H άνοδος του Μάουρι και οι δυσκολίες του Παναθηναϊκού

H άνοδος του Μάουρι και οι δυσκολίες του Παναθηναϊκού

Νίκος Ρόλλας
H άνοδος του Μάουρι και οι δυσκολίες του Παναθηναϊκού

bet365

Ο προπονητής που θα προσλάβει η Μίλαν το καλοκαίρι θα κρίνει το μέλλον του Χοσέ Μάουρι, οι μετοχές του οποίου πάντως ανεβαίνουν μετά τις τελευταίες συμμετοχές του. Το gazzetta.gr αναλύει τις πιθανότητες να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Το όνομα του Χοσέ Μάουρι, από το Σάββατο είναι το new entry στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού ενόψει του καλοκαιριού. Βέβαια, ο Αργεντίνος δεν μπήκε τώρα στο στόχαστρο των «πράσινων», καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι είχε κινηθεί για την απόκτησή του και τον Ιανουάριο, όμως παρά το γεγονός οτι είχε εξασφαλίσει το ΟΚ της Μίλαν, την τελευταία στιγμή ο δανεισμός του χάλασε και ο παίκτης έμεινε στους «ροσονέρι».

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι Ιταλός τεχνικός δεν ξέχασε την περίπτωσή του και ήδη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κάτι που επίσης έχουν κάνει η Κιέβο, η Σασουόλο και η Αταλάντα. Η υπόθεσή του όμως μόνο εύκολη δεν είναι και σίγουρα οι εξελίξεις δεν πρόκειται να είναι άμεσες...

Ας δούμε όμως από τα δεδομένα από την αρχή. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που ήταν στον πάγκο της Μίλαν από το καλοκαίρι, δεν έδειξε καμία εμπιστοσύνη στον 19χρονο μέσο, ο οποίος προερχόταν από μία γεμάτη σεζόν με την Πάρμα, με την οποία είχε 33 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ. Μπορεί να τον συμπεριλάμβανε στις αποστολές, όμως σπανίως τον έριχνε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς από τα 32 ματς της Serie A που έκατσε στον πάγκο των «ροσονέρι», χρησιμοποίησε μόνο σε ένα τον Αργεντίνο με το ιταλικό διαβατήριο και αυτό ήταν στα τελευταία 5 λεπτά του παιχνιδιού με την Κιέβο που έληξε 0-0.

Η άφιξη του Κρίστιαν Μπρόκι, που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, άλλαξε το status του Μάουρι. Στην εκτός έδρας νίκη επί της Σαμπντόρια τον κράτησε στον πάγκο, όμως σταδιακά στα ματς που ακολούθησαν άρχισε να τον αναβαθμίζει... Στο ισόπαλο (0-0) εντός έδρας παιχνίδι με την Κάπρι έπαιξε στα 28 τελευταία λεπτά, ενώ στην εκτός έδρας ήττα από την Βερόνα ήταν βασικός, όπως και στο 3-3 με την Φροζινόνε στο Σαν Σίρο.

Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι η Gazzetta Dello Sport τον βαθμολόγησε με 6, την ώρα που ο καλύτερος παίκτης της Μίλαν ήταν ο Αντονιέλι που πήρε 6,5. «Ο μικρός δεν φοβάται. Όταν του δίνεις την μπάλα προσπαθεί να την προωθήσει μπροστά γρήγορα και σωστά. Δεν είναι πάντα αποτελεσματικός, όμως έχει σωστή συμπεριφορά. Έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Κούτσκα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η απόδοσή του έπεσε και τελικά αντικαταστάθηκε», έγραψε η ιταλική εφημερίδα για τον Μάουρι, ο οποίος έπαιξε ως δεξί χαφ.

Οι θετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί υπό τις οδηγίες του Κρίστιαν Μπρόκι έχουν στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, με τον ίδιο να δείχνει αρκετά χαρούμενος από την αντιμετώπιση που έχει πλέον. Χαρακτηριστικά παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Κυριακής με την Φροζινόνε...

«Το να φοράω την φανέλα της Μίλαν είναι πάντα ωραίο. Μπορώ να δώσω περισσότερα, αλλά ήδη νιώθω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Αυτό με ευχαριστεί και ελπίζω να τα πάω καλά στο Κύπελλο, προσφέροντας περισσότερα στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που παίζει τώρα... Όταν ήμουν στον πάγκο ένιωθα ηττημένος. Ήξερα όμως οτι αργά ή γρήγορα θα παίξω, αλλά δυστυχώς η κατάσταση γύρισε μόνο για εμένα, όχι για την Μίλαν. Γιατί δεν έπαιζα όταν ήταν ο Μιχαΐλοβιτς στον πάγκο. Υπάρχει πάντα ένας λόγος, αλλά πρέπει να κοιτάζεις μπροστά. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του και στις προπονήσεις έδινα πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον Μιχαΐλοβιτς», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς, οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν ανέβει τον τελευταίο μήνα, κάτι που αυτομάτως δυσκολεύει το έργο της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό, καθώς πλέον δεν είναι στην ίδια μοίρα με τους παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής στους «ροσονέρι». Υπάρχει όμως και μία άλλη περίμετρος στην περίπτωσή του...

Ο Μάριο Μπρόκι που δείχνει να τον καθιερώνει στην εντεκάδα της Μίλαν, όλα δείχνουν οτι δεν θα είναι στον ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς προσελήφθη ως υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν. Υποψήφιοι στόχοι για την ιταλική ομάδα είναι ο Βιτσέντζο Μοντέλα που είναι στην Σαμπντόρια (έχει ρήτρα ύψους 1 εκατομμυρίου) και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι της Μάντσεστερ Σίτι (ολοκληρώνει το καλοκαίρι την συνεργασία τους, καθώς τον αντικαθιστά ο Πεπ Γκουαρντιόλα). Ένας από αυτούς τους δύο ή τέλος πάντως όποιος κριθεί κατάλληλος για να καθίσει στον πάγκο της Μίλαν, θα είναι αυτός που θα αποφασίσει για το μέλλον του Μάουρι...

Εκτός βέβαια και αν ο Κρίστιαν Μπρόκι κερδίσει την Γιουβέντους στον τελικό του Κυπέλλου που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21 Μαΐου και η διοίκηση των «ροσονέρι» αποφασίσει να τον επιβραβεύσει, ανανεώνοντας την συνεργασία μαζί του. Κάτι που αν γίνει, ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τους «πράσινους».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα