«Θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι»

Φάνης Παναγιώτου
«Θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι»

bet365

Ο Νίκος Λιακόπουλος με 18 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος στην πρώτη νίκη στην ιστορία του Πανελευσινιακού στην Α1 αλλά μιλώντας στο gazzetta.gr τονίζει ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.

Η ομάδα της Ελευσίνας έχασε στο τέλος από το Περιστέρι στην πρεμιέρα της Α1. Στην δεύτερη αγωνιστική ήρθε όμως η πρώτη νίκη για τον Πανελευσινιακό, με τον Νίκο Λιακόπουλο να μετράει 18 πόντους και να «σκοτώνει» την Καβάλα. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη αυτή νίκη, την «μάχη» της ουράς αλλά και το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Που κρίθηκε το χθεσινό παιχνίδι με την Καβάλα; Τι έγινε και άνοιξε η διαφορά στο δεύτερο μέρος (σ.σ. 44-43 το ημίχρονο);

«Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα. Ξεκινήσαμε με άγχος και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Τα αφήσαμε όμως πίσω μας και καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Η άμυνα και η συγκέντρωση στο δεύτερο μέρος ήταν αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα. Μέσα από εκεί καταφέραμε να βρούμε και καλές επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα στο τέλος να κερδίσουμε και μάλιστα εύκολα και δίκαια».

Θα περίμενες κανείς να σας επηρεάσει ο τρόπος που ήρθε η ήττα στην πρεμιέρα από το Περιστέρι αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε...

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν επηρεαστήκαμε καθόλου. Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας δημιούργησε άγχος, αφού αυτομάτως το ματς με την Καβάλα έγινε για εμάς παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Το γνωρίζαμε αυτό και όλη την εβδομάδα αφήσαμε πίσω μας τα αρνητικά του αγώνα με το Περιστέρι. Δουλέψαμε αρκετά και τελικά καταφέραμε να είμαστε καλύτεροι και να παίξουμε και καλό μπάσκετ με την Καβάλα».

Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι μετά την περυσινή πολύ καλή χρονιά που έκανες, αλλά και το φετινό ξεκίνημα, έχεις αδικηθεί που έπαιξες τόσο μεγάλος στην Α1... Εσύ τι λες;

«Μπορεί να είναι έτσι μπορεί και όχι. Το ότι δεν έπαιξα στην Α1 ήταν αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και δικών μου επιλογών. Δεν μετανιώνω όμως για κάτι, αφού πάντα χαιρόμουν το μπάσκετ όπου και αν βρισκόμουν. Μου άρεσε κάθε χρονιά, είτε βρισκόμουν στη Β΄Εθνική είτε όπως φέτος στην Α1. Χαίρομαι το μπάσκετ ως άθλημα και αυτό είναι που μετράει για μένα».

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι δεν παίζετε ουσιαστικά στην έδρα σας; Θεωρείς ότι ίσως είναι μειονέκτημα μέσα στη σεζόν;

«Σίγουρα μας έχει επηρεάσει. Κυρίως τα παιδιά που είναι χρόνια στην ομάδα, βέβαια, και όχι τόσο εμάς τους... καινούργιους. Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό γι΄αυτούς που είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια να παίζουν στην Ελευσίνα. Μας έχει επηρεάσει συνολικά σαν ομάδα, καθώς πρόκειται για μια κατάσταση απρόσωπη και ουδέτερη. Οφείλουμε όμως να ευχαριστήσουμε όσους μας ακολουθούν και ελπίζουμε αυτό το ξένο γήπεδο να καταφέρουμε να το κάνουμε «δικό» μας».

Αγωνιστικά ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του Πανελευσινιακού;

«Αγωνιστικά είναι νωρίς ακόμα για να εστιάσουμε κάπου. Το σίγουρο είναι ότι στην ομάδα γίνεται πολύ και καλή δουλειά. Το κλίμα είναι πολύ καλό και κυρίως οικογενειακό. Εξάλλου στις εποχές που ζούμε αυτό είναι που μετράει και που μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα για κάθε ομάδα. Εμείς βάζουμε κάθε μέρα καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας και μέσα από την δουλειά πιστεύω θα εμφανιστούμε καλύτεροι στην συνέχεια και θα καλύψουμε τις όποιες αδυναμίες παρουσιάζουμε τώρα στο παιχνίδι μας».

Που θεωρείς ότι θα κριθεί η μάχη για την σωτηρία;

«Θεωρώ ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν μπούμε στη διαδικασία να λέμε ότι αυτό το ματς το θέλουμε και αυτό όχι, ίσως στο τέλος μας στοιχίσει και βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι διαφορετικά, να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε από κάθε αγώνα και στο τέλος να κάνουμε ταμείο».

Δύο λόγια για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό...

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα από την στιγμή που είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι και έχει διατηρήσει τον κορμό της. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα και τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο. Πάντα όμως όταν μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Απλά θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα