Το πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι και η εκτόνωση 44 χρόνων! (pics & vid)

Το πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι και η εκτόνωση 44 χρόνων! (pics & vid)

bet365

Σαν σήμερα οι «πολίτες» έβαζαν τέλος στα 44 χρόνια «ανομβρίας», κατακτώντας την Πρέμιερ Λιγκ το 2012. Το gazzetta.gr θυμίζε ένα απ’ τα πιο εκστατικά φινάλε όλων των εποχών, που ο τίτλος άλλαξε χέρια μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του.

Όποιος παρακολουθεί αγγλικό ποδόσφαιρο φανατικά, ξέρει και περιμένει μέσες άκρες τι θα δει σ’ έναν αγώνα: ένταση, τρέξιμο κι ανατροπές, έναν αγώνα με τέτοια εξέλιξη που στην καλύτερη έκδοση του δεν αφήνει περιθώριο για να… αλληθωρήσει.

Η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ κατά τη σεζόν 2011-12 τα είχε όλα μαζεμένα και τα προσέφερε σε πακέτο πολυτελείας σε όποιον βρισκόταν στις κερκίδες, στο σπίτι του, σε παμπ ή στο δρόμο. Οι δυο συμπολίτισσες του Μάντσεστερ, Σίτι και Γιουνάιτεντ, διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Μέχρι το 92’, οι «κόκκινοι διάβολοι» το είχαν ντύσει στα χρώματα τους. Ελάχιστα πριν αδειάσει όμως η κλεψύδρα, ο Αγουέρο πήρε γαλάζια «μπογιά» και ξεσήκωσε ένα ολόκληρο γήπεδο!

Νίκη για τη Γιουνάιτεντ, αλλά…

Στην Αγγλία γράφεται πως μια απ’ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πρώτης τη τάξει Λίγκας, που προσελκύει απίστευτα έσοδα και τεράστιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της, είναι πως μοιάζει με τηλεοπτική σειρά: ανεξάρτητα της ποιότητας των ομάδων και των αγώνων, κάθε αγωνιστική μοιάζει με ξεχωριστό επεισόδιο με τρομερά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που σε κάνει να «κολλάς».

Κάθε πετυχημένη σειρά λοιπόν δεν ψάχνει τίποτε άλλο να προσφέρει από συγκινητικές ή/και όμορφες ιστορίες, αναπάντεχα φινάλε και αγωνιώδη δράση. Όταν η Σάντερλαντ υποδεχόταν την ομάδα του Σερ Άλεξ και η Σίτι την ΚΠΡ στο «Etihad», τίποτα δεν έλειπε. Όλα ήταν έτοιμα…

Λεπτό προς λεπτό οι αγώνες...

Η Σίτι του Μαντσίνι και η Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον ισοβαθμούσαν με 86 βαθμούς πριν τον τελευταίο αγώνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι πρώτοι κατακτούν την κούπα.

Οι δυο αναμετρήσεις ξεκινούν την ίδια ώρα.

19’: Oι «διάβολοι» σκοράρουν με τον Ρούνεϊ. Εκείνη τη στιγμή είναι πρωταθλητές (89-86).

39’: O Ζαμπαλέτα κάνει το 1-0 για τη Σίτι. Τώρα μπροστά είναι οι «πολίτες» (89-89).

47’: O Σισέ «παγώνει» το Etihad, ισοφαρίζοντας για την ΚΠΡ, που μένει με 10 παίκτες (κόκκινη ο Μπάρτον). Πρώτη είναι η Γιουνάιτεντ (89-87).

66’: Ο Μακί κάνει το 1-2 για την ΚΠΡ. Στο Etihad οι οπαδοί της Σίτι κλαίνε, στο Στάδιο του Φωτός οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν (89-86).

92’: Ο Τζέκο ισοφαρίζει. Χαμός στις κερκίδες, άλλα τρία λεπτά στο ρολόι (89-87).

93’: Τελειώνει το παιχνίδι στο Σάντερλαντ, η Γιουνάιτεντ κάνει το καθήκον της και σχεδόν αρχίζει να πανηγυρίζει (89-87).

95’: Ο Αγουέρο κάνει το απίστευτo: σκοράρει. Ντελίριο (89-89).

Ο αγώνας τελειώνει. Στο Στάδιο του Φωτός ο Φέργκιουσον χλωμιάζει. Στο Etihad οι «πολίτες» κλαίνε κι αγκαλιάζουν τον Μαντσίνι. Η Σίτι είναι πρωταθλήτρια. Διαδραματίζονται απερίγραπτες σκηνές, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στο γήπεδο και να πανηγυρίζουν έξαλλα, ενώ προηγουμένως είχαν ξεσπάσει σε λυγμούς.

Πρέπει να δείτε το βίντεο…

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα