Οι καλύτερες μεταγραφές ξένων στην Ελλάδα!

Κώστας Ζάλιαρης
Οι καλύτερες μεταγραφές ξένων στην Ελλάδα!

bet365

Λίγες ώρες προτού ο Μίκαελ Εσιέν φτάσει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό, το gazzetta.gr θυμάται μεγάλους αστέρες που ήρθαν στη χώρα μας κι έδωσαν λάμψη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Γκανέζος σούπερ σταρ, μένοντας ελεύθερος από τη Μίλαν, με σπουδαία θητεία στην Τσέλσι και πέρασμα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καταφθάνει στην Ελλάδα για να φορέσει την πράσινη φανέλα!

Στο αεροδρόμιο αλλά και στο γήπεδο από τη νέα σεζόν αναμένεται να νιώσει την αποθέωση από τους Έλληνες οπαδούς που έχουν λατρέψει αρκετούς άλλους παίκτες από αυτούς που τίμησαν τα ελληνικά γήπεδα, στο παρελθόν.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένους απ' αυτούς που πέρασαν από τη χώρα μας και προκάλεσαν σεισμό!

Βέλιμιρ Ζάετς: Το 1984 που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, δεν αποτέλεσε μονάχα μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου, αλλά γενικότερα για το ποδόσφαιρο της χώρας μας! Στο ΟΑΚΑ ο κόσμος μαζευόταν για να τον βλέπει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και ο χαρακτηρισμός «μαέστρος» φαντάζει πραγματικά πολύ μικρός για να περιγράψει κανείς τον τρόπο που αγωνιζόταν ο παλαίμαχος Κροάτης.

Λάγιος Ντέταρι: Το 1988, ο Λάγιος Ντέταρι βάζει την ερυθρόλευκη φανέλα και το ελληνικό ποδόσφαιρο αισθάνεται τεράστια τιμή. Ο... «ξανθός Πλατινί», όπως τον χαρακτήριζαν, έτυχε θερμότατης και εντυπωσιακής υποδοχής στο δημαρχείο του Πειραιά, ενώ είχε έρθει στη χώρα μας σαν τρίτο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γερμανικού πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος με την Άιντραχτ προτού αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Δύο χρόνια έμεινε στον Πειραιά και πήρε ένα Κύπελλο.

Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς: Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 1990-1991, μια πενταετία στην ΑΕΚ με τρία σερί πρωταθλήματα, μεταγραφή στον Ολυμπιακό του Ντούσαν Μπάγεβιτς! Με τους «ερυθρόλευκους» πήρε δύο πρωταθλήματα προτού ολοκληρώσει την καριέρα του στους Κάνσας Σίτι Γουίζαρντς. Σπουδαίος παίκτης που πρώτα έφερε στην Ελλάδα η «Ένωση» κι έπειτα οι Πειραιώτες.

Ζιοβάνι: Ένας μάγος που πήρε την απόφαση από τη Μπαρτσελόνα να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, το 1999. Έναντι περίπου 5 δις δραχμών τότε (κοντά στα 14,6 εκατ.ευρώ), ο Βραζιλιάνος γίνεται κάτοικος Πειραιά και να θεωρήσει τη χώρα μας και δη το μεγάλο λιμάνι, δεύτερο σπίτι του. Τίτλοι, τρομερές στιγμές, μαγικές κινήσεις, γκολ βγαλμένα από όνειρα...

Κριστιάν Καρεμπέ: Ο νυν σύμβουλος στρατηγικής της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε έρθει αρχικά στη χώρα μας το 2001 για να φορέσει αρχικά τη φανέλα της ομάδας με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή. Πήρε δύο πρωταθλήματα, Ελλάδας, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998, δεν έπαιξε πολύ στο Euro 2000, ενώ κατέκτησε με τους «τρικολόρ» και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2001. Στη μνήμη όλων μένει και το ... κεφαλοκλείδωμα στον Γιαννάκη Οκκά και η μπουνιά στον Καφέ, σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη.

Κάρλος Γκαμάρα: Μια σεζόν (2001-2002) με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν αρκετή για να βοηθήσει την ομάδα να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο «Σερίφης» έκανε τον κόσμο της «Ένωσης» να τρέξει τρελαμένος στο «Ελ. Βενιζέλος» το καλοκαίρι που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, ενώ τον Παραγουανό θρύλο έπεισε για τη μεταγραφή ο Φερνάντο Σάντος που το 2000 είχε συμφωνήσει ώστε ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ.

Ριβάλντο: Ήρθε στην ηλικία των 32 ετών, όμως μόνο... σιτεμένος δεν ήταν. Όντας Παγκόσμιος Κυπελλούχος με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας δύο χρόνια νωρίτερα στο Μουντιάλ των Κορέας και Ιαπωνίας, ο «Ρίμπο» έφτασε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2004, στα τρία χρόνια που παρέμεινε στους «ερυθρόλευκους» πανηγύρισε τίτλους, πέτυχε γκολ στο «Άνφιλντ» σε αγώνα που ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός συνέχειας στο Τσάμπιονς Λιγκ με 10 βαθμούς στη φάση των ομίλων και μετακόμισε για μια χρονιά στην ΑΕΚ, για να γίνει πλέον... εχθρός των Πειραιωτών.

Ζιλμπέρτο Σίλβα: Το... αόρατο τείχος. Ο Βραζιλιάνος από τον οποίο δεν περιμένει φαντεζί ενέργειες και υπέροχα γκολ, αλλά δουλειά γεμάτη ουσία στο γήπεδο, ηρεμία, έμπευση και άριστη καθοδήγηση των υπολοίπων. Το 2008 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα ήταν σημαντικότατο στέλεχος της αήττητης ομάδας της Άρσεναλ! Από τους μεγαλύτερους «εργάτες» στον αγωνιστικό χώρο και προσωπικότητα που σέβονταν άπαντες.

Τζιμπρίλ Σισέ: Ή αλλιώς... Djibriliant! Ο Νικόλας Πατέρας τον έφερε στον Παναθηναϊκό το 2009 και σε ομάδα τότε με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Λέτο, Νίνη και άλλους, οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι και την κατάκτηση του νταμπλ. Ο τρομερός Γάλλος επιθετικός, έχει πλέον το τριφύλλι στο κορμί του, έχει αγαπήσει τον σύλλογο και δηλώνει οπαδός του, ενώ θα ήθελε πολύ να επιστρέψει και να παίξει ξανά με την πράσινη φανέλα, αν οι πόνοι δεν τον ανάγκαζαν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα