Τσιντώτας: Από την... καθίζηση στην καθιέρωση!

Δημήτρης Τομαράς
Τσιντώτας: Από την... καθίζηση στην καθιέρωση!

bet365

Ο πιτσιρικάς από Κατερίνη -που... συστήθηκε για τα καλά με τις επεμβάσεις του κόντρα στον Ολυμπιακό- βλέπει τον κόσμο από τα 1.92 εκ. και όπως παρουσιάζει το Gazzetta.gr το άστρο του ανατέλλει! Στην Λιβαδειά έχουν λόγους να τρίβουν τα χέρια τους με τον Παναγιώτη Τσιντώτα!
Για μία περίοδο ο Παναγιώτης Τσιντώτας ήταν στο... ψυγείο. Ήταν έτοιμος να βρεθεί και με τα δύο πόδια εκτός του Λεβαδειακού, κάνοντας ακόμα και τρέξιμο μόνος του. Η... καθίζηση σε μία τέτοια ηλικία έδειχνε πιο κοντά από ποτέ... Ο ύψους 1.92 μ. Παναγιώτης Τσιντώτας όμως στα 22 του χρόνια δεν δείχνει μόνο σπάνια ωριμότητα αλλά και μεγάλη υπομονή, πίστη και θέληση.
Ο χρόνος και τα δεδομένα τα έφεραν έτσι τα πράγματα ώστε ο Παναγιώτης Τσιντώτας από τα μόλις 2 ματς πέρυσι με την φανέλα των Βοιωτών (σ.σ. 1 στην Super League και 1 στο Κύπελλο) να φτάσει στην φετινή καθιέρωση. Στην ενδεκάδα αφήνοντας πίσω του τις άλλες υπάρχουσες επιλογές του τεχνικού τιμ... Δύο ματς βασικός και αναντικατάστατος και έτσι θα συνεχίσει, εάν δεν αλλάξει κάτι ως προς την εικόνα του.
Πολύ καλό ματς κόντρα στον Ατρόμητο και ακόμα καλύτερο απέναντι στον Ολυμπιακό και ας έφαγε δύο γκολ... καραμπόλα. Ποιό είναι όμως το... μυστικό της επιτυχίας του διεθνή κίπερ, που έχει όλα τα φόντα να προχωρήσει και να ξεχωρίσει για τα καλά στην Super League; Η σκληρή και συνεχής δουλειά. Η έλευση του Γιάννη Πλαβούκου, προπονητή τερματοφυλάκων που ήταν στον Πανθρακικό, διαφοροποίησε το... status του στον Λεβαδειακό.
Ο Πλαβούκος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Τσιντώτα. Θεωρεί πως είναι ένας τερματοφύλακας με μεγάλη προοπτική. Και το ανάποδο. Ο νεαρός κίπερ βλέπει στον Πλαβούκο έναν άνθρωπο που μπορεί να τον βοηθήσει αισθητά στην καριέρα του και έτσι τον εκτιμάει πολύ. Τι είναι όμως το πιο σημαντικό απ' όλα; Ο γυμναστής τερματοφυλάκων φροντίζει ώστε να δουλεύει με έξτρα πρόγραμμα όλους τους παίκτες που έχει στην διάθεσή του. Ποιός είναι όμως αυτός που δίνει σχεδόν καθημερινά το... παρών στην έξτρα δουλειά; Μα φυσικά ο νεαρός υψηλόσωμος πορτιέρο.
Η απογοήτευση και τα ερυθρόλευκα συγχαρητήρια
«Η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στο νικητή» και έτσι ακριβώς έγινε στο Λεβαδειακός - Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια η αξία του Τσιντώτα έδωσε ακόμα πιο μεγάλη σημασία στη νίκη του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ήταν απογοητευμένος και σχεδόν απαρηγόρητος για τα δύο γκολ που δέχθηκε από... καραμπόλες. Κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του. Η επιβράβευση όμως για την προσπάθειά του δεν ήρθε μόνο από την ομάδα του. Ήρθε και από αρκετούς παίκτες των Πειραιωτών που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Γεγονός που του έδωσε ακόμα πιο μεγάλη δύναμη για την συνέχεια. Από αύριο και πάλι χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά για τα επόμενα ματς...
Η έφεση στα τετ α τετ και το πρόγραμμά του
Στο παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Ολυμπιακού ο κίπερ των Βοιωτών σταμάτησε σε τετ α τετ τον Πάρντο και τον Χάρα. Στην συνέχεια θα σταματούσε τον Ομάρ και άλλους αντιπάλους... Προϊόν δουλειάς και αυτό. Ο Πλαβούκος τον δουλεύει πολύ πάνω στα τετ α τετ και τα χαμηλά σουτ αλλά και το πως να κλείνει το πεδίο του επιθετικού με τέτοιον τρόπο ώστε να κάνει την χειρότερη δυνατή επιλογή του. Σίγουρα δεν του βγαίνουν πάντα οι φάσεις, όμως να που με τον Ολυμπιακό έκανε τόσες επεμβάσεις.
Στην διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας με διπλές προπονήσεις ο Τσιντώτας αφιέρωνε περίπου 6 ώρες στο γήπεδο. Τώρα το... μενού για τις ανάγκες του πρωταθλήματος έχει ως εξής: πρόγραμμα 45 λεπτών πριν την προπόνηση, μετά 1,5 ώρα δουλειά και μετά ξανά έμφαση όπου χρειάζεται (σ.σ. είτε σε... διορθώσεις λαθών είτε σε αποκατάσταση) αλλά και κουβέντα με το τεχνικό τιμ για τις εμφανίσεις του, την δουλειά που κάνει αλλά και τα όποια λάθη έχουν γίνει σε φάσεις, τα οποία αναλύονται εκτενώς. Σύνολο τουλάχιστον ένα τρίωρο την μέρα...
Πως τον περιγράφουν οι συμπαίκτες του
Στην Λιβαδειά οι συμπαίκτες του μιλούν με εξαιρετικά λόγια για την αξία του και τον χαρακτήρα του. «Είναι παιδί χαμηλών τόνων και δουλευταράς μεγάλος. Δεν θα τον ακούσεις σχεδόν ποτέ. Δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Κάτω το κεφάλι και συνέχεια δουλειά και βελτίωση. Και βέβαια έχει μάθει να ακούει και μετά να εφαρμόζει. Χωρίς... υφάκι ή κάτι άλλο», λένε οι παίκτες του Λεβαδειακού για τον Τσιντώτα.
Μιλούν επίσης για τα ρεφλέξ του και τα τρομερά σωματικά του προσόντα. Ο Τσιντώτας βέβαια εκτός από τα τετ α τετ δουλεύει σε όλους τους τομείς. Στα πόδια του και την ενδυνάμωσή τους, σε εξόδους και επεμβάσεις σε κοντινά και μακρινά σουτ, στα στημένα και όπου αλλού χρειάζεται. Κάθε έξτρα προπόνηση περιλαμβάνει και άλλον τομέα για εκείνον.
Στον Λεβαδειακό αυτήν την στιγμή τον πιστεύουν πάρα πολύ και παρά την απόκτηση του Σιαρχέι Βερέμκο που προοριζόταν για βασικός τερματοφύλακας ο 22χρονος πιτσιρικάς από την Κατερίνη θα παραμείνει στην θέση του -όπως σημειώσαμε και παραπάνω- όσο συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Ο δεξιοπόδαρος Τσιντώντας είναι... παιδί του Πιερικού. Προέρχεται από τις Ακαδημίες του. Από εκεί πήγε στην πρώτη ομάδα το 2009 και μετά στον Λεβαδειακό το 2012.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα