Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι ο Πέδρο

Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι ο Πέδρο

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι ο Πέδρο

bet365

Το κεντρικό πρόσωπο της 3ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ έγινε ο Πέδρο μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι. Το gazzetta.gr εξηγεί το γιατί...

Ο Ισπανός, με μόλις τρεις ημέρες προπονήσεων με τους «μπλε» του Λονδίνου έπειτα από την... αρπαγή της χρονιάς από την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στο μεταγραφικό τοπίο, έκανε όλα όσα θα ήθελε να δει τόσο ο «special one» όσο και οι οπαδοί του συλλόγου που είχαν ανάγκη να αντικρίσουν κάτι διαφορετικό και απόλυτα ενδιαφέρον στο παιχνίδι της ομάδας τους έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να σκοράρει. Σε μισή ώρα παιχνιδιού, πέρα από το γκολ που είχε πετύχει, είχε και την ασίστ στον Ντιέγκο Κόστα, τον οποίο πολλοί περιμένουν να αναγεννήσει η παρουσία του Πέδρο στην τριπλέτα με την οποία παρατάσσεται κάθε φορά η Τσέλσι στο 4-2-3-1, με έναν επιθετικό.

Τα στατιστικά του Πέδρο έγραψαν: 88% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, δημιουργία 3 ευκαιριών, 2 σουτ, ένα γκολ και μια ασίστ. Όταν αντικαταστάθηκε στο 84ο λεπτό από τον Μίκελ, η ευθύνη του οποίου ήταν πλέον να στηρίξει περισσότερο τα χαφ για να μη χαθούν οι τρεις βαθμοί δεδομένων των συνθηκών της αναμέτρησης στο «Χόθορνς», οι οπαδοί των Πρωταθλητών αναγνώρισαν την προσφορά του νέου μεταγραφικού αποκτήματος. Τον καταχειροκρότησαν και μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ματς δεν είχαν λείψει και τα συνθήματα... πικαρίσματος προς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία και φέρεται να «έχασε» τον παίκτη.

Ο Πέδρο, τοποθετήθηκε από τον Ζοσέ Μουρίνιο δεξιά στην τριάδα που απάρτισε μαζί με τους Γουίλιαν και Αζάρ πίσω από τον Ντιέγκο Κόστα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τη Γουέστ Μπρομ. Οι κινήσεις του κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ, ο ρυθμός που μπορούσε να δώσει στην ανάπτυξη της Τσέλσι και η ικανότητά του να κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις που έλειπαν από το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, έκαναν αμέσως τη διαφορά. Ο τρόπος που... σέρβιρε στον Γουίλιαν στο 40ο λεπτό έπειτα από εκπληκτική προσπάθεια μπροστά σε δύο αντιπάλους για να χαραμίσει τη σπουδαία ευκαιρία ο Βραζιλιάνος με το πλασέ που έφυγε άουτ, ήταν το κερασάκι στην τούρτα του πρώτου, απόλυτα εποικοδομητικού ημιχρόνου από τον Ισπανό.

Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο

«Έχει αυτό που μας έλειπε. Έχει την ταχύτητα, δίνει ρυθμό και ο τρόπος που παίζει ανοίγοντας συνεχώς το παιχνίδι στα πλάγια, ήταν εκείνο το στοιχείο που δεν είχε η ομάδα. Ξέρω τη νοοτροπία του και το πως παίζει και σε αντίθεση με τους Γουίλιαν και Αζάρ που είναι καλοί με τη μπάλα στα πόδια, ο Πέδρο “τραβάει” το παιχνίδι στα πλάγια γιατί ξέρει να χρησιμοποιεί το πλάτος του γηπέδου, όμως, είναι ικανότατος και στο ένας εναντίον ενός, αλλά και στο να ανοίγει τρύπες στην αντίπαλη άμυνα, βγαίνοντας στην πλάτη των αντιπάλων» ανέφερε ο Σεσκ Φάμπρεγας μετά το παιχνίδι με τους «baggies» για τον συμπατριώτη, φίλο και συμπαίκτη του. Είναι μεγάλο «όπλο» για την Τσέλσι το γεγονός πως ο Πέδρο έχει βρει στην ομάδα έναν άνθρωπο τον οποίο ξέρει καλά, με τον οποίο μπορεί να παίξει άνετα και ο οποίος μπορεί να του μάθει όλα όσα πρέπει για όσα ζητάει ο Μουρίνιο.

Ο Φάμπρεγας, πολλές φορές δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο να βοηθήσει τους Αζάρ και Πέδρο ανεβαίνοντας και αφήνοντας λίγο πιο πίσω τον Μάτιτς στη μεσαία γραμμή και όταν το έκανε αυτό, ο συμπατριώτης του πάντα έπαιρνε λίγο θάρρος παραπάνω, αφού ο ένας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον άλλον.

Σε μια νίκη που πιστώνεται στους Ίβηρες παίκτες της Τσέλσι, ο Πέδρο έγινε ο 9ος Ισπανός που σκοράρει στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ και ο 3ος που το κάνει για την Τσέλσι μετά τους Μάτα και Ντιέγκο Κόστα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα