Η εξήγηση για τις κακές πορείες Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου

Η εξήγηση για τις κακές πορείες Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου

bet365

Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης παρουσιάζουν μία παρατεταμένη «κοιλιά» και το gazzetta.gr ψάχνει τις αιτίες.

Η σεζόν ξεκίνησε γεμάτη προσδοκίες για Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης. Τα δύο «αστέρια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με την Ευρωπαϊκή αίγλη για... σύμμαχο, μπήκαν στην νέα σεζόν με στόχο να μην επηρεαστούν από την επιστροφή της ΑΕΚ και να διατηρήσουν την θέση τους στην πεντάδα, όμως τα πρώτα δείγματα στο πρωτάθλημα, μοιάζουν αρνητικά. Το gazzetta.gr ψάχνει να βρει τους λόγους της «καθίζησης»...

Υπερφόρτωση

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν σταθερά ένα από τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια, όμως είναι ομάδες που εν έχουν μάθει να ζουν έτσι. Αυτό φαίνεται και φέτος, όπου αμφότερες οι ομάδες λυγίζουν υπό το βάρος, ο μεν Αστέρας των πολλών υποχρεώσεων, ο δε Ατρόμητος από τα παιχνίδια του καλοκαιριού, τα οποία επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την προετοιμασία και το... φορμάρισμα του συλλόγου.

Συγκεκριμένα...

Ο Ατρόμητος ήθελε να μπει φέτος στους ομίλους του Europa. Αυτό ήταν ξεκάθαρο, μετά το περσινό «πάθημα» κόντρα στην Σαράγεβο, στο Περιστέρι αποφάσισαν να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στα προκριματικά, για να ζήσουν το Ευρωπαϊκό όνειρο. Έτσι και έγινε, με τα παιχνίδια κόντρα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης να γεμίζουν αισιοδοξία το φίλαθλο κοινό. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή, όμως για να γίνει αυτό, για να έχουν οι παίκτες «λυμένα» πόδια, επιλέχθηκε συνειδητά να προσαρμοστεί η προετοιμασία. Αυτό, όμως, δε μπορούσε παρά να έχει και το ανάλογο κόστος!

Η μεγάλη ατυχία του Ατρομήτου, πάντως, ήταν η κλήρωση με την Φενέρ. Αν και στάθηκε στο ύψος του, κόντρα στα αστέρια των Τούρκων και στην αρνητική διαιτησία, το «αστέρι» δε κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και έμεινε ξανά εκτός από νωρίς. Όπως κι αν ήρθε, όμως, ο αποκλεισμός, αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα στις συνειδήσεις. Έτσι, αντί να υπάρχει το «φάρμακο» της Ευρωπαϊκής συμμετοχής, που θα δικαιολογούσε απόλυτα την... κοιλιά της ομάδας, ο Ατρόμητος μοιάζει να τα έχει χαμένα και η απογοήτευση «γεννιέται».

Παράλληλα, οι πολλές αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, αν και έχουν δυναμώσει το ρόστερ, έχουν χαλάσει, όμως την χημεία και αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα. Από την εποχή Παράσχου, ο Ατρόμητος άλλαξε πέρσι τρεις προπονητές, για να πάρει το καλοκαίρι έναν τέταρτο, τον Γρηγορίου, ο οποίος έχει μεν περγαμηνές, αλλά αποτελεί και στοίχημα. Παράλληλα, ήρθαν παίκτες όπως οι Γοδόι, Ουσέρο και Λε Ταλέκ, που υπολογίζονται ως βασικοί σε θέσεις... νευραλγικές. Νέα πρόσωπα και αυτά των, Μπίτολο, Εμπόου (που τραυματίστηκε) και Στόιτσεφ, που ακόμα δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχει... καθίζηση και τέσσερις σερί ήττες.

Βέβαια, υπάρχει και ένα ελαφρυντικό, για να είμαστε και δίκαιοι. Ο Ατρόμητος δεν είχε εύκολο πρόγραμμα, αφού αντιμετώπισε Ξάνθη και ΠΑΟΚ, ενώ φιλοξενήθηκε από ΠΑΣ και ΑΕΚ. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο Ατρόμητος μας είχε... καλομάθει, χτυπώντας πάντα τέτοια παιχνίδια τα τελευταία χρόνια και επειδή ο ίδιος ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών, τώρα υπάρχει και η ανάλογη απογοήτευση.

Όσο για τον Αστέρα...

Εδώ τα πράγματα είναι ποιο απλά. Κάποια λάθη πληρώνονται και ο Αστέρας, δυστυχώς, έκανε τέτοια μέσα στο καλοκαίρι. Αν και για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα μπορούσε να πάρει ανάσες το καλοκαίρι και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την νέα σεζόν – αφού είχε πάρει το εισιτήριο που τον έστελνε απευθείας στους ομίλους του Europa – εκείνος... κατάφερε να γκρεμίσει ότι έχτισε. Δηλαδή, το πολύ καλό ρόστερ του, το οποίο τον οδήγησε σε όλες αυτές τις επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια, οι Αρκάδες μας συνήθισαν σε καλές για τα Ελληνικά δεδομένα πωλήσεις, ξεκινώντας με τον Φορτούνη και τους Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες να ακολουθούν. Ο τελευταίος, όμως, ήταν και ο μόνος που δεν αντικαταστάθηκε με το κενό του πρώτου σκόρερ της περασμένης σεζόν να είναι πασιφανές. Ο Παπαδόπουλος ήρθε ως ελεύθερος τον Σεμπτέμβρη και ανέτοιμος, ενώ ο Γιάννου, παίκτης με μεγάλη ποιότητα, ήταν μία έξτρα λύση που είχε αποκτηθεί πολύ νωρίτερα και δεν ήταν για να καλύψει το κενό του Αργεντινού.

Παράλληλα, ακόμα μία μεγάλη... τρύπα, είναι αυτή του Γιαννιώτα. Ο ταλαντούχος εξτρέμ έκανε... παπάδες, όμως οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον παίκτη, που ήταν δανεικός από την Φορτούνα, με τους Γερμανούς να τον πουλούν στον Ολυμπιακό. Τίμιος και αξιόλογος ο Φούντας, που ήδη κάνει πολύ καλά παιχνίδια στην Τρίπολη, όμως αυτό – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – δεν είναι αρκετό.

Έτσι, με το ρόστερ να είναι πιο... γυμνό και σε συνδυασμό με τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, η ομάδα του Αστέρα δείχνει ανήμπορη να ανταποκριθεί. Και με την τύχη να του γυρνάει την πλάτη, ήρθαν αποτελέσματα όπως στην Μυτιλήνη, όπου η Καλλονή ισοφάρισε στο 95', το «διπλό» του Παναιτωλικού στην Τρίπολη σε ένα ματς που οι Αρκάδες είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και η ισοπαλία με τον Πλατανιά που... κοιμήθηκε ο Θεός, αλλά και η ήττα στην Λιβαδειά.

Πλέον, οι Αρκάδες καλούνται να ανακάμψουν άμεσα, καθώς τώρα είναι που μπαίνουν στα δύσκολα, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να είναι... φωτιά. Και η αλλαγή της εικόνας, μαζί και με αυτή της τύχης, θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί σε αντίθετη περίπτωση το πρόβλημα ενδέχεται να γίνει σοβαρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα