Γι' αυτό δεν μπορεί να πιάσει κανείς – τώρα – τη Σίτι!

Γι' αυτό δεν μπορεί να πιάσει κανείς – τώρα – τη Σίτι!

Κώστας Ζάλιαρης
Γι' αυτό δεν μπορεί να πιάσει κανείς – τώρα – τη Σίτι!

bet365

Το gazzetta.gr εξηγεί γιατί αυτή τη στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ, έπειτα και από το 5x5 που έχει κάνει η Μάντσεστερ Σίτι, φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει κάποια ομάδα να την κοντράρει για τον τίτλο...

Μετά το περσινό κάζο στην υπόθεση του κυνηγιού της κορυφής της Πρέμιερ Λιγκ και την άνεση με την οποία η Τσέλσι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζει στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια ομάδα η οποία έχει στόχο την κορυφή.

Αυτά τα στοιχεία, δηλαδή, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή οι «μπλε» του Ζοσέ Μουρίνιο, έχοντας πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα στη σεζόν στα τελευταία 29 χρόνια, μετρώντας μόλις τέσσερις βαθμούς έπειτα από πέντε αγωνιστικές και έχοντας βρεθεί αυτή τη στιγμή μονάχα στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη!

Η Σίτι, έχει φτάσει στους 15 βαθμούς με το απόλυτο που έχει σημειώσει, έχει διαφορά 11 πόντων από την Τσέλσι και ναι μεν είναι ακόμα πολύ νωρίς με το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ να έχει αποδείξει ότι αν θεωρήσει κανείς αυτή τη στιγμή κάτι σίγουρο, διαψεύδεται άμεσα, οι «πολίτες» οδηγούν την κούρσα και από νωρίς έχουν πιστωθεί τον τίτλο του φαβορί γιατί:

Ο Χαρτ εμπνέει σιγουριά: Έχει δεχθεί κριτική κατά καιρούς, έχει περάσει δύσκολες μέρες τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο και να εμπνέει σιγουριά. Η λειτουργία των μετόπισθεν σε μια ομάδα είναι ευθύνη (και) του τερματοφύλακα για το στήσιμο και την αντιμετώπιση των επιθέσεων των αντιπάλων και ο Χαρτ μοιάζει πιο σίγουρος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και στο τελευταίο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας έκανε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Πάντσεον για να μην επιτρέψει στους «αετούς» να σκοράρουν από το πουθενά και οι δικές του εμφανίσεις, δίνουν τη σχετική ώθηση στις υπόλοιπες γραμμές της Σίτι στο γήπεδο.

Ο Κομπανί είναι ξανά ηγέτης: Ο Βέλγος αμυντικός ήταν αγνώριστος την περσινή σεζόν, αδύναμος, ανήμπορος να τα βγάλει πέρα στην άμυνα των «πολιτών» και φέτος παίρνει την εκδίκησή του. Έχοντας μάλιστα σκοράρει και δύο φορές απέναντι σε Γουέστ Μπρομ και Τσέλσι και βγάζοντας πάθος, δύναμη και ικανότητα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει μεγάλο μερίδιο του μηδέν παθητικού που έχει διατηρήσει η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι στιγμής έπειτα από πέντε ματς πρωταθλήματος. Θα είναι σημαντικό να τον δούμε πως θα κολλήσει και με τον Οταμέντι, όταν αυτός είναι έτοιμος για να βοηθήσει, αλλά μέχρι στιγμής έχοντας και τα κατάλληλα στηρίγματα από τους μπακ που συνεχώς διανύουν όλο το μήκος του γηπέδου, η άμυνα της Σίτι μοιάζει γρανιτένια.

Παίρνει πολλά από τους χαφ και άφησε υποσχέσεις ο Ντε Μπρόινε: Όσα αναφέραμε για τον Βινσέν Κομπανί λίγο πιο πάνω, ισχύουν και για τον Γιάγια Τουρέ φέτος. Ο Ιβοριανός επίσης ήταν από αυτούς που... σέρνονταν πέρυσι με αποτέλεσμα οι «πολίτες» να μοιάζουν κομμένοι ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση και να μην υπάρχει ο σωστός τρόπος ανάπτυξης. Φέτος όμως, έχει διορθωθεί η κατάσταση. Ο Τουρέ, όντας και πιο ξεκούραστος έχει τρεξίματα, έχει ξανά όρεξη για ποδόσφαιρο (μην ξεχνάμε ότι πέρυσι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και είχε δώσει και το «παρών» στο Κόπα Άφρικα), ο Φερναντίνιο είναι ανεβασμένος, ο Σαμίρ Νασρί παίρνει ευκαιρίες και βοηθάει και αν αυτά που είδαμε από τον Ντε Μπρόινε στο ντεμπούτο του κόντρα στην Πάλας ήταν απλά ένα δείγμα, τότε σίγουρα και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός θα μπορεί να φτιάξει όμορφο παιχνίδι για τη Σίτι.

Παίρνει γκολ από κάθε θέση: Ο Σέρχιο Αγουέρο, όσο κι αν λογίζεται το μεγάλο «όπλο» της Μάντσεστερ Σίτι, έχει σκοράρει μόλις μια φορά φέτος και πλέον είναι τραυματίας, με τη συμμετοχή του απέναντι στη Γιουβέντους το βράδυ της Τρίτης για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, να είναι αμφίβολη. Το καλό για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, είναι ότι παίρνει γκολ από... όλες τις θέσεις (αν είχε σκοράρει με κάποιο τρόπο, έστω και κατά τύχη και ο Χαρτ θα μιλούσε για γκολ... από παντού)! Από την άμυνα, έχει σκόρερ τους Κομπανί και Κολάροφ, από τη μεσαία γραμμή έχει τους Σίλβα, Τουρέ, Φερναντίνιο και Νασρί, ενώ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει βρει μια φορά το δρόμο για τα δίχτυα από τους φορ. Κόντρα στην Πάλας, το μεσημέρι του Σαββάτου, «έπιασε» η έμπνευση του Μανουέλ Πελεγκρίνι να ρίξει στο ματς στη θέση του Μπονί στο 89ο λεπτό τον 18χρονο επιθετικό, Κελέτσι Ιενάτσο λέγοντάς του “όρμα και βάλε γκολ” και ο μικρός σκόραρε έχοντας βρεθεί στην ιδανική θέση για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από ασθενή απόκρουση του ΜακΚάρθι σε σουτ του Νασρί.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα