Οι 5 λόγοι που έμεινε ο Κορακάκης

Οι 5 λόγοι που έμεινε ο Κορακάκης

Νίκος Μαρούδας
Οι 5 λόγοι που έμεινε ο Κορακάκης

bet365

Ο Γιώργος Κορακάκης είναι από τη Τρίτη και επίσημα ο νέος τεχνικός του Ατρόμητου. Το gazzetta.gr καταγράφει τους πέντε λόγους που... ανάγκασαν τον Γιώργο Σπανό να δώσει τα «κλειδιά» στον νεαρό προπονητή.

Το μεγάλο στοίχημα των Κορακάκη-Σπανού ήταν το ματς στην Ξάνθη. Ο πρώτος ήθελε να πάρει κάτι από το ματς και ο δεύτερος να σιγουρευτεί πως... έχει προπονητή! Κερδισμένοι βγήκαν τελικά και οι δύο! Ο Γιώργος Κορακάκης πήρε τον βαθμό και ο Γιώργος Σπανός, σιγουρεύτηκε.

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της ομάδας, ήρθε και η επισημοποίηση. Η ΠΑΕ ενημέρωνε πως ο Γιώργος Κορακάκης είναι ο αντικαταστάτης του Τραϊανού Δέλλα. Οι λόγοι που κράτησαν τον πρώην αρχηγό των Περιστεριωτών στον πάγκο, είναι 5. Αυτούς και θα προσπαθήσει να σας αναλύσει το gazzetta.gr!

Ο πραγματικός στόχος του Σπανού

Μετά το διαζύγιο με τον Δέλλα, η προσοχή στράφηκε σε λύση από το εξωτερικό. Ο Ουζουνίδης είχε αρνηθεί και όλοι μιλούσαν για κάποιον Ισπανό. Όμως, από την πρώτη μέρα ο στόχος του Σπανού ήταν άλλος...

Όσο και να το διέψευδε, όσο και να προσπαθούσε να το κρύψει. Ήθελε ο Γιώργος Κορακάκης να είναι ο επόμενος τεχνικός του Ατρόμητου. Όμως δεν ήθελε και να τον... κάψει. Βλέπετε ο ισχυρός άντρας των Περιστεριωτών πιστεύει πολύ στις ικανότητές του. Έτσι, δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να τον ρίξει στα βαθιά. Όλα αυτά μέχρι να τον δει στο παιχνίδι με τον Αστέρα.

Οι αλλαγές που έκανε στην ομάδα, μαζί με την ανανεωμένη εικόνα τον είχαν ήδη πείσει. Για να είναι όμως απόλυτα σίγουρος, ήθελε και την επιβεβαίωση στο δύσκολο παιχνίδι στα Πηγάδια. Την πήρε και προχώρησε κρατώντας τον Κορακάκη.

Η επιθυμία του Κορακάκη

Συζήτηση με τον νεαρό τεχνικό είχε γίνει και πριν ανανεώσει ο Δέλλας. Τότε όμως ο ίδιος δεν ήθελε να αφήσει τους Νέους. Δεν θεωρούσε έτοιμο τον εαυτό του για το επόμενο βήμα, κάτι που αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες.

Όταν η θέση στον πάγκο... χήρεψε, άρχισε να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Πλέον το είχε πάρει απόφαση. Το έδειξε από την πρώτη στιγμή. Προχώρησε σε αλλαγές, πήρε ρίσκα που του βγήκαν και πέρασε τις δικές του σκέψεις στην ομάδα. Κινήσεις που δεν τις κάνει ένας υπηρεσιακός προπονητής.

Ο Κορακάκης τόλμησε. Φαινόταν πως έβλεπε την θέση αυτή ως μόνιμη και όχι ως προσωρινή.

Μη αξιόλογες λύσεις από το εξωτερικό

Φυσικά τον δικό τους ρόλο έπαιξαν και οι... κλειστές πόρτες που συνάντησε ο Ατρόμητος. Η αγορά του εξωτερικού δεν εμφάνισε κάποια αξιόλογη λύση. Στο Περιστέρι έψαξαν ένα δυνατό βιογραφικό που θα έκανε γκελ και στον κόσμο, αλλά αυτό δεν βρέθηκε.

Ή μάλλον, όταν εντοπίστηκε, είχε... τσιμπημένη τιμή ή κλειστή πόρτα. Πλέον οι επιλογές ήταν λίγες και θα είχαν ρίσκο. Μπορούσε να έρθει ένας προπονητής από την Ισπανία με ένα μέτριο βιογραφικό. Αυτό δεν θα έκανε καλό στην ομάδα. Το ήξερε και ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος.

Πάρθηκε λοιπόν η απόφαση να μην ασχοληθούν άλλο με το εξωτερικό. Να δουν τον Κορακάκη με την Ξάνθη και να πάρουν την απόφαση τους. Αν δεν τα είχε καταφέρει ο Έλληνας τεχνικός στα Πηγάδια; Πιθανότατα θα είχαμε άλλη κουβέντα τώρα...

Παιδί της ομάδας

Ο 40χρονος τεχνικός είχε ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο... Ήταν παιδί του Ατρόμητου. Από το 2005 έως το 2008 αγωνίστηκε στο Περιστέρι και μάλιστα έγινε και αρχηγός της ομάδας. Αγαπήθηκε όσο λίγοι, με τις σχέσεις του με τον Γιώργο Σπανό να είναι εξαιρετικές.

Το 2014 επέστρεψε στο Περιστέρι. Λίγους μήνες αφού είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο. Η προπονητική του καριέρα θα ξεκινούσε από την Κ20 του συλλόγου. Τα δείγματα που άφησε εκεί; Εξαιρετικά! Όλοι γνώριζαν πως αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν στο τιμόνι της πρώτης ομάδας.

Δυο χρόνια μετά αυτό είναι γεγονός! Ο κόσμος τον λατρεύει και ήδη έχει γίνει σύνθημα στα χείλι του. Πως λοιπόν ο Γιώργος Σπανός να μην τον κρατήσει;

Κέρδισε τον σεβασμό με το... καλημέρα!

Από τα σημαντικά, αν όχι το σημαντικότερο σε μια ομάδα, είναι ο σεβασμός. Αυτός που πρέπει να υπάρχει από τους ποδοσφαιριστές προς τον προπονητή. Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει επιτυχία! Μέσα στα αποδυτήρια πρέπει άπαντες να σέβονται τον προπονητή τους.

Αυτό κατάφερε να το κερδίσει ο Γιώργος Κορακάκης από την πρώτη μέρα. Η φιλοσοφία του, ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τους ποδοσφαιριστές του, τους έπεισε. Αυτό το τόνισε και ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Το μόνο που μένει πλέον να δούμε είναι η συνέχεια. Η αρχή για τον Έλληνα τεχνικό είναι εξαιρετική. Όλα δείχνουν υπέρ του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση αυτή. Αν τα καταφέρει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα