Super League: Tα λάθη των διαιτητών στον πρώτο γύρο!

Super League: Tα λάθη των διαιτητών στον πρώτο γύρο!

bet365

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τα ουκ ολίγα λάθη των διαιτητών και σας τα παρουσιάζει!

Το πρωτάθλημα έχει φτάσει στη μέση του και αν υπάρχει κάτι που το χαρακτηρίζει, είναι τα αναρίθμητα λάθη των διαιτητών. Φαλτσοσφυρίγματα που πολλές φορές ξεπερνούν το όριο του ανθρώπινου λάθους... Το gazzetta.gr με μεγάλη υπομονή έψαξε και βρήκε τα σφάλματα των ρέφερι και σας τα παρουσιάζει για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας...

1η αγωνιστική:

Η Καλλονή έκανε ποδαρικό στη σεζόν, καθώς υποδέχτηκε τον Ηρακλή στο πρώτο ματς της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς και είχε και τα πρώτα παράπονα! Σε μία δύσκολη φάση, όπου η μπάλα η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Ιντζόγλου, ο Στυλιάρας δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Δύσκολη απόφαση, όχι σίγουρα λάθος. Χέρι, όμως, σήκωσε και πάλι θύελλα διαμαρτυριών, με τον Φορτούνη να το... χρησιμοποιεί στο κοντρόλ του στο 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο, σε μία φάση που δίχασε.

2η αγωνιστική:
Εδώ τα χέρια έγιναν πέναλτι, τα οποία όμως δε δόθηκαν! Πάλι δύο ματς απασχόλησαν, με τον Γιάχο αρχικά να αρνείται πέναλτι στον ΠΑΟΚ σε χέρι του Μπέριου, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να χάνει τελικά με 3-1. Χέρι έκανε και ο Μπίτολο του Ατρομήτου, στο 89' μάλιστα, με τον Θάνο να μην δίνει τίποτα και φυσικά, να εξοργίζει τον Πλατανιά, που έχασε με 2-1 ενώ θα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει!

3η αγωνιστική:
Εδώ πρωταγωνιστής ήταν ο Καλογερόπουλος, στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά. Αμφισβητούμενο το πέναλτι του Ντα Κόστα, υπερβολικά και τα δύο που έδωσε υπέρ των «ερυθρόλευκων», κλείνοντας το... ρεσιτάλ με ένα τέρμα του Καμπιάσο που ακυρώνεται λανθασμένα. Παράπονα έχει, πάντως και ο ΠΑΣ, για τις πολλές κίτρινες που έφεραν και τις δύο αποβολές κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει λάθος, αλλά κάποιες θα μπορούσαν και να μην δοθούν. Τέλος, κανένα φάουλ δεν υπάρχει στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός, από την εκτέλεση του οποίου διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάζει ουσιαστικά το αποτέλεσμα.

4η αγωνιστική:
Πρώτο ντέρμπι, πρώτες γκρίνιες για ΑΕΚ. Η Ένωση φιλοξενήθηκε στην Τούμπα και έχει δικαίως πολλά παράπονα, καθώς ο Σιδηρόπουλος κλείνει τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Σιμόες, ο οποίος θα φύγει και τραυματίας από το ματς. Απόφαση που σίγουρα επηρέασε την εξέλιξη του ματς, το οποίο ήταν στο 1-1 εκείνη την στιγμή.

6η αγωνιστική:
Μετά από εάν ευχάριστο διάλειμμα στην 5η αγωνιστική, που δεν είχαμε κάποιο σοβαρό λάθος, ήρθε η 6η για να μας... αποζημιώσει. Η αρχή έγινε με την τραγική διαιτησία του Βοσκάκη, που έχει παίξει 100-0 την Ξάνθη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν δίνει στους «πράσινους» καθαρό πέναλτι, δείχνει πέναλτι σε κλάδεμα πάνω στον Σουηδό, ο οποίος κόβεται και με ανύπαρκτο οφσάιντ σε άλλη φάση, όπως έγινε και με τον Τελάντερ. Τέλος, δεν αποβάλει τον Μπαξεβανίδη σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Ζέκα, δεν δίνει καν φάουλ, ενώ τιμωρεί με κάρτα τον Πορτογάλο που διαμαρτυρήθηκε! Ενδεικτικό και το στατιστικό των φάουλ, όπου είναι 5 για τους φιλοξενούμενους που είχαν την κατοχή και 12 για την Ξάνθη.

Η συνέχεια δόθηκε στην Μυτιλήνη, όπου η Καλλονή είδε να χάνει ένα υπερ-πολύτιμο βαθμό, καθώς, αν και κρατούσε μέχρι το 90' την ισοπαλία, ένα πέναλτι-εφεύρεση του Κιοτζένης έδωσε στην Βέροια την ευκαιρία να πάρει την νίκη. Και για κερασάκι στην τούρτα, η διαιτησία στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να επικράτησαν με 2-0 στην Τούμπα, όμως δικαιούνται να έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Γιάχο, που άφησε το σκληρό παιχνίδι και δεν έδειξε τις κάρτες που έπρεπε, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να γλιτώσουν από τουλάχιστον μία αποβολή.

7η αγωνιστική:
Κι εδώ ντέρμπι, με τα λάθη να μην λείπουν! Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ, με την Ένωση να διαμαρτύρεται ορθά για δύο οφσάιντ, αλλά και για φάουλ στην φάση του πρώτου γκολ. Στην συνέχεια, βέβαια, ο Ολυμπιακός... τέλειωσε το ματς, με το 4-0 να μην αφήνει πολλά περιθώρια για κουβέντα, αν και ποτέ δε ξέρεις πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα.

Εκεί, όμως, που σίγουρα επηρεάζεται το αποτέλεσμα, είναι στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας ήρθε ισόπαλος με την Ξάνθη,αλλά το γκολ των Αρκάδων προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι. Το ίδιο ισχύει και για το πέναλτι που κερδίζει ο Μάντζιος στο ματς του Λεβαδειακού με τον Παναιτωλικό. Εκεί, βέβαια, υπάρχουν και άλλα... εγκλήματα, αφού το γκολ των «καναρινιών» είναι οφσάιντ, ενώ θα έπρεπε να αποβληθεί και ο Μιλιάζες όταν κλώτσησε τον Βιγιαφάνες.

8η αγωνιστική:
Εδώ την παράσταση έκλεψε ο Αρετόπουλος, στο ντέρμπι στην Τούμπα, με... θύμα αυτή την φορά τον Παναθηναϊκό. Αμφισβητούμενο φάουλ εκτός περιοχής, ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα, οι «πράσινοι» τα χάνουν από το γκολ που δέχτηκαν και με συνοπτικές διαδικασίες έγινε το 3-0 μέχρι το ημίχρονο... Και καληνύχτα!

9η αγωνιστική:
Πολύ κουβέντα έγινε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι άδικα. Ο λόγος για το Βέροια – Ολυμπιακός και πιο συγκεκριμένα για το τέρμα που σημειώνει ο Ιντέγιε χρησιμοποιώντας το χέρι του. Γκολ που... ξεκλειδώνει τον μπλοκαρισμένο μέχρι το 55'. Παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι και για το φάουλ από το οποίο προέρχεται το 2-0.

«Σφαγή» πάντως, είχαμε και σε ένα ακόμα ματς, όπου η Ξάνθη επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1, όμως το ματς θα μπορούσε να έχει άλλη τροπή, αν ο διαιτητής είχε μετρήσει το κανονικό γκολ του Μαρκόφσκι (ακυρώθηκε ως οφσάιντ) και είχε γίνει το 2-0. Τα «καναρίνια» είχαν γενικά πολλά παράπονα από αυτή την αναμέτρηση, σε μεγάλο βαθμό δίκαια.

10η αγωνιστική:
Εδώ κι αν είχαμε θέματα. Από τις πιο γεμάτες αγωνιστικές η 10η, με την αρχή να γίνεται στο Καλλονή – Ξάνθη. Κακή διαιτησία και για τις δύο ομάδες, ειδικά για την Καλλονή που έχει πολλά παράπονα, με αποκορύφωμα το γκολ Σολτάνι, με τον Καπετάνο να είναι σε θέση οφσάιντ και να επηρεάζει την φάση.

Την σκυτάλη πήρε ο Κύζας, που έχει κάνει πολύ κακό ματς στο Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, αφού δεν δίνει από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα, ενώ έχει σφυρίξει και πολύ έδρα, με τους «πράσινους». Τέλος, λάθη υπήρχαν σε δύο ακόμα ματς, με τον ΠΑΟΚ να μην παίρνει πέναλτι σε χέρι του Παπαγεωργίου, ενώ στο ΟΑΚΑ, γκολ του Παπαδόπουλου ακυρώνεται για άγνωστο λόγο, όμως λίγο αργότερα ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και... έσωσε τον διαιτητή.

11η αγωνιστική:
Παναθηναίκός – Όλυμπιακός... Ένας κακός χαμός, επεισόδια, ένα χάος στην «Λεωφόρο». Και στο κομμάτι της διαιτησίας, ακόμα και σε ένα ματς που ποτέ δε ξεκίνησε, τα λάθη και τα παράπονα δεν έλειψαν. Ο χειρισμός του Παππά είναι κακός, με την επιλογή να μην ξεκινήσει το ματς να είναι... αμφιλεγόμενη, αλλά την τεράστια καθυστέρηση της ανακοίνωσής της, να είναι «εγκληματική».

12η αγωνιστική:
Κακή διαιτησία από τον Κύζα στο «Καραϊσκάκης», με λάθος υποδείξεις οφσάιντ και για τις δύο ομάδες, ενώ με – τουλάχιστον – αμφιλεγόμενο πέναλτι ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Υπερβολικό και το πέναλτι που δίνει στους Αρκάδες, όμως το σκορ είναι στο 3-0 και δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον σε εκείνο το σημείο.

13η αγωνιστική:
Μάχη για τα πέναλτι και εδώ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει ένα, χωρίς να υπάρχει επαφή, για να ανακτήσει το προβάδισμα κόντρα στον Πανθρακικό. Αντίθετα, η ΑΕΚ που το ζήτησε και το δικαιούταν κόντρα στην Καλλονή, δεν το πήρε, όμως – ευτυχώς – το σκορ ήταν ήδη 2-0, η Ένωση σκόραρε ξανά στην συνέχεια και το αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε.

14η αγωνιστική:
Πολλά λάθη για ακόμα μία φορά, ειδικά στα οφσάιντ. Ξεχωρίζει για αρχή το ματς του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, όπου ο Στυλιάρας τα έκανε μαντάρα. Δε δίνει πέναλτι στην ΑΕΚ στο 0-0, ενώ μετράει γκολ οφσάιντ για την ισοφάριση της Ένωσης.

Πολύ κακή και η διαιτησία του Παπαδόπουλου στο «Καραϊσκάκης», καθώς δε δίνει το επιθετικό φάουλ που οδηγεί τον Ιντέγε σε θέση τετ α τετ με τον Κυριακίδη να αποβάλλεται στην συνέχεια της φάσης και τον Παναιτλωικό να παίζει για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

15η αγωνιστική:
«Μαύρα» Χριστούγεννα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με της διαιτησία της χώρας να εκτίθεται! Η πιο τραγική αγωνιστική της σεζόν! Ξεκινάμε από το Περιστέρι, με τον Κοτζιένη να δίνει ανύπαρκτο πέναλτι, να μετράει το γκολ-οφσάιντ του Ατρομήτου και γενικά να... σφάζει τον Πανιώνιο. Επίσης, απαράδεκτο που, ενώ έπεσαν πάνω από δέκα κροτίδες, μερικές εξ αυτών στον αγωνιστικό χώρο, δεν διέκοψε το ματς.

Ακόμα ένα πέναλτι, που αυτή τη φορά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΣ να παίρνει το προβάδισμα λανθασμένα από την άσπρη βούλα κόντρα στην Ξάνθη, με τους Ακρίτες να ισοφαρίζουν τελικά.

Και πάμε στα... σημαντικά, αυτά των μεγάλων! Πρώτα στην Μυτιλήνη, εκεί που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε δύο πέναλτι για να εξουδετερώσει την Καλλονή, με το δεύτερο, που έφερε και την αποβολή του Δαύκου, να είναι ανύπαρκτο. Φυσικά, οι γηπεδούχοι που έπαιξαν για σχεδόν μία ώρα με δέκα παίκτες, με το σκορ στο 2-0 και με των νεαρό και πρωτοεμφανιζόμενο τρίτο τερματοφύλακα τους, δεν μπορούσαν να γυρίσουν το ματς. Και που κράτησαν εκεί το σκορ, είναι... τιμή τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Επίσης, με ακόμα ένα ανύπαρκτο πέναλτι πήρε την νίκη και ο ΠΑΟΚ, που συμπλήρωσε έτσι το... καρέ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Πλατανιά, όμως η βουτιά του Τζαβέλλα «επιβραβεύτηκε», με τον Κλάους να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Την παρωδία κλείνει η διαιτησία του Κομίνη, που αρνείται ένα γκολ στην ΑΕΚ για φάουλ του Γιόχανσον, ενώ δε δίνει και πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα