Η σύγκριση μεταξύ Εσιέν, Καμπιάσο, Μπερμπάτοφ, Μπουονανότε!

Δήμος Μπουλούκος
Η σύγκριση μεταξύ Εσιέν, Καμπιάσο, Μπερμπάτοφ, Μπουονανότε!

bet365

Για πρώτη φορά οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου πήραν τέσσερις παικταράδες και το gazzetta.gr επιχειρεί το crash test μεταξύ Εσιέν, Καμπιάσο, Μπερμπάτοφ, Μπουονανότε!

Ισως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έβαλαν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους και έφεραν παικταράδες με σπουδαία καριέρα, που μέχρι τώρα μόνο από την τηλεόραση βλέπαμε.

Ο Μίκαελ Εσιέν, ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε ήρθαν για να κάνουν ομορφότερη την ποδοσφαιρική μας ζωή και να προσφέρουν την αίγλη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το gazzetta.gr επιχειρεί ένα crash test μεταξύ των τεσσάρων σπουδαίων παικτών σε συγκεκριμένες κατηγορίες, παρότι είναι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και έχουν ξεχωριστό στιλ παιχνιδιού.

ΗΛΙΚΙΑ

Στο θέμα της ηλικίας, ο Ντιέγκο Μπουονανότε δεν έχει αντίπαλο καθώς είναι μόνο 27 ετών (19 Απριλίου 1988) και έχει ακόμα πολλά χρόνια μπάλα μπροστά του. Ακολουθεί ο Μίκαελ Εσιέν του Παναθηναϊκού που είναι 32 (3 Δεκεμβρίου 1982), μετά ο Μπερμπάτοφ στα 34 (30 Ιανουαρίου 1981) και τελευταίος ο Καμπιάσο στα 35 (18 Αυγούστου 1980).

«ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ» ΑΞΙΑ

Να δούμε τώρα την αξία των τεσσάρων άσων, όπως την αναφέρει το transfermarkt. Τη μεγαλύτερη την έχει ο Αργεντινός Καμπιάσο με 2 εκατομμύρια ευρώ, καθώς μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, αλλά έχει γεμάτες χρονιές σε όλες τις ομάδες που έχει παίξει, ενώ ήταν εξαιρετικός πέρσι με τη Λέστερ. Τον Αύγουστο του 2010 η αξία του είχε φτάσει τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Ακολουθούν με ένα εκατομμύριο ευρώ Μπερμπάτοφ και Μπουονανότε, με τον Βούλγαρο επιθετικό τον Φεβρουάριο του 2009 να αξίζει 34,5 εκατ. και τον Αργεντινό να φτάνει τα 6,5 εκατ. τον Αύγουστο του 2008. Πιο πίσω είναι ο Εσιέν με 600.000 ευρώ, επειδή στη Μίλαν αγωνίστηκε ελάχιστα. Η μεγαλύτερη αξία του πάντως, τον Αύγουστο του 2005 ήταν 45 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στις προηγούμενες ομάδες, ο Εσιέν φιγουράρει πιο ψηλά από τους άλλους, καθώς μετά τη Μπαστιά, αγωνίστηκε σε Λιόν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μίλαν πριν πάει στον Παναθηνϊκό. Σε σπουδαίους συλλόγους έχει παίξει και ο Καμπιάσο με Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ιντερ και Λέστερ! Ακολουθεί ο Μπερμπάτοφ που πριν από τον ΠΑΟΚ, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έπαιξε στη Λεβερκούζεν, την Τότεναμ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη Φούλαμ και τη Μονακό. Λόγω ηλικίας ο Μπουονανότε έχει λιγότερες ομάδες από τους άλλους, με τις Ρίβερ Πλέιτ, Μάλαγα και Γρανάδα να ξεχωρίζουν.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Πρώτο όνομα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει μία ζωή στην Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 78 φορές ως το 2010 έχοντας πετύχει 48 γκολ. Ακολουθεί ο Εσιέν που είναι ακόμα εν ενεργεία διεθνής στην Γκάνα με 58 εμφανίσεις και 9 γκολ, μετά ο Καμπιάσο με 52 αγώνες στην Εθνική Αργεντινής και 5 γκολ ως το 2011, ενώ ο συμπατριώτης του Μπουονανότε δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στην Εθνική.

ΑΓΩΝΕΣ & ΓΚΟΛ

Τους περισσότερους επίσημους αγώνες τους έχει δώσει Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού που στη μεγάλη καριέρα του έπαιξε σε 653 ματς, πετυχαίνοντας μάλιστα και 84 γκολ. Ο Μπερμπάτοφ έχει λίγα ματς λιγότερα, έχοντας παίξει σε 630 αλλά λόγω θέσης υπερτερεί σε γκολ, με τον Βούλγαρο να έχει... τρυπήσει τις αντίπαλες εστίες 275 φορές. Σπουδαία καριέρα και για τον Εσιέν με 483 επίσημα παιχνίδια με 52 γκολ. Ο Μπουονανότε, αρκετά μικρότερος από τους άλλους έχει 221 αγώνες και 36 γκολ.

ΤΙΤΛΟΙ

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο ήταν στην ομάδα της Ιντερ με τον Μουρίνιο, το 2010, όταν κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Με την ιταλική ομάδα έχει πέντε πρωταθλήματα σερί (2006-2010), τέσσερα κύπελλα και τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ πήρε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με τη Ρεάλ πήρε ένα πρωτάθλημα, ένα Διηπειρωτικό, το Σούπερ Καπ της Ευρώπης και το Σούπερ Καπ της Ισπανίας. Ο Μίκαελ Εσιέν μπορεί να υπερηφανεύεται για το Τσάμπιονς Λιγκ του 2012 με την Τσέλσι, με την οποία φυσικά έχει κατακτήσει τα πάντα, όπως δύο πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ κι ένα Κομιούνιτι Σιλντ. Αναδείχθηκε και πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λιόν.

Τρίτος σε τίτλους είναι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, πρωταθλητής Αγγλίας δύο φορές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία επίσης έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ, το Κομιούνιτι Σιλντ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με την Τότεναμ έχει ένα Λιγκ Καπ και στη Βουλγαρία ένα κύπελλο. Ο Μπουονανότε τέλος, ήταν πρωταθλητής Αργεντινής το 2008 με τη Μπόκα Τζούνιορς και έχει φορέσει το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς του 2008.

Οπως και να έχει, το να βλέπεις αυτά τα αστέρια στα ελληνικά γήπεδα, είναι σπουδαία υπόθεση και αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν, ακόμα και οι αντίπαλοι οπαδοί, είναι να τους χειροκροτούν για όσα έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να προσφέρουν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα