Davis Cup: Ενταση μεταξύ Τζόκοβιτς και Βρετανών φιλάθλων

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κάνει χειρονομία με το αυτί του
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αρπάχτηκε την ώρα του αγώνα του με τον Νόρι, με μια μικρή μερίδα Βρετανών στην κερκίδα και εξήγησε γιατί επιτέθηκε σε αυτόν που χτυπούσε τύμπανα ενώ σέρβιρε.

Αρκετή ένταση επικράτησε στον αγώνα του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κάμερον Νόρι.

Ο Σέρβος ήταν έξαλλος με μία μικρή μερίδα φιλάθλων της Βρετανίας, που φώναζαν συνεχώς όταν σέρβιρε, ενώ ένας έπαιζε τύμπανα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σερβίς.

Σε set point μάλιστα του Σέρβου, λίγο πριν κάνει το δεύτερο σερβίς του, άρχισε να χτυπάει το τύμπανο ξανά, με τον Νόλε να τελειώνει όμως το σετ και να του κάνει χαρακτηριστική χειρονομία.

Φυσικά ο Νόλε κέρδισε το ματς και η Σερβία έφτασε στα ημιτελικά του Davis Cup, ωστόσο η ένταση μεταξύ του Σέρβου και του Βρετανού φιλάθλου συνεχίστηκε ενώ έκανε δηλώσεις. Καθώς ήταν στο μικρόφωνο, ο φίλαθλος χτυπούσε το τύμπανο δυνατά για να μην ακούγεται τι λέει ο Νόλε, με τον Σέρβο να γυρίζει και να του λέει από το μικρόφωνο: «Μάθε να σέβεσαι τους παίκτες και τους ανθρώπους. Σκάσε, κάνε ησυχία» του είπε μπροστά σε όλο το κοινό.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε για το περιστατικό.

«Σε όλη την διάρκεια του αγώνα υπήρχε έλλειψη σεβασμού, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένω στο Davis Cup. Είναι φυσιολογικό, μερικές φορές οι φίλαθλοι να ξεφεύγουν από τα όρια. Εν τω μεταξύ αντιδρούμε και εμείς και δείχνουμε ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορά. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά θα απαντήσω σε αυτό» είπε αρχικά και πρόσθεσε για την χειρονομία του στο set point: «Προσπαθούσα να μιλήσω και σκόπιμα άρχισαν να χτυπούν τύμπανα για να με σταματήσουν. Προσπάθησαν να με ενοχλήσουν σε όλο το ματς, οπότε κάναμε μια μικρή κουβέντα στο τέλος».


Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα γίνει ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης. Στις 17:00 ώρα Ελλάδος, η μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς, η Φινλανδία, αντιμετωπίζει την Αυστραλία, που θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Αύριο (25/11) θα γίνει ο ημιτελικός της Ιταλίας με την Σερβία, όπου θα δούμε το rematch των ATP Finals μεταξύ Τζόκοβιτς και Σίνερ.

 

Τελευταία Νέα