, πανηγύρισε τίτλο αφού μαζί με την Πατρίτσια Παουκστίτ, κέρδισαν στον τελικό εύκολα την Σλοβάκα Κράιμερ και την Εσθονή Ρουτς με 6-3, 6-1.

Εκτός τελικού η Σακελλαρίδη στη Λεμεσό

Εκτός τελικού έμεινε και στο τουρνουά 25.000 δολαρίων της Λεμεσού η Σαπφώ Σακελλαρίδη. Στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Βελγίδα Χάνε Βαντερβίνκελ με 7-6, 7-5 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της εκεί.

Στον τελικό πέρασε και η ελληνικής καταγωγής, αλλά αγωνιζόμενη με το Βέλγιο, Σοφία Κωστούλα, η οποία κέρδισε την Ρωσίδα Ζακάροβα με 6-2, 7-5 και αύριο θα διεκδικήσει τον δεύτερο φετινό της τίτλο.

 

Τελευταία Νέα